Už 14 dní mám búšanie srdca
zdravim ja mam tento problem busenie srdca uz asi 14 den.... presne to popisem na zaciatku ked to zacalo vecer som mal neskutocne busenie srdca ako somapal ked striela ... potom sa to uz vlieklo busenie hlavne alebo ako keby ihla raz jedno raz druhe ak som siel von busenie ustalo ale dosla ihla a ked som v klude busenie take silne a ked lezim mam pocit ako keby som mal na hrudniku knihu ked si lahnem na stranu citim napetie v rebrach a hrudniku ako keby sa to cele triaslo aj v rukach to citim...no a aj busenie ... mam uz toho dost v piatok som letel do nemocnice ma tam doporucil moj obvodak ze ma vezmu v stredu tak nech tam zbehnem ... srdce bolo skontrolovane cez ekg a tak a nic ze mozem ist na pohotovosti lekarka povedala ze je vsetko ok ... no mne to busenie uz moc strpcuje zivot... pracujem v sklade a vela bedniciek ukladam na paletu a tak asi aj tam som to dostal plus hrbenie tela doma za pc sedenie :( ale uz sa to neda vydrzat sam nvm co to je dufam ze chrbtica skusam uvolnovat doma chrbticu plus masaz plus horuca voda vana a stale dokola ale este stale to pretrvava plus man skoliozu... neviem ako to zajtra zvladnem v robote asi tam budem sa motat a robit malo lebo to sa neda v klude sediet ked to busenie pomale ale oto silnejsie citim ako keby ma tam kopalo... prosim vas poradte co mam robit ide ma porazit uz 😔 nemozem sa venovat nicomu len beham po dome hore dole na to myslim mam 27r... dakujem vopred moc pekne v stredu idem este na krv a podobne do obvodneho lekara a teraz tak max beham po googlu a hladam odpovede ale sam sa tomu nerozumiem tak len stresujem
@modrymotyl8 mám 48, a stalo sa mi to v lete 2020, inak mne sa celkom rýchlo podarilo absolvovať vyšetrenia, skusaj aj inde nie len v okolí
@lanelly to boli Vianoce však😭 nám našťastie skoro nič nebolo, len akurát keď som mala variť tak v ten deň som stratila čuch a chuť 😁
@lagunka0000 to teda boli☹ my sme tiež tým prešli celkom v pohode celá rodinka, našťastie sme mali všetko nachystané, nakúpené, napečené, ale tiež sa mi zle dochucovala štedrá večera🙂, chuť a čuch skoro nič, ale aj tak nám bolo spolu dobre, pravdepodobne vďaka očkovaniu sme to tak zvládli po zdravotnej stránke🙂
@lagunka0000 tiež to mám od leta 2020
@lanelly A teraz keď ti zistili tu fibrilaciu ešte pôjdeš na nejaký zákrok či sa to lieči len liekmi?
@lagunka0000 beriem lieky na riedenie krvi a betablokátor
@lanelly to by som nepovedala že sono srdca nič nezisti, no hlavne že vieš príčinu, a je to lepšie? Dúfam že áno
@anavie no ak ti zistili že máš málo draslíka tak to trochu trvá kým sa doplní to je pravda, ja ho beriem od začiatku, mala som pod spodnou hranicou, ale aj tak sa mi stane a hlavne v noci keď spím že sa zobudím na to ako mi bije srdce
@lagunka0000 ja som nepovedala, že sono srdca nič nezistí, len to, že mne povedali, že sono bolo v poriadku. Sono - echo je významné pri vyšetrovaní srdca
@lanelly no tak som myslela že ti to neodhalilo, som si myslela že na sone by to malo byť vidieť
@lagunka0000 lekárka, ktorá mi sono robila povedala, že srdce mám úplne v poriadku, parametre boli ako majú byť, všetko v norme. Len holter to ukázal, krvné testy tiež v norme
@lanelly mozem sa este opytat ako to pocitujes? Tak ja som si na tie extrssystoly uz aj zvykla, aj ked sa vzdy vylakam , no viac ma trapia moje stavy v noci cca tak 2 x do mesiaca sa mi stane ze ked zaspavam.tak sttasne neprijemne pocity na hrudi pri srdci akoby nebilo spravne nepravidelne alebo neviem to opisat , po chvili to prejde a som ok, pobehane vysetrenia vsetko ok , no ja sa naozaj bojim ze za tym nieco je, nechce sa mi verit ze toto moze sposobovat psychika alebo chrbtica ( s tou mam problemi hlavne s hrudnou a krcnou)
@luciar260 ja som mala ťažkosti hlavne vtedy, keď mi to zistili, mala som veľmi stresové obdobie, možno to mi to aj vyvolalo. Mám nasadenú liečbu a odvtedy si to ani neuvedomujem, bojím sa povedať, že je to v poriadku, aby som to nezakríkla. Ja som ani nevedela, že mi predsiene fibrilujú, nejako výrazne som to necítila, bola som prekvapená, keď mi to lekárka povedala, len nepravidelnosť, extrasystoly. Tie stavy, čo opisuješ má aj moja mama, presne hovorí, že to nevie ani opísať, ako keby zabudla dýchať a má potrebu sa potom nadýchnuť.
tak zacal som makat trosku a citim zmenu este to nieje ok je skoro povedat ze je to prec potrva to nejaku dobu ze si poviem ok je to tak na isto ale asi mam zablokovanu chrbticu mam nervove trasenie kopanie okolo srdca plus ako mam ruku ramena a rebro cize zrejme za vsetko moze chrbtica ale je skoro hovorit ze je to tak plavaren sauna cvicenie plus chcem datdole asi 10-15 kil do konca roka behanie verim ze to bude lepsie mam skoliozu zle drzanie tela cele telo zatuhnute len doma za pc a v robote nespravne drzanie tela takze nosievam teraz pas na chbrticu .... ekg som mal ok to bude nerv od chrbtice

@anavie ja tiež mám magnosolv a kaldyum, stále však mám tu spodnú hranicu draslíka, inak aj nedostatok draslíka to môže robiť, ale už nemávam vo výsledkoch pod hranicou, tak neviem