Trvali vám vedľajšie účinky po liekoch aj dlhšie?

28. aug 2022

Dobrý deň,

dcéra cca pred mesiacom užívala medocip. Už mesiac má bolesti svalov, kĺbov - predkolenia, svalové zášklby, parest., silné pálivé bolesti nôh a sťažené chodenie. Mali ste niekto takýto vedľajší účinok ? Čo vám pomohlo? Aké vyšetrenia by sme mohli absolvovať? Náš obvodný nám veľmi v tomto poradiť nevie.

Ďakujeme.

drake122
28. aug 2022

To nie je kvôli lieku, ale sú to myalgie a artralgie, pravdepodobne sprevádzajúce ten zápal, ktorý ste prekonávali. B vitaminy, magnézium, kľudový režim, a keď tak v odberoch krvi vyšetriť aj svalové enzými- CK a LD, či dieťa nemá tzv. parainfekčný zápal aj svalov. To je inak dosť časté aj po chrípke, mononukleóze, covide a pod. Časom to zmizne samé. Ak má výrazne bolesti, na svalové veci lepšie zaberie ibalgin ako paralenové pripravky. Môžete aj natierať lýtka ibuprofenovou masťou prípadne.

autor
28. aug 2022

@drake122 ďakujeme…mala uroinfekt, heamol.ecoli+enterok feacalis, nemôže to byť teda z toho liečiva ? Začali sme to pozorovať cca v druhý deň užívania, trvá to už mesiac, skúšame magnezko, vápnik, milgammu.

autor
28. aug 2022

@drake122 ešte som zabudla dodať, počas užívania ju bolel aj chrbát, ale to prestalo.

drake122
28. aug 2022

Z liečiva nie, ale mesiac je už relatívne dlho, ak sa nelepší vôbec, Váš doktor môže zvážiť sa na to podrobnejšie pozrieť.