Už takmer mesiac neutíchajúca bolesť hlavy
Ahojte.. nie je to tak davno co som sem pisala.. v polke aprila mi zacal tinnitus a par dni nato sa pridruzila bolest hlavy- je to tlakova bolest, vyzarujuca na podnebi, za nosom, za ocami a niekedy ked dam nizsie hlavu aj do spankov a cela. Odvtedy ma hlava este neprestala boliet . Robili mi MR mozgu, vraj je vsetko v poriadku. Na RTG mi zistili kyfozu krcnej chrbtice.. mam ist na rehabilitacie, ale zacinaju mi az od 15.5. Ma tu niekto podobny problem?
@montemotherone zapaly ani alergie som nemavala.... asi aj preto ziadneho DR nenapadlo u mna pozerat tie dutiny.. ale v pondelok idem na krcne znovu.. bo ta bolest ozaj ide od nosa hore akoby.. a teda najviac to pocitujem pri zmene hlavy najma pri predklone.. lenze ziadna nadcha nic.. iba cely zivot vzdy rano sa vysmrkam a mam pokoj.. ale myslim, ze to je normalne a vela ludi to ma... ani teraz nemam nadchu a pekne dycham nosom..
Krcnu mi uz aj napravali.. ale sama o sebe ma neboli a vraj to tam nebolo ani az take hrozne.. ale ano zatial beriem elektroliecbu a snazim sa zopar cvikov.. bo rehabky mi este nedali..
I ked dajak myslim, ze toto z krcnej nemam..
Nakoniec mi nik nic nezisti..
Magnetická rezonancia či nieje vysunutá platnicka.
@sasenka1307 To že dýchaš nosom nech ťa nemýli. Dutiny môžeš mať opuchnuté a sekret ostáva tam. Pri alergii dokonca častý jav. Ja dýcham nosom stále. Málokedy mám nádchu. Ale dutiny mám upchaté. Vidím to napríklad, keď je nejaké ťažšie obdobie, rozplačem sa a to sa zo mňa valí, akoby až kdesi z päty 🤦 Akoby som to všetko s neriešenými problémami kdesi držala a zrazu to povolí. Uvoľnia sa uši, všetko 😊
@sasenka1307 je to dost mozne a nahodou problem s krcnou chrbticou nemas? Alebo mozno zaseknuty nerv.
Syna - 8.rocneho bolela mesiac silno hlava. Bezne analgetika nezaberali. Boli sme na ct mozgu, nastastie ok. Poprosila som neurologicku nech dopise aj ct dutin, ktore ukazalo zapal v celovej dutine. Nadchu tiez vobec nemal , iba silne bolesti hlavy, v predklone silny tlak v cele. Lekar orl kazal zacat davat olynth alebo otrivin, nahrievat celo - svietila som zepter lampou, ale dobry je aj solux, prip. vankusik s ceresnovymi kostkami nahriaty. O 3 dni sa mu pustili brutal sople a povolila aj hlava. Pritom dostal zyrtec alebo su aj ine veci na odpuch sliznic a po skonceni soplov este daval nejaky kortikoidny spray tyzden do nosa. Tortura, lebo nemoze atb, je alergicky. Ale vam by mozno pri zapale dutin pomohli atb a bol by pokoj. Inak vyborne je robit preplachy nosa konvickou so slanou vodou.
@sasenka1307 mam tam napisane hypersignalne nespecificke punktiformne lezie ktore vzhladom k veku nemusia znamenat patologiu.sice mi dr povedal ze tam nic take nenam predsa len by som chcela pocut nazor ineho neurologa kedze hlava stale boliet neprestava
@optimistka vazne??.. zajtra idem na orl znovu.. jeden lekar co mi robil akupunkturu ma tam posiela... akoze ked toto bude cely moj 2 mesacny problem a maraton po doktoroch... bude to ulava aj hnev zaroven.. dakujem vam za info a dufam, ze syn sa ma dobre..
@radka2119 to tam aj napisali ze vzhladom k veku neznamenaju patologiu? Teba uz kolko boli ta hlava? A tiez pri koreni nosa?
@sasenka1307 napisali ze nemusi to znamenat co vladtne podla mna znamena ze aj moze.mna uz 3mesiace a ano aj pri koreni
@montemotherone akoze ako to tu citam... ja fakt odpadnem ked to bude ono... a myslite, ze ked som bola v TT na orl a lezala tam s tinnitusom tak by ich to nenapadlo dajak skontrolovat napr z krvi? Bo mi robili krvny obraz pokial viem.. sa mi nechce verit, ze by za cely cas toto ani jedneho DR nenapadlo.
@radka2119 a co myslis, ze to znamena? A tiez jak mna ze 24h/denne?
@diablikovci Záver: Napriamená lordóza s kyfotizáciou C3-6, sinistrokonvexná skolióza
Spinálna stenóza
Spondylosis def. incip. Unkoneoartróza
Protrúzia disku C5-6
Toto je vysledok MR krcnej. Ano vraj s platnickou je problem.. na tom uz pracujem
@anicka766 mam nasli tam vsetko mozne.. ale od krcnej hlava boli inak.. to je ten problem
@sasenka1307 ano skoro stale ma boli.mala som dni ze bolela dost potom to bolo trochu miernejsie ale zase to zacina byt vacsia bolest.ja som bola u orl lebo ma po angine stale pobolievali krcne uzliny lenze mi povedala ze to je normalne a ze ma to uz do konca zivota moze pobolievat a ze z jej strany mi nema ako pomoct.takze chcem navstivit nejakeho orl odbornika a pre istotu keby ma poslal tiez na ct dutin lebo uz neviem co s mam mysliet.som uz zufala
@radka2119 a tinnitus nemas? Ci len ta hlava?
@sasenka1307 nie tinnitus nemam nastastie len hlava boli hlavne nalavo teraz.zajtra sa idem objednat na orl a poprosim ho o ct dutin. dufam ze pochodim u neho.nie ako predtym u doktorky
@radka2119 a na rtg obycajnom neni tie dutiny vidiet? Musi byt ct?
@sasenka1307 najlepšie je ct dutin ale aj na MR mozgu by zo bolo super vidieť.
@sasenka1307 myslim si ze na ct to bude asi lepsie vidno ale to si len myslim .nerozumiem sa tomu
@radka2119 oni keď im to neurolog nenapíše že chce popísať aj dutiny tsk oni ich neopisuje poznám to mne to ešte dopopisovali ale ct dutin je podľa Orl co operujú dutiny lepšie ako mR zo minpivedsli na Orl čo má operoval ,ale ked je čerstvé mrko tak to operátor Orl čiže podľa mna skúsený odborník vidí aj z toho aj mne raz pozerali dutiny z mrka a neposlali má na ct dutin .
@sasenka1307 pri probléme s krčnou Ti to môže vyžarovať do hlavy, dutín ja to tak mám...aj ten tinnitus
@tanika ja som mala MR mozgu a PCU robene bez kontrastu.. ale dutint to by tam asi museli napisat ze.. bo takto to tam nebolo vidiet.. ci?
@eliska13 len mna nikdy nebolela hlava od zadu.. ze z krku.. stale len okolo nosa..
@matkamirko prave idem od krcneho... vraj trochu to tam mam ,,chytene" ... tak mi dal nejaky sprej plus tabletky na odhlienenie... ale aj on sam tvrdi, ze mi to nemoze sposobovat tie problemy kt mam.. zistil to na zaklade RTG..
Asi preto tolko vysetreni stihli spravit bo som najprv lezala v TT a tam to ide rychlo ked si hospitalizovana.. a dalsie vybavene cez znameho DR.. nuz Slovensko.. a tiez ta boli hlava jak mna? Ze nonstop?

@anicka766 no... kto toto nemal nepochopi... a ze je to pre doktorov zahada je tiez uzas.. ja stale nechapem tu bolest hlavy.. ked uz ani tie dutiny to nebudu tak potom neviem.. neni mozne, ze je to sprievodny jav tinnitusu a precitlivenosti na hluk?..