icon

Účinné spôsoby na zmiernenie symptómov rosacey

ondrejovn
30. máj 2025

Dobrý deň všetkým. Nedávno mi potvrdili diagnózu- rozacea. Začalo sa to miernym začervenanim na lícach a nose keď som sa dostala do prechodu. Dermatológ mi predpísal krém rozex, používam cca 3 mesiace s menšími prestávkami. Zatiaľ žiaden efekt ☹ najhoršie je ,že neustále cítim" pnutie "pokožky a akoby vnútornú teplotu na lícach, zhoršuje sa to príchodom leta, je to nepríjemný pocit. Skúšala som volnopredajne krémy na rozaceu, masky aj tie " ľudové" - uhorky,zemiaky a t.d. Ma niekto,prosím, nejaké skúsenosti alebo overené recepty ako zmierniť neustály pocit tepla na lícach . Dakujem

ondrejovn
autor
30. máj 2025

@ondrejovn zabudla som dopisat- kontrolu u dermatológa mám o polroka ☹

simsalabim
30. máj 2025
@ondrejovn

@ondrejovn tiez mi to zacalo vekom, v predmenopauze. Toto je fajn na vzplanutia https://www.dulcia.sk/dulcia-plus/plus-rosacea....
Inak pouzivam kozmetiku z lekarne na rosaceu - najradsej mam Biodermu Sensibio na suchu plet.

janci27
30. máj 2025
@ondrejovn

@ondrejovn Je to zapalove ochorenie koze a treba zistit pricinu, ci ti to spustilo, nie iba liecit z vonka kremami. Problem ide povatsine zvnutra. Odporucam si precitat tento zaujimavy clanok: https://www.andrejmedved.sk/post/čistíte-si-svo...

strawberry0797
30. máj 2025

@ondrejovn pouzivam na noc LaRoche Cicaplast na striedacku s kremom Lipobase. Na den hociaky hydratacny. V zime denne pouzivam biolampu na tvar, v lete spf 50 a slniecko. Ked toto robim, rosaceu nemam. Ked prestanem, vtedy mi zacne.

ondrejovn
autor
30. máj 2025
@janci27

@ondrejovn Je to zapalove ochorenie koze a treba zistit pricinu, ci ti to spustilo, nie iba liecit z vonka kremami. Problem ide povatsine zvnutra. Odporucam si precitat tento zaujimavy clanok: https://www.andrejmedved.sk/post/čistíte-si-svo...

@janci27 ďakujem za radu. Ja som sa nelicila sama,išla som na dermatológiu a žiadne iné liečenie okrem spomínaného krému mi neodporučili. A spúšťačom bola ,pravdepodobne, menopauza - intenzívne návaly tepla , kolisavy tlak a hormonálna nerovnováha. Aj keď príznaky
menopauzy sa uz zmiernili , rozacea ,Bohu žiaľ, ostala ☹

ondrejovn
autor
30. máj 2025
@simsalabim

@ondrejovn tiez mi to zacalo vekom, v predmenopauze. Toto je fajn na vzplanutia https://www.dulcia.sk/dulcia-plus/plus-rosacea....
Inak pouzivam kozmetiku z lekarne na rosaceu - najradsej mam Biodermu Sensibio na suchu plet.

@simsalabim ďakujem, práve som si objednala na skúšku, uvidíme 🙂

simsalabim
30. máj 2025
@ondrejovn

@simsalabim ďakujem, práve som si objednala na skúšku, uvidíme 🙂

@ondrejovn mne velmi pomohla ta Dulcia, uplne mi horela tvar a toto zabralo viac ako Rozex. Teraz pouzivam iba vynimocne, mne sa to celkom dobre drzi, ak pouzivam specialnu kozmetiku. Minuly rok som bola par dni na poznavacke v zahranici a mala som so sebou cestovne balenie ineho kremu na tvar (co som dostala ako vzorku z lekarne) a o dva dni som bola cela cervena.... proste musim pouzivat speci kozmetiku, urcenu na rosaceu. Doma som nasadila aj Dulciu, aj sa vratila k mojim kremom a o par dni bol zas pokoj. Ja myslim, ze najvacsi vplyv maju v nasom veku hormony, resp. ich nedostatocne mnozstvo... preto sa rosacea 1x objavi az v tomto veku.

bobrina1
30. máj 2025

Kremy od lekara pouzivat a denne krem z lekarne SPF 50, treba skusit, ktory ti bude vyhovovat. Za mna Bioderma

janci27
30. máj 2025
@ondrejovn

@janci27 ďakujem za radu. Ja som sa nelicila sama,išla som na dermatológiu a žiadne iné liečenie okrem spomínaného krému mi neodporučili. A spúšťačom bola ,pravdepodobne, menopauza - intenzívne návaly tepla , kolisavy tlak a hormonálna nerovnováha. Aj keď príznaky
menopauzy sa uz zmiernili , rozacea ,Bohu žiaľ, ostala ☹

@ondrejovn ako som uz pisala, liecenie kremami je len povrchove, samotnu pricinu vzniku to nelieci. Prestanete krem pouzivat, priznaky sa vratia. Problem treba liecit zvnutra, upravit stravu..

simsalabim
30. máj 2025
@janci27

@ondrejovn ako som uz pisala, liecenie kremami je len povrchove, samotnu pricinu vzniku to nelieci. Prestanete krem pouzivat, priznaky sa vratia. Problem treba liecit zvnutra, upravit stravu..

@janci27 vies, ale spojenie medzi hormonalnou nerovnovahou v menopauze a rosaceou je dokazane, takze to, co odporucas, nemusi v tomto pripade byt riesenim, kedze stravou hormony neupravis.

ondrejovn
autor
30. máj 2025
@simsalabim

@janci27 vies, ale spojenie medzi hormonalnou nerovnovahou v menopauze a rosaceou je dokazane, takze to, co odporucas, nemusi v tomto pripade byt riesenim, kedze stravou hormony neupravis.

@simsalabim súhlasím 🙂 okrem toho, ja sa zdravo stravujem, aj pohybu mám dosť aj sa mi podarilo zhodiť pár kíl, ktoré sa mi nalepili počas menopauzy, po zdravotnej stránke mám vsetky výsledky v norme, možno aj kvôli tomu mi dermatológ nedal žiadne iné vyšetrenie. Hormonálnu liečbu som nemala a nakoľko sa mi zmiernili priznaky menopauzy - návaly riešim bylinkami. Uvidim čo mi povedia pri kontrole u dermatológa . Každopádne ďakujem za radu ohľadom Dulice, ma dobre recenzie a snáď pomôže aj mne 🙂
@simsalabim

bobrina1
30. máj 2025
@janci27

@janci27 toto nie je pravda, pricinou je genetika, imunita, stres a pod. Kremy, hlavne SPF 50 zaberaju vyborne a udrzuju plet v dobrom stave. Treba zistit, co zhorsuje stav, toto je individualne, stres, horuce, stiplave jedla, slnko, mraz, vietor, prechod zo zimy do tepla.... a pokial sa da, vyhybat sa tomu.

ondrejovn
autor
5. jún 2025
@simsalabim

@simsalabim veľmi pekne ďakujem za radu, používam sérum už treti deň a fakt to zaberá 🙂 ešte stále mám červené líca ale aspoň ustúpil pocit pálenia a pnutia pokožky. Chcem sa opýtať ako často si to môžem aplikovať, nikde som sa to nedočítala. Zatiaľ si to dávam ráno a večer. Dakujem

simsalabim
5. jún 2025
@ondrejovn

@simsalabim veľmi pekne ďakujem za radu, používam sérum už treti deň a fakt to zaberá 🙂 ešte stále mám červené líca ale aspoň ustúpil pocit pálenia a pnutia pokožky. Chcem sa opýtať ako často si to môžem aplikovať, nikde som sa to nedočítala. Zatiaľ si to dávam ráno a večer. Dakujem

@ondrejovn tesim sa, ze ti to zabralo 🙂 A neviem, ako casto, skus im napisat, co som ciatal, odpovedaju na otazky. Ja som v akutnej faze pouzivala rano a vecer, potom iba vecer.

ondrejovn
autor
5. jún 2025
@simsalabim

@ondrejovn tesim sa, ze ti to zabralo 🙂 A neviem, ako casto, skus im napisat, co som ciatal, odpovedaju na otazky. Ja som v akutnej faze pouzivala rano a vecer, potom iba vecer.

@simsalabim ďakujem 🙂 a pekný den