Upchávanie ciev v hlave
Dobry den,
riesi niekto zdravotny problem ohladom upchavania ciev, konkretne v hlave? Rodinnemu znamemu to dnes diagnostikovali a trochu som aa zlakla. Ake lieky sa na to beru? Ako by sa to upchavanie mohlo zmiernit? Predpokladam tym, ze clovek schudne a co este?
Dakujem za kazdu odpoved.
@lenka2710 uprimnu sustrast.
@chadkroeger Pirabenne alebo Lucetam, prípadne na prekrvenie mozgu PK MERZ - teda t sú už ieky nasadené po mozgovej príhode.....nám internistka odporučila dlhodobo Lecitín, ale tam sa veľa nedá robiť, dôležitá je rehabiitácia aby sa ten mozog prekrvoval a okysličoval
@chadkroeger tam je dôležité ak ešte nema ten známy mozgovú príhodu, predchádzať jej - čiže strava a pohyb
@mogaa este mozgova prihoda nastastie nebola. Ale ja si myslim, ze prvorade je schudnut a ako pisete pohyb a zmenit stravu. Ach, velmi sa bojim.
@chadkroeger pokiaľ je obézny tak schudnutie je fajn, ale zúženie ciev s tým nič nemá.....cieva sa môže upchať keď sú tam nánosy cholesterolu, vtedy je zúžená - takže skôr upraviť hladinu cholesterolu a pohyb je dobrý na pružnosť ciev....ten Lecitín je aj na úpravu hladiny cholesterolu.....
@chadkroeger ak chce niečo brať preventívne, za mňa ten Lecitín alebo prírodné prípravky z týchto Korolen, Vitamarín(3-omega mastné kyseliny), Celitín (to je vlastne Lecitín a ginko)((ak sa rozhodne z týchto prírodných nech napíše do poradne MUDr.Šípoš(kardiológ) tu, poradí mu ktorý prípravok
https://www.energy.sk/sk/menu_x1077x/ - to sú prírodné prípravky , dá sa to tam aj objednať
@chadkroeger ale samozrejme nemusí nič brať, len tam je najdôležitejšie upraviť stravu za zdravú vývaženú, menej soliť a pohyb...ak má vysoký tlak samozrejme jeho liečba a ak je tam vysoký cholesterol a trigliceridy - tak to treba upraviť......cievy sú zúžené nie tukom ale sú tam nánosy čo sa urobia z cholesterolu, čiže pravdepodobne má aj vysoký cholesterol, ak ano tak na zníženie je super drvený pestrec(okrem úpravy stravy), ale strava sama o sebe málokedy zníži cholesterol na normálnu hladinu,
Ahojte , ja som mávala sen tam ešte mám závrate a predpísali mi Meniserv a sú aj Ind lieky na roztrhnutie ciev v mozgu , obvodný môže niečo predpísať mala som asi 3 druhý už , no cvičiť , schudnúť tiež treba sú na to aj cviky jednoduché , treba skúsiť

@chadkroeger no môj otec na to dnes umrel 😭