Už viac ako 9 mesiacov vysoký D-Dimer
Ahojte
V Novembri 2021 som začala užívať HAK, v Januári 2022 som dostala Kovid 30.1.2022 bol kovid ukončený.
3.2.2022 som išla na CP kvôli neznesiteľným tlakom na hrudi a ztazenemu dýchaniu. Bola som tam 6 hodín a zistili mi pľúcnu emboliu na základe D -Dimeru 2,67 ( norma je 0,00-0,45 ). Ako vznikla ? Príčina kovid+HAK.
Od 3.2.2022 som si začala pichať fraxiparin forte 0,6ml. Sledovaná som bola v Procare u Internistky. Poslala má na kardio, dopler žil, gynekologia. V máji 2022 som mala D Dimer okolo1,5 pani doktorka bola z toho zúfalá tak má posunula ďalej na Hematologiu kde som dodnes. Na Hematologii opäť všetko skontrolovať všetko bolo v poriadku. Objednala som sa sama na pľúcne kompletne vyšetrenie kde mi zistili znížený obsah pľúc, pľúcne chlamýdie a D Dimer cez 3,00 opäť som na začiatku :(
Najprv som si pichala. 14dni fraxiparin forte 0,6ml , potom som prešla na xanirva/xarelto následne v septembri som som mala DDimer 1,3 tak sme dali Vesel due a momentálne si picham opäť fraxiparin forte 0,6ml lebo plucni lekár mi volal pred 9dnami s ddimerom cez 3,00. Kontrolné CT mám naplánované na 23.11.2022 kde budú pľúca a 20.11 mám staigig brucho+panva. Dnes som bola na pohotovosti kde mi zistili silný zaplal močových ciest a ddimer 2,4 :( pokračujem s fraxiparinom :( a opäť som tam kde som bola vo februári tohto roka.
Chcem sa opýtať či tu niekto je kto má dlhodobo 5-6nasobne zvýšené hodnoty ddimeru. Alebo niekto kto by mi vedel pomôcť a povedať čo to môže byť. Poprípade na koho sa mám ešte obrátiť ? Ďakujem veľmi pekne. Dosta sa bojím. Mám dve deti (4,9) a mám 33rokov o chvíľku.
Krasny dnik Vám prajem a Ďakujem každému kto si to prečíta poprípade niečo pomoze poradiť.
Hak si vysadila?
@stevi8 dobrý večer, ja som prekonala v 8 mesiaci tehotenstva covid a tiež mi zistili 6nasobne zvýšený ddimer (3) a strasne vysoky tep,brala som pol roka fraxiparin 0,6 a tie pančušky antitromboticke, po pôrode som mala ísť na kontrolu a to už bolo všetko v poriadku,,, možno by som popremyslala o tej HAK
@stellarstar ja som okamžite vysadila HAK. Zabudla som to spomenúť. Okamžite som to vysadila ako mi to zistili
Ahojte baby idem sa pridať, mám ten istý problém 3 roky zvýšený D dimer a nevedia zistiť z čoho… vy máte niečo nové? Ďakujem
ahojte pridam sa aj ja, 2 roky zvysene d dimery okolo 3 hodnota a nevieme z coho :(
@stevi8 ajoj Fu hruza ja sommsi ties dala sama urobiť krvný obraz a dimer 3,44 prídem na urgent tam vzali krv a bol 1,63 robili ct pľúc to bolo ok a Sono nôh ties ale úplne ma odbili a už nič nedali neriešia to tak som zmenila obvodnu ktorá je aj hematologicka tak som zvedavá čo ona povie lebo keď prídem na urgent čo ma bolia nohy slabosť plus mám anémiu úplne ma odbiju že to psychika
ahojte 🙂 ja som tiez jedna z tych co ma tento problem zakazdym stale vyssi d dimer . Minuly tyzden hodnota 3,18 . Bola som tiez na roznych vysetreniach a nic nezistili . Zaroven mam ale deficit Faktora VII. Doktorka uz nevie co so mnou, vraj je to taky paradox.
Ahojte , píšem hromadne 🙂 Uživám už iba kvoli svojej psychike vessel deu 0-0-1 predtým som brala ako udržateľnu 2-0-2 a postupne znýžovala, ale bojím sa uplne vysadiť aj keď som si vedoma že ta jedna toboľka je úplne nič. Pichala som si aj fraxik už strašne veľa krát vždy ked som prišla na hematológiu ku mojej doktorke lebo bola zhrozena a zúfala že zase je vysoký D-Dimer 🙈 ale poviem pravdu už to mám dosť dlho , jedine čoho sa bojím aby sa mi pľúcna embólia nevrátila ale inak som zatiaľ v kľude . Akože , že to môže by rôzny ukazovateľ čohokoľvek nie iba embólie🙈 ale už sa nad tým ani nezamýšľam , začala som pomaly cvičiť lebo ja som ani to nemohla. Baby držte sa , ja to riešim už štvrtý rok , ak by ste niečo maly nove a vedeli pošlime si sem info a podeľme sa s ostatnými o to aby sme skúsili preskúmať či to isté sa netýka aj nás. Držím Vám všetkím palčeky a hlavne to ZDRAVIE ❤️

@stevi8 ak máš vysoké d dimery HAK by som vylúčila.... V rodine zomreli dievča na emboliu pľúc....