Účinné riešenia pre jazvy a vyrážky na tvári
Ahojte babi čo Vám pomohlo na jazvy na tváry a vyrážky.. Ale fakt niečo čo zaručene pomáha lebo skúsila takmer skoro všetko.. Ďakujem
Ahoj. Ja bojujem s akné roky, budem mať 32. Vyskúšala som rôznu kozmetiku z drogérií aj z lekární (aj na predpis). Skúšala som chémiu, prírodné produkty, lacné aj drahé. Stálo ma to tisíce €. Nič nepomohlo 😀 Až som sa rozhodla vyhľadať dermatológa. Skoro som to vzdala, pretože som sa stretla s lekármi, ktorí mi chceli stále iba mastičky a vodičky predávať až kým som nenašla súkromú dermatologičku, ktorá má aj estetickú kliniku. Nikdy to neoľutujem. Samozrejme vyskúša pár krémov, vodičiek, antibiotiká..ale nakoniec bolo jasné, že nič nezaberá a dostala som lieky na predpis - Izotretinoín. Super vec, sú to silné lieky a majú svoje vedľajšie účinky ako všetky lieky a to napr. suchšia pokožka, suché pery alebo sliznice, depresie..JA som z vedľajších účinkov nepocítila nič okrem suchých pier a suchú kožu mám iba na nohách od kolien dole a na predlaktí a ako bonus si nemusím tak často umývať vlasy, pretože som mala mastnú pokožku hlavy. Samozrejme počas liečby nesmieš otehotnieť a nesmieš darovať krv, všetky dóležité vyšetrenia musíš mať hotové pred nasadením liečby (napr.oprava zubu a pod., pretože by sa to ťažšie hojilo), ale tvoja lekárka to vyžadovať nemusí..Odporúča sa užívať antikoncepciu, ale to moja lekárka po mne nechcela. Lieky sú zadarmo a zaplatíš si iba za krémy na premazanie pokožky, balzam na pery, poprípade kvapky do očí a tehotenské testy..každý mesiac preukazuješ, že nie si tehotná.
Izotretinoín hlavne nekupuj na čierno cez internet! A otehotnieť sa nemá preto, pretože lieky obsahujú niečo ako vysoký vitamín A, čo môže: "...ťažko poškodiť nenarodené dieťa (liek sa nazýva teratogénny) – môže spôsobiť ťažké abnormality mozgu, tváre, ucha, oka, srdca a niektorých žliaz (týmusu a prištítnych teliesok) dieťaťa. Tiež zvyšuje pravdepodobnosť rizika potratu. K tomu môže dojsť aj keď sa Isotretinoin Actavis užíval len veľmi krátko počas tehotenstva."
A na jazvy existuje lekársky silikón, gél..je to malé balenie za viac peňazí a skôr pomáha iba pri čerstvých jazvách... ALE odporúčam najskôr vyliečiť a potom si dať laserom odstrániť jazvy... Začni si šetriť. Asi 3 sedenia môžu stáť okolo 1000€, ale počet sedení sa môže zvýšiť ak máš ťažké jazvy.
mne sa plet vycistila,az vtedy,ked som zacala uzivat HAK...
@larovnik na jazvy asi nič, ja som bola na CO2 laserom a to je vraj najúčinnejšie a už som dva mesiace skoro po zákroku a zmení nevidím.
@lesiiaoldi ja sa chystám asi koncom tohto roka, koľkokrát ste boli na CO2?
@nika357 pred 12 rokmi CO2, vtedy sa mi zdá že som bola spoko, potom ale pred troma rokmi ale trikrát na resurfe, a teraz koncom februára CO2, po róm resurfe som bola aj na drakuloterapii. Ono sa má ešte kolagén tvoriť 6 mesiacov po.zakroku ale ja som už dva mesiace a zatiaľ nič moc..Tie laseri sú najlepšie podľa mňa vidieť na veľkých jazvach.. a hlbokých. Ja mám malé, ľudia mi to nevidia bežne, ale ja si to vidím. No. Uvidím, dám vedieť ešte za 4 mesiace či sa niečo ešte zmeniť... Chcela som ísť ešte v septembri, ale keď nevidím žiadnu zmenu nebudem zbytočne asi prachy vyhadzovať.
@lesiiaoldi ako sa to vybavuje a koľko to stojí
@larovnik ja som bola na súkromnej klinike v Esthetic v Ba, stačí si zavolať na recepciu a vybaviť konzultáciu a potom termín. Stojí to 200 eur líca a 500 eur celá tvár. Robí sa to len jesen zima

Zarucene nic nenajdes kazdemu nieco ine pomoze. Su najcastejsie 3 dovody "vyrazok" 1.rozvratene hormony 2.potravinove intolerancie a niektore alergie ale najma intolerancie 3.nespravna starostlivost o plet. Na vsetky tieto 3 body pomoze nieco ine. A to nehovorim o tom, ze su rozne druhy "vyrazok" cierne bodky, biele bodky, populy, posculy, cysty, noduly... Za seba mozem povedat, ze najviac mi pomohla kozmetika Uriage a uprava stravy (mam intolerancie) mala som tiez toho vela Eucerin, La Roche Possay, Avene, Biodermu, Mixu, The Ordinary, Revox na vsetko si asi uz ani nespomeniem raz dokonca aj drogerkovy Garnier... Paradoxne pre moju plet Mixa bola taka, ze 2x som si ju dala a stacilo celu zacervenanu plet som mala isla potom ku kamoske, ktora si ju nevie vynachvalit.