icon

Urobí mi obvodný lekár na požiadanie test z krvi na toxoplazmózu?

satanca
1. jún 2020
sisa_s
1. jún 2020

Na zaklade coho? Priznaky alebo dohady? Teoreticky moze aj obvodny, ale neviem, ci bude ochotny len tak vypisat ziadanku bez priznakov...

satanca
autor
1. jún 2020

@sisa_s No toxo je častokrát bezpríznaková. Ale ja dôvod mám, poškriabala ma dosť škaredo pouličná mačka - neútočila, bolo to pri hre. Odvtedy sa mi postupne vyhádzala tvár tak, že to nejde spraviť nijak a ničím... + ma často bolia lymf. uzliny na krku.

sisa_s
1. jún 2020

@satanca no tak ist k obvodnej a ona vysetri a zhodnoti, co je potrebne

ckocka
1. jún 2020

Toxoplazmóza sa neprenáša poškriabaním.
Bartonellóza alebo choroba z mačacieho škrabnutia je infekčné bakteriálne ochorenie zo skupiny chorôb, ktorým hovoríme antropozoonóza, teda choroba prenosná zo zvieraťa na človeka. V tomto prípade je nosičom mačka, u ktorej sa choroba nemusí prejaviť. Ďalšími nosičmi sú zriedkavo blchy a kliešte. Hlavné postihnuté orgány sú koža a lymfatické uzliny.

satanca
autor
1. jún 2020

Mne ide o to najmä, či mi potrebné vyšetrenia urobí obvodná. Pretože v aktuálnej situácii na infekčné určite nepôjdem a čítala som, že podobné vyšetrenia robia práve na infektológii

ckocka
1. jún 2020

@satanca To je dotaz na lekára, stačí obvodnej zavolať.

nina255
1. jún 2020

@satanca ak ti ich nebude chciet dat spravit staci si poziadat o vysetrenia ako samoplatca, ze si to sama zaplatis..s tym by lekar nemal mat problem... skor si myslim ze im ide o to nebudu ti davat zbytocne robit testy ked nemaju dovod lebo im to nemusi preplatit potom poistovna