icon

Únava, teplota, nervozita. Čo mi je?

mandy29
31. júl 2016

Idem k vam po radu,lebo mam pocit ze mi to zacina prerastat cez hlavu.mozno sa najde niekto kto ma podobne problemy.
Zhruba dva mesiace dozadu som sa zacala citit unavena,bez energie,ku vsetkemu som sa musela nutit.k tomu sa pridruzila zvysena teplota,ktora skace cez den ako sa jej zachce.akonahle ju mam,som nervozna,unavena,vsetko ma boli,zacnem sa strasne potit.bola som u obvodnej,brala mi krv,vsetko mam na 1* akurat z vyteru mi zistili 3 bacili a candidu v hrdle,momentalne beriem atb.tak som to brala tak ze to bude zrejme z toho.vcera mi bolo tak super,bez teploty,nalada uzasna a ku veceru som bola v obchode domov v som si niesla tazky nakup a okamzite ma zacalo boliet v ramene.pred mesiacom som bola u neurologa kde mi zistili cervik.syndrom takze som to brala ze je to ono a dnes opat od rana bez nalady,unava,bolest hlavy,ramena,cely den zvysena teplota.a k tomu vsetkemu uz treti cyklus mam taky divny,nie normalna svetlocervena krv ale taka zvlastna ruzovo fialova...uz ma napadaju vseliake mozne scenare a mam strach...chystam sa buduci mesiac na endokrinoligiu(minuly rok bolo vsetko ok),na gyndu a alergologiu...a nerobim nic ine len hladam pricinu mojich stavov...co to moze byt?

santamonica
1. aug 2016

@mandy29 naozaj skus plucne chlamydie...to je take svinstvo a sposobuje tohrozne problemy....dr. toneviem preco sami od seba nechcu robit tie testy, ale donut ju/ho....ja som ich mala a unava, zle mi bolo, stale nejake virozy, mala som kazdeho pol roka zapal priedusiek aj horsie....nakoniec mi to zistili, vybrala som trojo antibiotik, z ktorych mi bolo hnusne, ale pomohlo....klop klop....zatial super.....moj manzel mal tiez problemy, bolesti klbov, unava, vobec nekaslal ale zhorsila sa mu alergia.....tiez mu to zistili a preliecil sa.....zatial sme ok,mali by sme ist znovi na test, lebo stale mohli prezit tie mrchy....ale sme zdravi odvtedy, tak snad ok...
Inak ovplyvnuje to negativne aj plodnost a tehotenstvo, takze je dobre sa ich zbavit

mandy29
autor
1. aug 2016

@santamonica a mali ste aj zvysene teploty?

nikola941
1. aug 2016

Ahojte zienky idem si k vam po radu mam piaty den bolesti prsnikov ale bolia tak ako keby som mala 10 kg zavazie alebo uuplne plne ale zmenu som nezaregistrovala ziadnu nejake rady??

mandy29
autor
1. aug 2016

@nikola941 tehotna nemozes byt?

blueivy24
2. aug 2016

Ahojte,zienky idem k vam po radu. Uz ozaj neviem co mi je,som zufala. Zacalo to bolestou chrbta,brala som aj lieky pomohlo na 3tyzdne a potom sa to zhorsilo. Od chrbta mi to vyraza,ku srdcu a do lavej ruky. Bola som uz aj v nemocnici,u lekarov a vsetko okej. K.tomu mam syndrom lepivych dosticiek tak.sa bojim. Cvicim na chrbticu,plavam...vsetko pomoze len na chvilu. Uz ma to zase boli,tazsie sa mi dycha. Co s tym? Prosim pomozte mi.

nikola941
2. aug 2016

@mandy29 robila som si test noo a bol negativny pozerala som si priznaky zapalu prsnikov ale nemam ziadne okrem tej bolesti nechapem a zacalo ma boliet brucho ako pred menstruaciou nooo nechapem fakt uz nicomu ☹

santamonica
2. aug 2016

@mandy29 ano aj to....a tiez ma boleli kosti a casto hlava....to po prelieceni uplne prestalo

erinne
2. aug 2016

@mandy29 takisto moja prva myslienka ked som precitala tvoje tazkosti - borelioza. kriste jezisi, ako moze zdravotna sestra povedat ze ked nie je flak, nie je borelioza!!!

erinne
2. aug 2016

@mandy29 aaaaha, tak az teraz som si precitala aj o flaku. Nie je o com, jasna borelioza. Antibiotika aspon na mesiac, idealne na 6t, u dospelych tetracyklinove (doxycyklin), bohuzial neviem ci ti ich niekto predpise na taku dobu. Boreliozu na SK berie vážne dr.Ďurovská v BA, ostatní lekári "preliečujú" sumamedom na tri dni a dúfajú, že to bude stačiť, mám s tým bohaté skúsenosti zo strany lekára aj pacienta.
Moja dcéra ju mala zistenú v 3r, podotýkam že kliešťa nemala žiadneho, brala atb 60dní.

alysea
2. aug 2016

@mandy29 ja som nikdy nemala kliesta, priznaky priam identicke s Tebou a uz 18 rokov bojujem s boreliozou, takze urcite trvaj na odbere

alexa358
2. aug 2016

@nikola941 Ja som mala takéto isté príznaky na začiatku tehotenstva 😉

nikola941
2. aug 2016

@alexa358 myslis ale to nie je mozne spali sme s priatelom asi 2 dni ako mi skoncila ms a bolest zacala asi 3 dni NAto a teraz nastupila aj bolest brucha a zakazdym ked zdvihnem maleho tak ma pichne ze koniec noo a test som si robila asi v sobotu a negativny

alexa358
2. aug 2016

@nikola941 Treba ísť radšej k lekárovi, pre istotu...to s bruškom som inak nedávno mala aj ja + pichanie a bola som "len" prechladnutá...spím pri otvorenom okne.

zunajda
2. aug 2016

@mandy29 Ahoj! Písala si,že si mala nizky progesteron. Čo Ti nakoniec pomohlo otehotnieť? Mne dal na 3 mesiace duphaston ...chceme mať totižto druhé bábo ale nejak sa nedarí

annadan
2. aug 2016

@nikola941 určite skoč k doktorovi doporučujem nikdy nevieš čo to môže byť tak aby si si bola istá skus za ním zájsť...
podľa rozprávania by to nemalo byť nič vážne mňa tiež už veľa krát pichlo keď som sa viacej namáhala... 🙂

jeemima
2. aug 2016

@mandy29 necitala som vsetky komentare ale nevim na co vsetko si mala krvne testy odporucam vziat krv na boreliozu

nikola941
2. aug 2016

@annadan ved uz len cakam kedy mi moze niekto zostat s malym a letim k nemu pretoze fakt neviem cim to bude

nikola941
2. aug 2016

@alexa358 urcite pojdem ja som praveze pri malom vobec nemala bolave prsia a ani nic a ked ma chytili bolesti tak som skoncila na rizikovom :D duufam ze nic vazne

alexa358
2. aug 2016

@nikola941 Držím palce, aby bolo všetko ok 🙂 😉

nikola941
2. aug 2016

@alexa358 dakujem

mandy29
autor
2. aug 2016

@zunajda duphaston mi nepomohol,natrafila som v cajovni na MACU a uzivala som to aj ja aj manzel a v tom mesiaci sa podarilo a to sme sa uz chystali ist na spermiogram,ja na vysetrenia...a svagrinke zase vysoka davka vitaminu E...ako dlho sa snazis

mandy29
autor
2. aug 2016

@nikola941 drzim palce...daj vediet ako si dopadla 🙂

mandy29
autor
2. aug 2016

@alysea to moze aj obvodak urobit odber?

krystofkal
2. aug 2016

@mandy29 neviem či toto nerobí neurológ 😉

erinne
2. aug 2016

@mandy29 nepytala si sa sice mna, ale ano, moze. Povedz ze ta nieco ustiplo a mala si flak s cervenym okrajom, vela zdravotnikov si mysli ze len vtedy sa jedna o boreliozu, pricom realne asi v 30% ten flak byt vobec nemusi.

zunajda
2. aug 2016

@mandy29 snažíme sa už vyše roka a ešte nič. Cyklus sa mi posunul z 32 dní na 60. Robím si ovu testy, meriam BT a nič. Doktor mi zistil z horm.profilu, že mám málo progesterónu ...dal mi Duphaston. Mám ešte aj otočenú maternicu. Dcéra má už sedem rokov a stále sa pýta na súrodenca.

nikola941
2. aug 2016

@mandy29 zajtra idem k lekarovi muz zostava doma takze jasne dam vediet

melynda
2. aug 2016

@zunajda nemáš to ľahké.. ☹ ale držím palce aby sa podarilo!!

alysea
2. aug 2016

@mandy29 ano robi to obvodak a ked sa potvrdia v krvi protilatky mal by odoslat na infekcne kde urobia rozsireny rozbor na typ boreliozy.

mandy29
autor
2. aug 2016

@alysea takze nemusim bezat na neurologiu?dufam ze moja obvodacka s tym nebude mat problem