Účinné spôsoby na zmiernenie symptómov rosacey
Dobrý deň všetkým. Nedávno mi potvrdili diagnózu- rozacea. Začalo sa to miernym začervenanim na lícach a nose keď som sa dostala do prechodu. Dermatológ mi predpísal krém rozex, používam cca 3 mesiace s menšími prestávkami. Zatiaľ žiaden efekt ☹ najhoršie je ,že neustále cítim" pnutie "pokožky a akoby vnútornú teplotu na lícach, zhoršuje sa to príchodom leta, je to nepríjemný pocit. Skúšala som volnopredajne krémy na rozaceu, masky aj tie " ľudové" - uhorky,zemiaky a t.d. Ma niekto,prosím, nejaké skúsenosti alebo overené recepty ako zmierniť neustály pocit tepla na lícach . Dakujem
@ondrejovn zabudla som dopisat- kontrolu u dermatológa mám o polroka ☹
@ondrejovn tiez mi to zacalo vekom, v predmenopauze. Toto je fajn na vzplanutia https://www.dulcia.sk/dulcia-plus/plus-rosacea....
Inak pouzivam kozmetiku z lekarne na rosaceu - najradsej mam Biodermu Sensibio na suchu plet.
@ondrejovn Je to zapalove ochorenie koze a treba zistit pricinu, ci ti to spustilo, nie iba liecit z vonka kremami. Problem ide povatsine zvnutra. Odporucam si precitat tento zaujimavy clanok: https://www.andrejmedved.sk/post/čistíte-si-svo...
@ondrejovn pouzivam na noc LaRoche Cicaplast na striedacku s kremom Lipobase. Na den hociaky hydratacny. V zime denne pouzivam biolampu na tvar, v lete spf 50 a slniecko. Ked toto robim, rosaceu nemam. Ked prestanem, vtedy mi zacne.
@ondrejovn Je to zapalove ochorenie koze a treba zistit pricinu, ci ti to spustilo, nie iba liecit z vonka kremami. Problem ide povatsine zvnutra. Odporucam si precitat tento zaujimavy clanok: https://www.andrejmedved.sk/post/čistíte-si-svo...
@janci27 ďakujem za radu. Ja som sa nelicila sama,išla som na dermatológiu a žiadne iné liečenie okrem spomínaného krému mi neodporučili. A spúšťačom bola ,pravdepodobne, menopauza - intenzívne návaly tepla , kolisavy tlak a hormonálna nerovnováha. Aj keď príznaky
menopauzy sa uz zmiernili , rozacea ,Bohu žiaľ, ostala ☹
@ondrejovn tiez mi to zacalo vekom, v predmenopauze. Toto je fajn na vzplanutia https://www.dulcia.sk/dulcia-plus/plus-rosacea....
Inak pouzivam kozmetiku z lekarne na rosaceu - najradsej mam Biodermu Sensibio na suchu plet.
@simsalabim ďakujem, práve som si objednala na skúšku, uvidíme 🙂
@simsalabim ďakujem, práve som si objednala na skúšku, uvidíme 🙂
@ondrejovn mne velmi pomohla ta Dulcia, uplne mi horela tvar a toto zabralo viac ako Rozex. Teraz pouzivam iba vynimocne, mne sa to celkom dobre drzi, ak pouzivam specialnu kozmetiku. Minuly rok som bola par dni na poznavacke v zahranici a mala som so sebou cestovne balenie ineho kremu na tvar (co som dostala ako vzorku z lekarne) a o dva dni som bola cela cervena.... proste musim pouzivat speci kozmetiku, urcenu na rosaceu. Doma som nasadila aj Dulciu, aj sa vratila k mojim kremom a o par dni bol zas pokoj. Ja myslim, ze najvacsi vplyv maju v nasom veku hormony, resp. ich nedostatocne mnozstvo... preto sa rosacea 1x objavi az v tomto veku.
Kremy od lekara pouzivat a denne krem z lekarne SPF 50, treba skusit, ktory ti bude vyhovovat. Za mna Bioderma
@janci27 ďakujem za radu. Ja som sa nelicila sama,išla som na dermatológiu a žiadne iné liečenie okrem spomínaného krému mi neodporučili. A spúšťačom bola ,pravdepodobne, menopauza - intenzívne návaly tepla , kolisavy tlak a hormonálna nerovnováha. Aj keď príznaky
menopauzy sa uz zmiernili , rozacea ,Bohu žiaľ, ostala ☹
@ondrejovn ako som uz pisala, liecenie kremami je len povrchove, samotnu pricinu vzniku to nelieci. Prestanete krem pouzivat, priznaky sa vratia. Problem treba liecit zvnutra, upravit stravu..
@ondrejovn ako som uz pisala, liecenie kremami je len povrchove, samotnu pricinu vzniku to nelieci. Prestanete krem pouzivat, priznaky sa vratia. Problem treba liecit zvnutra, upravit stravu..
@janci27 vies, ale spojenie medzi hormonalnou nerovnovahou v menopauze a rosaceou je dokazane, takze to, co odporucas, nemusi v tomto pripade byt riesenim, kedze stravou hormony neupravis.
@janci27 vies, ale spojenie medzi hormonalnou nerovnovahou v menopauze a rosaceou je dokazane, takze to, co odporucas, nemusi v tomto pripade byt riesenim, kedze stravou hormony neupravis.
@simsalabim súhlasím 🙂 okrem toho, ja sa zdravo stravujem, aj pohybu mám dosť aj sa mi podarilo zhodiť pár kíl, ktoré sa mi nalepili počas menopauzy, po zdravotnej stránke mám vsetky výsledky v norme, možno aj kvôli tomu mi dermatológ nedal žiadne iné vyšetrenie. Hormonálnu liečbu som nemala a nakoľko sa mi zmiernili priznaky menopauzy - návaly riešim bylinkami. Uvidim čo mi povedia pri kontrole u dermatológa . Každopádne ďakujem za radu ohľadom Dulice, ma dobre recenzie a snáď pomôže aj mne 🙂
@simsalabim
@janci27 toto nie je pravda, pricinou je genetika, imunita, stres a pod. Kremy, hlavne SPF 50 zaberaju vyborne a udrzuju plet v dobrom stave. Treba zistit, co zhorsuje stav, toto je individualne, stres, horuce, stiplave jedla, slnko, mraz, vietor, prechod zo zimy do tepla.... a pokial sa da, vyhybat sa tomu.
@simsalabim veľmi pekne ďakujem za radu, používam sérum už treti deň a fakt to zaberá 🙂 ešte stále mám červené líca ale aspoň ustúpil pocit pálenia a pnutia pokožky. Chcem sa opýtať ako často si to môžem aplikovať, nikde som sa to nedočítala. Zatiaľ si to dávam ráno a večer. Dakujem
@simsalabim veľmi pekne ďakujem za radu, používam sérum už treti deň a fakt to zaberá 🙂 ešte stále mám červené líca ale aspoň ustúpil pocit pálenia a pnutia pokožky. Chcem sa opýtať ako často si to môžem aplikovať, nikde som sa to nedočítala. Zatiaľ si to dávam ráno a večer. Dakujem
@ondrejovn tesim sa, ze ti to zabralo 🙂 A neviem, ako casto, skus im napisat, co som ciatal, odpovedaju na otazky. Ja som v akutnej faze pouzivala rano a vecer, potom iba vecer.
@ondrejovn tesim sa, ze ti to zabralo 🙂 A neviem, ako casto, skus im napisat, co som ciatal, odpovedaju na otazky. Ja som v akutnej faze pouzivala rano a vecer, potom iba vecer.
@simsalabim ďakujem 🙂 a pekný den