Tvrdé chĺpky na brade po tehotenstve
Ahojte, mám 30r, mám 11mesačného syna.
S otehotnením som mala problém, po roku a pol ma poslali k endokrinológovi, urobil mi hormonálny profil, keďže som nemávala ovuláciu, potievala som sa silno... na brade z jednej strany mi začali vyrastať tmavé chĺpky v tom čase, spomenula som to DR a hneď to zapisoval. Výsledky som mala ok a hneď v tej cyklus som otehotnela, prirodzene.
Počas tehu mi tie chĺpky nerástli. Ani po pôrode. No a teraz, s takým odstupom času, mi začali vyrastať znovu, ale nie 6-8 ako predtým, ale asi 20. Každý deň si 1-2 vytrhnem a hneď cítim ako sa mi derú pod kožou ďalšie. Je to normálne? :( Syna stále dojčím, menzes som ešte nemala.....
Mas viac testosteronu vela zien to ma len sa o tom nehovori obzvlast ak mas tmave aj vlasy vidno to, kamoska si napriklad holi fuzy denne.
@ina2405 myslíš že ma zoberú keď dojčím na odbery na hormonálny profil? nemám teraz všetko skreslené ?:/
Ja mam s týmto tiež problém, po oboch tehu sa mi to zhorsilo, moja gyn mi vravela, že sa s tým nič nedá robiť, hlavne, keď mam pravidelnú ms. Ze len vyťahovať a laser.
@mer12 ďakujem.. no fasa, takže keď plánujeme druhé, mám sa obávať že sa mi toto zase zdvojnásobí?:(
Môže byť, ja som mala pred prvým asi zo 2 chlpy na krku, po pôrode mi pribudlo zopar na brade a teraz 2,5 roka po druhom pôrode zarastam pomaly ako chlap, aj brada, aj krk
Ja nie som endokrinológ, spýtala by som sa lekára. Zatiaľ to rieš pinzetou, laserom..
@mer12 ach... su to take tvrde pevne chlpky tmave ?:/
Ano

Znovu by som zašla na odbery... Ja to mám zas naopak, teraz mi vôbec chĺpky nerastú, som 10m po pôrode. Ale v tehotenstve som chlpatela viac.