icon

Tvrdé chĺpky na brade po tehotenstve

12. mar 2025

Ahojte, mám 30r, mám 11mesačného syna.
S otehotnením som mala problém, po roku a pol ma poslali k endokrinológovi, urobil mi hormonálny profil, keďže som nemávala ovuláciu, potievala som sa silno... na brade z jednej strany mi začali vyrastať tmavé chĺpky v tom čase, spomenula som to DR a hneď to zapisoval. Výsledky som mala ok a hneď v tej cyklus som otehotnela, prirodzene.

Počas tehu mi tie chĺpky nerástli. Ani po pôrode. No a teraz, s takým odstupom času, mi začali vyrastať znovu, ale nie 6-8 ako predtým, ale asi 20. Každý deň si 1-2 vytrhnem a hneď cítim ako sa mi derú pod kožou ďalšie. Je to normálne? :( Syna stále dojčím, menzes som ešte nemala.....

ina2405
12. mar 2025

Znovu by som zašla na odbery... Ja to mám zas naopak, teraz mi vôbec chĺpky nerastú, som 10m po pôrode. Ale v tehotenstve som chlpatela viac.

nin12345
12. mar 2025

Mas viac testosteronu vela zien to ma len sa o tom nehovori obzvlast ak mas tmave aj vlasy vidno to, kamoska si napriklad holi fuzy denne.

autor
12. mar 2025

@ina2405 myslíš že ma zoberú keď dojčím na odbery na hormonálny profil? nemám teraz všetko skreslené ?:/

mer12
12. mar 2025

Ja mam s týmto tiež problém, po oboch tehu sa mi to zhorsilo, moja gyn mi vravela, že sa s tým nič nedá robiť, hlavne, keď mam pravidelnú ms. Ze len vyťahovať a laser.

autor
12. mar 2025

@mer12 ďakujem.. no fasa, takže keď plánujeme druhé, mám sa obávať že sa mi toto zase zdvojnásobí?:(

mer12
12. mar 2025

Môže byť, ja som mala pred prvým asi zo 2 chlpy na krku, po pôrode mi pribudlo zopar na brade a teraz 2,5 roka po druhom pôrode zarastam pomaly ako chlap, aj brada, aj krk

ina2405
12. mar 2025

Ja nie som endokrinológ, spýtala by som sa lekára. Zatiaľ to rieš pinzetou, laserom..

autor
12. mar 2025

@mer12 ach... su to take tvrde pevne chlpky tmave ?:/

mer12
13. mar 2025

Ano