icon

Urobili vám rehabilitácie bolesť krčnej chrbtice horšou?

jessi06
6. júl 2025

Ahojte bolo vám po rehabilitáciach horšie než predtým?? Mam aj úzkosťi.

gemerka17
6. júl 2025

@jessi06 velmi záleží ake mas mrko a s akou diagnozou teda výslednou vstupujes na rehabilitácie. Taktiež cvicenie cez poisťovňu pri chrbte je casto krat velmi nevhodné zvolene. Procedury by mali byť indikovane na základné diagnozy.

jessi06
autor
6. júl 2025
@gemerka17

@jessi06 velmi záleží ake mas mrko a s akou diagnozou teda výslednou vstupujes na rehabilitácie. Taktiež cvicenie cez poisťovňu pri chrbte je casto krat velmi nevhodné zvolene. Procedury by mali byť indikovane na základné diagnozy.

@gemerka17 mam blokádu krčnej chrbtice a mam cviky, magnet, laser a elektroliecbu, no odkedy som začala cvičiť krk aj ramena ma bolia viac neviem otočiť ani krkom

mirokub
Odpoveď bola odstránená
gemerka17
6. júl 2025
@jessi06

@gemerka17 mam blokádu krčnej chrbtice a mam cviky, magnet, laser a elektroliecbu, no odkedy som začala cvičiť krk aj ramena ma bolia viac neviem otočiť ani krkom

@jessi06 tak cvičenie cez poisťovňu je také, no hm. Viac vie ublížiť ako pomôcť ak pacient nie je riadne diagnostikovany. Tam treba ist sukromne.

gribka1
6. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Všetko pekné, ale v noci vymením polohu x-krát, ja napr. určite nevydržím celú noc na chrbte, kdeže sa ešte budiť a riešiť čo pod hlavu v tej ktorej polohe. Iné riešenie neexistuje?

mirokub
Odpoveď bola odstránená
luccija
6. júl 2025

@jessi06 keď si začala cvičiť tak samozrejme, že máš svalovicu aj po masáži to boli a potom je lepšie.Na ten ortopedicky vankúš sa pýtaj mne ho lekár predpísal, keď nie kúpiš v zdr.potrebach.Uzkosti a stres najviac vplývajú na chrbticu si stiahnutá v napätí atď...

gribka1
6. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Nemyslím spánok keď sú bolesti, skôr by sa mi zišiel dobrý vankúš pre spánok na boku, aby sa aj krčná uvoľnila.😁

jessi06
autor
6. júl 2025
@luccija

@jessi06 keď si začala cvičiť tak samozrejme, že máš svalovicu aj po masáži to boli a potom je lepšie.Na ten ortopedicky vankúš sa pýtaj mne ho lekár predpísal, keď nie kúpiš v zdr.potrebach.Uzkosti a stres najviac vplývajú na chrbticu si stiahnutá v napätí atď...

@luccija rátala som z tým ze to bude bolieť ale až tak ze neviem otočiť krkom

jessi06
autor
6. júl 2025
@luccija

@luccija mam taky nemopohol

mirokub
Odpoveď bola odstránená
gribka1
6. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Ďakujem, pozriem niečo mimo pamäťovej peny. A áno, spím na ramene, na bruchu nie.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
nellyuana
6. júl 2025
@jessi06

@jessi06 mne rehabky uškodili. Neskutočne točenie hlavy a v usiach sušenie, pískanie...šla som na infuzky ale ani tie nepomohli. Naj je cvičiť a spevniť chrbat

luccija
7. júl 2025
@jessi06

@jessi06 tak si to rozmasiruj, magnézium a správ si strečing na krcnu chrbticu na YouTube je veľa cvikov.pozri si rýchla fyzioterapiu ja podľa neho cvičím na krcnu ma tam video.To sú skrátené preťažené svaly odkedy podľa toho cvičím nemám bolesti hlavy, ramien

jessi06
autor
7. júl 2025
@nellyuana

@jessi06 mne rehabky uškodili. Neskutočne točenie hlavy a v usiach sušenie, pískanie...šla som na infuzky ale ani tie nepomohli. Naj je cvičiť a spevniť chrbat

@nellyuana zrejme asi aj mne škodia. No keď začnem cvičiť ešte horšie a neviem otočiť s krkom. Ja tp mam stuhnuté ako kameň

nellyuana
7. júl 2025
@jessi06

@nellyuana zrejme asi aj mne škodia. No keď začnem cvičiť ešte horšie a neviem otočiť s krkom. Ja tp mam stuhnuté ako kameň

@jessi06 skús prípadne breussovu masáž

jessi06
autor
7. júl 2025
@nellyuana

@jessi06 skús prípadne breussovu masáž

@nellyuana skúsim ďakujem za radu

jessi06
autor
27. júl 2025

@nellyuana už aj mne sa točí v hlave. Ale to po cvičení