Ulcerózna kolitída
Ahojte máte niekto skúsenosť? Ulcerozna kol. mi diagnostikovali cca pred 13 rokmi.. prešla som si aj lepšie aj horšie obdobia.. pred tromi mesiacmi som sa nemala najlepšie.. potom som sa rozhodla vysadiť lieky Salofalk 500.. neberiem už 3 mesiace.. a stačí zo dňa na deň sa mi stav zlepšil.. je mi dobre .... Preto otázka.. máte niekto podobnú skúsenosť? Dakujem
Ahoj. Odporúčam 90 hodinový pôst a proces autofágie. Prvých 48h iba voda od 48h do 90h pridávať elektrolity. Po 90 hodinách začať čajom zo zázvoru, kurací vývar s troškou soli čierneho korenia a lyžica kurkumi. Vecer gríz na vode a škorica. Nesladiť !! Inzulín je príliš nízky a treba ísť na jedlo postupne, ďalší deň začať s pravidelným jedením. Nepoužívať nerozpustnú vlákninu ! Jedlá v rovnakých časoch najviac do 300 gramov na porciu. Zameriavať sa na dostatok bielkovín 2g bielkovín na 1kg telesnej váhy a prílohy s vysokým glykemickým indexom. Žiadna zelenina. Bol som v relapse, po 90 hodinach pôstu + jedálniček na mieru sa mi začala stolica formovať po 4 dňoch od pôstu, lieky som vysadil pred pôstom ! Dnes je siedmi deň od pôstu, bolesti minimálne, stolica sa formuje a mam ju 1x denne vždy ráno. Po teplej polievke ma pred dvoma dňami prehnalo, takže teplé polievky som vyškrtol zatiaľ. Pokračujem ďalej, začínam sa tešiť a som spokojnejší bolesti mám úplne mierne pred pôstom a úpravou stravy som mal kŕče 2 až 3x denne.Dúfam že Vám pomôžem mojou skúsenosťou ktorú zatiaľ prežívam a začínam sa tešiť a mať lepšiu náladu, velmi dúfam že sú to spravne kroky. Moja diagnóza ulcerálna rektosigmoiditída. Po pôste -5kg Váha, treba s tým počítať. Držte sa, verím že všetko je o nastavení tela, a psychiky 90h pôst je reset, kedy telo vypnete, a začnete ho nastavovať od začiatku tak ako naozaj potrebujete. Dopĺňam že sladké, kyslé jedlá a mliečne výrobky som tiež úplne vylúčil. Dnes som začal jesť tvrdý syr, zatiaľ v poriadku. Všetko budem testovať. O dva mesiace dám znovu 90h pôst aby prebehla autofágia. Lieky nejem už týždeň. Na noc som začal davať 2tabl. ashwaganda od vcera. Všetko si píšem a značím. Majte sa zatiaľ.