icon

Úmrtie v nemocnici na trombózu z kanyly

nety19
25. okt 2022

Ahojte,nedávno nám odišiel do neba rodinný zmámy,ktorého som osobne viezol k obvodnému z dôvodu bolestí chrbta.Keďže bola u ňho i ťažká podvýživa z preliečených hlíst a nezisteného zápalu,obvodný zavolal hneď sanitku z dôvodu vyšetrení.Vedeli sme,že ostane v nemocnici,ale vyšetrenia nič vážne neukázali,prasknuté 4 stavce,krv v poriadku CRP 19 .I napriek tomu známy 65 r. po 17dňoch v nemocnici. s vývodom na moč plienkou zomrel,ževraj na trombózu z kanyly?je niečo také v nemocnici možné,veď tam dávajú lieky na riedenie krvi.Som nejako z toho mimo, k lekárovi po svojich,od lekára v truhle.

Strana
z2
prasiatko30
25. okt 2022

@ahhola dala si priezvisko??? zda sa ti to malo - ak si potrebovala vediet ci je to dana osoba napis autorke sukromnu spravu

ahhola
25. okt 2022

@prasiatko30 lebo co? Na sme.tiach sa normálne o nej písalo s plným menom, ci nebola aj ona obeťou, keď sa točilo o dianí s Kocnerom. Ale veľmi rýchlo sa to "upozadilo", A nemysli si, ze si tuná ešte vedia spojiť kto, co a o co išlo. Zíde z očí, zíde z mysle... 🥀

prasiatko30
25. okt 2022

@ahhola su veci ktore fakt nechapem 😔

ahhola
25. okt 2022

@prasiatko30 kroch kroch

ukulela
25. okt 2022

ospravedlnujem sa, chcela som len pouzit priklad, ako sa moze zdravotny stav zvrtnut za par hodin, nechcela som nikoho identifikovat. poprosila som autorku komentu, aby meno stiahla.

matafri
25. okt 2022

@nety19 mna by zaujimalo ako viete ze to bola tromboza z kanyly?

mondolina
25. okt 2022

@ahhola
veď to bola celkom známa reportérka tak nechápem čo riešia priezvisko 🤔

ahhola
25. okt 2022

@mondolina lebo aby sa nevedelo, ze ukulela sa poznala s LKF na ktorú večer pozeralo 3 000 000 ludi🚂

nety19
autor
25. okt 2022

@matafri veď to som sa pýtal,či môže byť z kanyly v ruke trombóza,mal zapálenú ruku.Doktori nevedia presnú príčinu.Pitvu sme nedávali.

ildiko36
26. okt 2022

@nety19 Obycajne odbery neukazu tromby, na to treba zobrat odber na hematologii d dimer..Ked mal prasknuty stavec kludne mohol dostat tukovú emboliu

nety19
autor
26. okt 2022

@ukulela dievča bolo otrávené,veď všade to píšu

macekovam
26. okt 2022

@nety19 vieš ale tak tento stav nemôžeš hodnotiť tak ako keby tam išiel so doplnkom.. Pod výživa ti rozvrat organizmus... Organy zlyhávajú.. Bohužiaľ nie vždy sa dá pomôcť... A crp 19 tiež nie je málo... Bol na pitve?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
26. okt 2022

@nety19 tak ale jedine pitva by ukázala skutočnú príčinu smrti. Trombóza z kanyly, lebo mal zapálenu ruku... Ako vám práve toto napadlo? Chápem, že vás trápi jeho úmrtie, ale skutočne podľa toho, čo píšeš, ten človek bol vo vážnom stave, to, že vám sa navonok javil "v pohode" to vôbec tak nemuselo byť.
Rozvrat vnútorného prostredia z dôvodu dehydratácie a pod výživy vie napríklad spôsobiť zlyhanie obliciek. Prasknuté stavce - tuková embolia.
Očividne už dlhšie musel trpieť nejakým ochorením, toto vôbec nie je ze prišiel do nemocnice a z ničoho nič umrel.

moonlight1210
26. okt 2022

@nety19 “ bola u ňho i ťažká podvýživa z preliečených hlíst a nezisteného zápalu… Vedeli sme,že ostane v nemocnici,ale vyšetrenia nič vážne neukázali,prasknuté 4 stavce,krv v poriadku CRP 19 .I napriek tomu známy 65 r. po 17dňoch v nemocnici. s vývodom na moč plienkou zomrel,ževraj na trombózu z kanyly?”

“ veď to som sa pýtal,či môže byť z kanyly v ruke trombóza,mal zapálenú ruku.Doktori nevedia presnú príčinu.Pitvu sme nedávali.”

Znelo to v uvode ako konstatovanie faktu, ktory ti oznamili ako pricinu, nie otazka.
A teraz pises, ze vlastne je to tvoja domnienka a ani lekari nevedia preco presne umrel, no pitvu ste odmietli.

Vies, to nie je celkom ok zacat vinit kadekoho. I ked si smutny a trapi ta to. Spustit preto hon na carodejnice nie je rozumne.

Chapem hnev, smutok. Problem je, ze ked pride faza zmierenia sa, uz neriesis, ze si to mozno spociatku prehnal. O nic by neslo a bolo by to pochopitelne, ze si tak konal v zarmutku, keby nedoslo na osocovanie ludi, o ktorych vlastne nevies, ci teda pochybili.

A oznacit stav pribuzneho za “do nemocnice po svojich, z nemocnice v truhle” tiez nie je spravne, pretoze to podla opisu jeho stavu vyzera, ze si ho tam zaviezol v hodine dvanastej a bolo zial neskoro nieco zvratit v prospech uspechu. Napriek snahe.

Zapal v mieste kanyly (resp ruky, nekonkretizoval si kde presne) mohol byt tiez dosledok podvyzivy, telo sa uz nedokazalo samo ubranit infekciam a to ani s pomocou antibiotik (tie tiez nie su vsemocne, len napomocne). A zapal v ruke mohol byt len rozsirenim zapalu, co v tele uz mal, ked si ho tam zaviezol.

sissy27
26. okt 2022

@dievcacitajucelist do nikoho som sa nepustila... ale napísať o ťažkej podvýžive a prasknutých stavcoch "to nič nie je" je úplne mimo. Ťažká podvýživa nevznikne zo dňa na deň, ani cez víkend, to je proces niekoľkých mesiacov. Takže ak tu chce autor smútiť nad stratou "blízkeho", tak nech sa najprv pozrie do zrkadla a odpovie si, ako mohol dopustiť, že sa ten "blízky" dostal do takého stavu, kde bol autor vtedy? Takže miesto empatie zo strany diskutujúcich (pričom nikto sa tu nevyjadril nijak necitlivo) by si mohla poukázať na svedomie autora.

ukulela
26. okt 2022

@nety19 aha, mhm. To vela vysvetluje....

nety19
autor
26. okt 2022

@moonlight1210 ahoj filozof, ja nikoho neosočujem,ak sa niekto do toho vyzná,by som rád poznal názor

jaskolka
26. okt 2022

@nety19 veď viacerí sme ti to už vysvetlili. Proste bol v ťažkom stave, z akého dôvodu, to by zistila ta pitva, akú ste odmietli.
Ale rozhodne to nebolo "nič vážne". Som zdravotná sestra s 20 ročnou praxou, toto vôbec nevyzerá, že bol zdravý a bum, zomrel len tak z ničoho nič.
Príklad - môj vlastný otec bol na pohľad absolútne zdravý, aktívny chlap, nebývam vôbec chorý. Jeden večer šiel spať a ráno už nevstal. Sok samozrejme, veď "zdravý človek". Pitva odhalila, že dostal taky masívny srdcový infarkt, že by mu neboli pomohli, ani keby v tom okamihu mal k dispozícii celý lekársky tím. Na srdce sa neliečil, nemal nijake problémy. Zdanlivo...

moonlight1210
26. okt 2022

@nety19 netvar sa dotknuto a neurazaj hned. Ja chapem, ze ta tvoja situacia rozrusila, ale vety, ze “do nemocnice po svojich, z nemocnice v truhle” v zmysle do nemocnice este v poriadku (co teda vobec nebol) a v nemocnici ho z nedbanlivosti zabili, chapes ako? Ako neutralne vyjadrenie?
A zial, spociatku si teda otazku o tromboze formuloval zle.

Kazdopadne, tvoj pribuzny bol dost zlom v stave. Jeho smrt zarmuti, ale zase nesokuje. Ja osobne by som sa obavala, ze to prave takto skonci, ked znervoznel aj obvodny.

Ako sa vlastne tvoj pribuzny dostal az do takehoto stavu? To ma teraz zaujima vazne, nie ironicky.

nety19
autor
27. okt 2022

@moonlight1210 už bol vdovec,syna mal ďaleko,doma jedol dobre,i napriek podvýžive.

Strana
z2