icon

Týždňová bolesť hlavy - strach z nádoru

zuzik16
10. nov 2013

Ahojte,

chcela by som vás poprosiť o pomoc.

Mám 20 rokov a obrovský problém s bolesťou hlavy. začala ma asi pred týždňom bolieť hlava a doteraz to neprešlo. v pondelok sa chystám k lekárovi ale chcela by som vedieť aj Váš názor.

Ide o nepatrnú bolesť hlavy ale dlhotrvajúcu. je to taká tupá bolesť. zozačiatku ma pobolievala hlava na rôznych miestach ale hlavne vľavo. teraz pocitujem bolesť hlavne na temene alebo za uchom alebo sem-tam ma bolí ľavý spánok. zatial to nie je nič prenikave, nemusim si dávať kvôli tomu nič od bolesti, neobmedzuje ma to v žiadnej činnosti ale strašne sa bojím, že mám nádor na mozgu, pretože predtým ma hlava nezvykla bolievať.

nemám problém zaspať, mám pocit že pri ležaní mi je trošku lepšie.

v pondelok sa chystám k lekárovi, ale chcela by som vedieť aké vyšetrenia by som mala absolvovať a koľko sa pri tých úkonoch čaká.vopred dakujem veľmi pekne za vaše názory a rady.

kveta
20. nov 2013

@zuzik16 To si musis rozhodnut sama.

zuzik16
autor
20. nov 2013

@kveta ja viem ved ešte nad tym porozmyslam...ach jaj...

janielikk
23. nov 2013

kokos, hovno ti je a vypisujes tu o rakovine... truba

zuzik16
autor
24. nov 2013

@janielikk nehnevaj sa ale ako mozes povedat s určitosťou že mi nič nie je?

zatial som na tom ct nebola, idem až v stredu, čiže zatial neviem nič blizsie povedat, ale podla mna osočovať človeka ktorý má vážne obavy o svoje zdravie a život nie je z tvojej strany velmi na mieste.

ale tiež dakujem za nazor.

cathie77
30. jún 2014

@zuzik16 ako? ja som sa dnes dozvedela ze mam nezhubny nador na mozgu - meningeom :( zatial nerobim paniku ale prijemne to urcite nie je. Este neviem aka bude forma liecby..ci sa bude len sledovat alebo operacia. Mam dve male deti a nie je mi vsetko jedno. Prognoza je vraj dobra. Co sa priznakov tyka, mam presne take bolesti hlavy ako opisujes, niekedy musim zobrat tabletku, ktora mi aj tak nepomoze. Mne bolesti trvaju zhruba 4 mesiace. Bola som u neurologicky a ta ma poslala na vsetky mozne vysetrenia, EEG, ocne, RTG krcnej chrbtice, CT, MR. ZIADNU BOLEST NETREBA PODCENOVAT!! a hned treba radsej navstivit lekara..radsej 10 zbytocnych vysetreni ako nieco zanedbat!!! Tiez som si myslela, ze mne sa nic take stat nemooze..a preto @janielikk prosim ta zdrz sa svojich hlupych komentarov, pokial netusis o com to je.

zuzik16
autor
30. jún 2014

@cathie77 ahoj, to mi je velmi velmi luto ☹ aspon že to je nezhubne...ani neviem čo mam napísať, aby som ťa nejako podporila...snad to bude v poriadku, možno bude stačiť iba sledovať to...

u mna to chvalabohu dopadlo dobre...aj neurologička mi povedala že zrejme to je zo stresu ale poslala ma na to ct, aj som sa tam bala isť ale vysledky boli dobre...ale nebolo mi vsetko jedno...naozaj nič netreba podceniť. radsej sa nechať vysetriť ako podceniť važny zdravotny problem..

hlavne ti prajem vela vela zdravia, aby to vsetko dobre dopadlo 😉 držim ti palce

a v akej nemocnici sa budes liečiť?

gora8
30. jún 2014

@janielikk az mi smutno zostalo pri citani tvojich komentov.... Mna bolela hlava dlhsie ako teba, ale takto reagovat, to by som si nikdy nedovolila. A este k tomu bezdovodne. Je to naozaj smutne a nepochopitelne. Prajem ti vela zdravia a hlavne aspon trosku empatie, taktu a sucitu....

lakatusik
9. feb 2016

Ahojte, chcem sa s vami podelit so svojou skusenostou, urcite tym niekomu pomozem. Celych poslednych 5 mesisacov som zacala mavat priblizne dva razy do tyzdna silne BOLESTI HLAVY. Bolela ma cela hlava, hned po zobudeni. Bolesti trvali 10, 12 hodin v kuse. Za ten cas som vyskusala styri rozne tablety, ktore su na bolest hlavy urcene. Nepomohla ani jedna. Pijem vzdy cca 2 litre neperlivej nechladenej vody denne, moja strava je 90 % surove ovocie a zelenina, tabletky nepomohli, preto som vedela, ze to nie je v poriadku. V tieto dni som iba lezala, nemohla som sa hybat, bolo mi zakazdym na VRACANIE, TRPLI mi obe ruky, brnenie v tvari, TLAK v hlave, ODPADNUTIE. Pracujem v kancelarii a zazivala som trojhodinove zavraty, hoci pocas sedenia na stolicke. Chodenie bolo pre mna ako nocna mora. Kdekolvek som bola, prichadzali na mna zavraty, zakolisala sa zem, a ja som musela vyhladat najblizsiu lavicku, nech sa nezosypem . Pridalo sa PALENIE V HLAVE, pod pokozkou hlavy, vzadu na temene hlavy. Silnejsie palenie, na nevydrzanie, trvalo celych 21 dni, bez prestavky, odkedy som sa rano zobudila az kym som nezaspala. Zijem v Nemecku. Obvodny mi urobil vysetrenia (zrenicky a ich reakcia na svetlo, pevnost stisku oboch ruk, reflex kolien po poklepnuti kladivkom, tlak, prezrel krk a chrbat, centimeter po centimetre, ci nemam niekde zaseknuty nerv, plus mi zobral krv) Vysledky vsetky v norme, dokonca aj zelezo v krvi v poriadku. Nasledovala MAGNETICKA REZONANCIA HLAVY. Vsimla som si, ze nie len ja, ale aj ostatni sa tohto vysetrenia boja. Bala som sa tiez, celeho vysetrenia a hlavne vysledkov. Pred vysetrenim som cca styri hodiny nic nejedla, ak by mi chceli pichnut kontrasnu latku, pila som len vodu. Pred vysetrenim vyplnate dotaznik. Do miestnosti s MR som isla oblecena vo vlastnom obleceni z domu(bez kovov, ak mate kovy v tele-hladajte info na nete), tetovanie nemam, makeup som si vsak mohla nechat (ak by sa mi prehrievala pokozka na tvari, alebo by mi prislo nevolno, mala som dat znamenie – stlacit balonik, ktory som drzala pocas vysetrenia v ruke), dostala som sluchatka na usi s meditacnou hudbou, ktore vsak boli na nic, lebo pristroj je stokrat hlucnejsi : D , pocas skenovania hlavy sa nesmiete hybat. U mna vysetrenie trvalo 12 minut. Vysledok MR – nic sa nenaslo, ziadne poskodenie mozgu, vnutorne krvacania, zmeny na mozgu, iba zdravy mozog:D. S vysledkami som isla k Neurologicke. Ta mi urobila EEG VYSETRENIE MOZGU Vysetrenie skuma aktivitu mozgu a zistuje poskodenia mozgu. U mna bolo vsetko v Poriadku. Poslala ma domov s tym, ze som zdrava. CO MI VSAK POMOHLO? Pomohla som si sama. Desat dni som uzivala 600 g magnezia denne, pocuvala kazdy vecer 40 minut meditacnu hudbu a masirovala si svaly vzadu na krku a plecia. Nechcem tomu doteraz verit, ale toto mi naozaj pomohlo. To nekonecne palenie hlavy, zavraty a bolesti hlavy zmizli. Uz su mesiac aj par dni prec: ) A co mi tieto zdravotne problemy sposobilo? Myslim, ze za to moze moj strach po zazitkoch, ktore su na denno-dennom poriadku tu u nas, v Nemecku. Dovod, preco som svoj pribeh rozpisala je ten, aby som pomohla zbavit sa strachu z tohto vysetrenia, lebo aj ked su symptomy niekedy na nevydrzanie, vysledky stoja za usmev. Tak sa drzte a nemysliste hned na najhorsie, lebo taki sme my, ludia🙂

lakatusik
9. feb 2016

Ahojte, chcem sa s vami podelit so svojou skusenostou, urcite tym niekomu pomozem. Celych poslednych 5 mesisacov som zacala mavat priblizne dva razy do tyzdna silne BOLESTI HLAVY. Bolela ma cela hlava, hned po zobudeni. Bolesti trvali 10, 12 hodin v kuse. Za ten cas som vyskusala styri rozne tablety, ktore su na bolest hlavy urcene. Nepomohla ani jedna. Pijem vzdy cca 2 litre neperlivej nechladenej vody denne, moja strava je 90 % surove ovocie a zelenina, tabletky nepomohli, preto som vedela, ze to nie je v poriadku. V tieto dni som iba lezala, nemohla som sa hybat, bolo mi zakazdym na VRACANIE, TRPLI mi obe ruky, brnenie v tvari, TLAK v hlave, ODPADNUTIE. Pracujem v kancelarii a zazivala som trojhodinove zavraty, hoci pocas sedenia na stolicke. Chodenie bolo pre mna ako nocna mora. Kdekolvek som bola, prichadzali na mna zavraty, zakolisala sa zem, a ja som musela vyhladat najblizsiu lavicku, nech sa nezosypem . Pridalo sa PALENIE V HLAVE, pod pokozkou hlavy, vzadu na temene hlavy. Silnejsie palenie, na nevydrzanie, trvalo celych 21 dni, bez prestavky, odkedy som sa rano zobudila az kym som nezaspala. Zijem v Nemecku. Obvodny mi urobil vysetrenia (zrenicky a ich reakcia na svetlo, pevnost stisku oboch ruk, reflex kolien po poklepnuti kladivkom, tlak, prezrel krk a chrbat, centimeter po centimetre, ci nemam niekde zaseknuty nerv, plus mi zobral krv) Vysledky vsetky v norme, dokonca aj zelezo v krvi v poriadku. Nasledovala MAGNETICKA REZONANCIA HLAVY. Vsimla som si, ze nie len ja, ale aj ostatni sa tohto vysetrenia boja. Bala som sa tiez, celeho vysetrenia a hlavne vysledkov. Pred vysetrenim som cca styri hodiny nic nejedla, ak by mi chceli pichnut kontrasnu latku, pila som len vodu. Pred vysetrenim vyplnate dotaznik. Do miestnosti s MR som isla oblecena vo vlastnom obleceni z domu(bez kovov, ak mate kovy v tele-hladajte info na nete), tetovanie nemam, makeup som si vsak mohla nechat (ak by sa mi prehrievala pokozka na tvari, alebo by mi prislo nevolno, mala som dat znamenie – stlacit balonik, ktory som drzala pocas vysetrenia v ruke), dostala som sluchatka na usi s meditacnou hudbou, ktore vsak boli na nic, lebo pristroj je stokrat hlucnejsi : D , pocas skenovania hlavy sa nesmiete hybat. U mna vysetrenie trvalo 12 minut. Vysledok MR – nic sa nenaslo, ziadne poskodenie mozgu, vnutorne krvacania, zmeny na mozgu, iba zdravy mozog:D. S vysledkami som isla k Neurologicke. Ta mi urobila EEG VYSETRENIE MOZGU Vysetrenie skuma aktivitu mozgu a zistuje poskodenia mozgu. U mna bolo vsetko v Poriadku. Poslala ma domov s tym, ze som zdrava. CO MI VSAK POMOHLO? Pomohla som si sama. Desat dni som uzivala 600 g magnezia denne, pocuvala kazdy vecer 40 minut meditacnu hudbu a masirovala si svaly vzadu na krku a plecia. Nechcem tomu doteraz verit, ale toto mi naozaj pomohlo. To nekonecne palenie hlavy, zavraty a bolesti hlavy zmizli. Uz su mesiac aj par dni prec: ) A co mi tieto zdravotne problemy sposobilo? Myslim, ze za to moze moj strach po zazitkoch, ktore su na denno-dennom poriadku tu u nas, v Nemecku. Dovod, preco som svoj pribeh rozpisala je ten, aby som pomohla zbavit sa strachu z tohto vysetrenia, lebo aj ked su symptomy niekedy na nevydrzanie, vysledky stoja za usmev. Tak sa drzte a nemysliste hned na najhorsie, lebo taki sme my, ludia🙂

dadka1812
28. okt 2016

Mna boli uz 5mesiac niekedy chvilu niekedy par dni nic potom zacne aj tyzden boliet.Ale nic nezistili.No liecila som sa na prolaktin a od vtedy boli.

emanuelmanuelsk14
8. jan 2017

Neviete co moze byt ked ma nejekedy aj 3 krat do tizdna boli hlava 😖

denny_0019
14. mar 2017

Dobry den prosim vas poradte mi prosim rano ma bolela hlava nebolo to nic strasne prve cela potom iba celo tak vzadu ..a potom prislo take palenie alebo ako to nazvat zlakla som zacala som panikarit prosim co to moze byt to palenie neni strasne ale taky neprijemny pocit poradite co to moze byt? Je to nieco vazne? Mam pocit akoby mi trpla hlava prvy krat sa mi to stalo dnes

utka
28. apr 2017

@kveta ak sa bolest meni,co to znamena?

leameleg
30. dec 2019

Ahojte mamulky chcela by som sa opýtať mňa už asi 15 deň boli a pali neskutočne hlava. Nezaberajú ani lieky :( netrvá to celý deň ale 6 hodín urcite.. Na neurológiu idem o 3 týždne :(

leameleg
1. jan 2020

@freyjanr ahoj chcem sa opýtať ci sa sa niekedy stretla aj s tým ze ta palila hlava alebo si mala pocit ze ako keby si ju mala chladnú. Ja už mám 2 týžden bolesti. Bola som už 3x na pohotovosti a vraj je to chrbtica ale bojím sa aj tak. 20.01.2020idem na neurológiu tak dovtedy musím vydržať :(

leameleg
1. jan 2020

@lucianeupauer ahoj prepac ze rusim akurat citam ze si si tym tiez presla palenie hlavy .. ja to uz mam druhy tyzden chcem sa opytat ako si dopadla na neurologii alebo ako si toriesila ja som objednana o 2 tyzdne tak trpnem lebo lieky mi moc nezaberaju na tuto bolest :( Ďakujem za odpoved

leameleg
1. jan 2020

@cathie77 AHoj ake si mala príznaky ? mna neskutocne pali hlava a obcas ma picha.. uz to trva 2 tyzdne :( na neurologiu idem o 2 tyzdne . Ďakujem za odpoved

cathie77
3. jan 2020

@leameleg bolela ma hlava dlhodobo..4 mesiace vkuse. ale nie tak ako zvycajne ale tak ako slabu migrenu keby som mala. nezaberali ani tabletky. zo zaciatku som myslela, ze sa z toho vyspim a bude dobre ale budila som sa stale s tou istou bolestou. Na par dni bolest ustupila a potom zase zacala. Po 4 mesiacoch som isla na neurologiu a zacal sa kolotoc vysetreni. rtg krcnej chrbtice, ocne, eeg a nakoniec na CT zistili nador. Potom mi ho rok sledovali kazde 3 mesiace na MR ale operacii som sa aj tak nevyhla. v 2015 ma operoval MUDr. Steno na Kramaroch a nastastie ho vybral cely aj ked bol na dost zlom mieste. Teraz chodim uz len na kontroly a uz je vsetko ok (klop klop)

leameleg
3. jan 2020

@cathie77 aké si mala bolesti? Ja mam také všelijaké ani neviem ako to opísať.. Fúú.. Občas pichanie, neskôr palenie, občas tlaková.. Nikdy som také nemala :( trvá to už 2 týždne :(

leameleg
3. jan 2020

Maminky a mala ste niektoré aj taky pocit ako keby ste mali chlad v hlave?

martina2005
21. feb 2020

@leameleg ako ste dopadli s tou bolesťou hlavy? Máte to z krčnej chrbtice? ďakujem

leameleg
21. feb 2020

@martina2005 zdravím ešte mam nejaké vyšetrenie pred sebou ale vraj toto všetko spôsobuje krčná chrbtica. A tetania.. Idem na tetanicky test tak uvidíme

martina2005
21. feb 2020

@leameleg tak mne to tiež vraj robí krčna chrbtica, chodím na rehabilitácie.Najprv to aj bolo lepšie,teraz zas presne čo popisujete.. pálenie, pichanie,tlak,chlad na hlave, stále sa to strieda. Beriem aj milgamu. Čo sa týka tej tetanie máte aj iné príznaky ako bolesť hlavy?

lenocka12345
21. feb 2020

@zuzik16 noooo , môj otec mal bolesti hlavy niekoľko dní , išiel na masáž krku , o ďalší deň ho hodilo o zem .... krvácanie do mozgu
kolegyňa zdravá , ctčka obehuje ako besná , keď sa blíži víkend a má ísť s deťmi k manželovi , hneď má bolesti hlavy ....
známu bolela hlava , mala upchatú cievku či čo
babku bolí vkuse hlava , je zdravá ....
nemusíš hneď myslieť na najhoršie 🙂

leameleg
23. feb 2020

@martina2005 občas taka nevoľnosť a bušenie srdca

leila022
Autor odpoveď zmazal
misiatko87
4. mar 2021

@leameleg ahoj prosim ta už si bola aj na nejakých iných vyšetreniach? ja mam presne toto iste čo popisujes

kalianka
20. mar 2021

@misiatko87 ahoj mna boli hlava už vyše dvoch mesiacov :(

misiatko87
20. mar 2021

@kalianka ahoj...a boli sta stale každý den? ako to riešiš? a vieš večer zaspať?

kalianka
20. mar 2021

@misiatko87 ahoj. Začala ma bolieť v januári... to bolo nieco príšerne. Každý deň silná bolesť hlavy a termin na neurológiu som mala koncom februára. Doktorka mi vzala krv, išla som medzitým na očné. Všetko ok no na neurologiu som musela akútne skôr, nevedela som cez deň fungovať. Len som ležala a tmolila sa. Neuro mi spravil RTG chrbtice a šije, to bolo ok. CT úplne v poriadku aj EEG. Začala som chodiť na fyzioterapiu. Čakám ešte na MR ale vraj to môže byt z úplného vyčerpania. V čo dúfam... mne je už trocha lepšie. Neboli má hlava tak neznesiteľne ale už za tie dva mesiace som tak sústredená či má boli a ako, že aj najmenšiu nepohodu si uvedomím. Mna hlava pichala, pálila až... teraz skôr cítim akoby tlak a únavu. Musím chodiť skoro spat, dávam si magnezium a keď sa už nedá vydržať tak i odbolesti...