Účinné lieky alebo vodičky proti padaniu vlasov
Dievčatá neviete mi poradiť niečo fakt účinné na zhustenie vlasov a zastavanie padania vlasov,skúšala som veľa vecí ale nejako to nepomohlo.
ja hlavne skúsim tu lopúchovú vodičku nestojí veľa a kedže si ju tu viaceré chvália tak si ju kúpim nemám čo stratiť
@lola61 Rozhodne, aj genetika robí svoje. "Plešatosť" je do veľkej miery dedičná, a týka sa ako mužov tak aj žien - u žien je to tzv. androgénna alopécia, ktorá sa prejavuje najmä zrednutím vlasov nad čelom, na vrchu hlavy. A dochádzka k tomu už od 25. roku, po 30-tke.
S tým sa naozaj veľa robiť nedá, len si nájsť prípravky, ktoré konkrétne tebe budú najviac vyhovovať, a tie s malými prestávkami (1 - 3 mesiace) užívať už nastálo. Mám na mysli najmä vodičky.
Ad trichologické centrá (idú zase do módy 🙂 ). Jedno som navštívila už pred zhruba 15 rokmi, odhádzala som so slušným počtom vodičiek za neslušné peniaze. A výsledok po niekoľkých mesiacoch nikde. A nadobudla som silný pocit, že o odborné vyšetrenia nešlo. Skôr ako "katalógový predaj kozmetiky" 🙂. Možno sa to niekam, za tých 15 rokov, posunulo, beztak niet nad osobnú skúsenosť 😉
@lola61 mne nezistili nic v MT vsetko bolo ok,Poradili mi akurat vichi sampon cerveny.No mne stale padaju vlasy ale nie az tak ze bola plna postel vlasov.Vlasy mi zredli a uz ich nemam take huste ako kedysi ale som rada ze nepadaju take gundze ako vtedy.Niekde pisu ze za den by malo spadnut 100 vlasov ze je to normal a ked nad 100 tak by sa to malo riesit.Ako poznam ani jedna z nas nebude predsa ratat kolko vlasov jej spadne za den ale na pohlad hadam vidis ze ci mas plnu postel vlasov alebo na kabate ,mikine....
@lola61
@lana11 MUDr. Andrea Nestorová na Estheticon.sk
https://www.estheticon.sk › Lekári › Slovenská republika
Hodnotenie: 4,1 - 11 recenzií
V súčasnosti pracuje v UNLP v Košiciach a Centre plastickej a estetickej chirurgie v ... dermatológii, vykonáva transplantácie vlasov a trichológické vyšetrenia.
http://navia.sk/shop/lupiny/sampon-proti-vypada...
http://navia.sk/shop/vypadavanie-vlasov/posilnu...
ja som pouzivala toto pocas a po chemo a nevypadali vsetky a hojne rastu nove vlasy...
@lana11 mne akurat povedali v MT ze sampon pouzivat max. 2rovnake druhy a potom vymenit za 2ine druhy.napr. kup si dvojite balenie vichi na vypadavanie vlasov a ked to minies tak si potom kup dvojite balenie zihlavoveho samponu a ked ten zase minies tak si potom kup zase dvojite balenie vichi samponu.ze vraj neni dobre pouzivat stale ten isty sampon a zase menit stale nejaky iny.to mi povedali v MT.
@lola61
@lola61 tiež odporúčam lopuchovu vodu. Pre ešte silnejší účinok namiesto tej vody odvar z lopuchový nanášať na vlasy, kúpiš sušený lopuchový v lekárni + veľmi účinný k tomu lopuchový olej užívať vnútorne. Mne nové vlasy začali rast aj z ricinoveho oleja, ktorý som si 3 razy to td vtierala na noc do vlasov. Ale lopuchový je topka, jednoznačne. Hlavne ten olej keď uzivas
@martina772 a to si nemala potom oleji veľmi mastné vlasy hned sa ti to dobre vymylo?
@lola61 ráno som si to hneď zmyla, keď som si dala len vpredu, tak sa to vymylo na prvý raz, ale keď som si dala úplne na celé vlasy, tak som si ich zmyla 2 razy. A na vankúš na nič uterák alebo plienku. Ale stačí aj hodinový zábal, že si nedáš na noc. Ale mne to tak viac vyhovovalo. inak ricinovy olej sa používa, čo je dosť známe, aj na mihalnice a obočie - zahustuje ich.
Na noc uterák - oprava
@martina772 ďakujem skúsim 🙂

@lola61
ja som tiez takto písala na nejakom fore ze mi padaju vlasy a jedna mi napisala ze v MT je trichologocka ambulancia.Tak som patrala vsetko mozne na internete