Už 2 roky používam nosné spreje
Zdravim , potrebujem pomoc ako sa dostat z nosnych sprejov . Použivam ich už 2 roky , posledne mesiace zbucham každy den 1 flašku , ale neviem ako z toho vísť von . Proste nedá sa to len tak ...... mne sa proste zapchá nos ako keby tak mám štuple a točí sa mi potom aj hlava . Budem rád za akukolvek pomoc
Preboha, to sa da si vypestovat zavilost na nosom spreji? Vzdy som si davala pozor, aby som sme to nepouzivali dhsie ako tyzden. Ale to urcite vies. Toto jej jednoznacne no go a ktovie, ci nemas totalne poskodene sliznice. Jedine prestat a uz sa k tomu nevracat. Rovnako ako s kazdou inou zavislostou. Nicis si zdravie aj psychiku, pomysli na to. Vsetko je v hlave. Pripadne skutocne konzultuj s lekarom, toto je strasne
@soldierbruh ahoj..a bola si na krcnom? Napr.moja segra si tak fičala, ale na krcnom jej lekár povedal, že síce zle robila, ale nečuduje sa, lebo mala niečo, kvôli čomu jej ten nos aj museli operovať a po operácii s tym fakt prestala..nepotrebovala to už
@soldierbruh Presne viem ako sa cítiš, ja som bola kedysi závislá na Olynthe. Ja blbá som si ho dávala dlhšie a dlhšie a zrazu to boli mesiace a pri každom pokuse o vysadenie som "to nedala". Niekomu to môže znieť smiešne, no je to fakt závislosť. Potom som sa už vážne sekla a povedala som si, že takto to pokračovať nemôže. Kupila som si sprej Mar a nahradila ňom Olynth + som si zvnútra natierala nos Indulonou (odporučila Dr na hydratáciu, že sa ten nos skôr spamätá). Zopár dní a nocí som sa doslova dusila, čo som nevedela dýchať, no asi po dvoch, či troch týždňoch bolo po závislosti.
PS: skus aj niečo s mätou, či eukalyptom (Eukasol alebo esenciálne oleje), bude sa ti lepšie dýchať.
normalne by som s tim zasla na ORL 🙂 oni vedia postup asi menia spreje a znizuju a tak az sa toho zbavite
@soldierbruh noo ja ti poradím, kedze som bola na sprejoch závislá 5 rokov...v prvom rade je potrebne to obmedzit, čiže si strekni len do jednej dierky... s jednou vies hravo dychat, ta do ktorej nestriekaš sa zahojí a uvolní a potom prestan striekat aj do tej druhej.. po roku pokoja, som zas tehotna a zas bojujem s upchatym nosom.. davala som si vyse tyzdna detsky nasivin, samozrejme ze uz zas vznikla zavislost tak odvcera zas odvykam.. uz je jedna dierka uvolnena este jedna a snad uz bude pokoj...drzim palce