Užíva niekto Neurol dlhodobo ?
Beriete niekto neurol dlhodobo?
@chiccco určite nie pravidelne...
@deti95060810 a co sa tyka toho ťažkého obdobia ano to je pravda ze niekto to naozaj bez pomoci lekárov neda,niekto zvláda tazke situacie,niekto sa zosype,je to o povahe človeka....ja som mala tiež ťažké obdobie manzel mi zomieral na rakovinu pred očami ja som mala 30 rokov on 40 a 2 male deti ktore to tiež videli....tiež mi núkali lexaurin si pamätám...ale ja som to nechela ,potrebovala som mat jasnú myseľ ,ved som sa musela starať o male deti a nie byť niekde otapena v kúte ...ale vravím každý zvláda tazke situacie inak...nevieme co nas este caka..
@deti95060810 Ja som sa vyjadrila autorke príspevku nie vyššie osobe ktorá sa pýtala čo ďalej ak je onko pacient v rodine,smrť či iné ťažké veci. Prečo hneď útočis? Ako môžeš vedieť čo som ja zažila v živote? Ja som písala konkrétne jej ak si si nevšimla. Prajem každému v živote aby sa mal dobré aby také veci nemusel prežívať. Viem čo je to mať aj psychické ťažkosti neboj sa nemôžeš vedieť čo som zažila v živote a čo nie...
Mne sa zdá, že keď je vážny problém je potrebné užívať neurol, aby sa nerozhádzala ešte viac psychika, lebo pravidelný spánok je potrebný, ale je samozrejme, že to nelieči príčinu choroby, treba počas užívania sa aj liečiť a zisťovať čo Vám je, niekto má tie stavy z chrbtice tak určite treba cvičiť pravidelne, niekto od žalúdka, tak tam treba namieru stavu upraviť, plus pravidelný pohyb a ked sa telo začne liečiť , tak môže aj neurol vysadzovať postupne. Ale keď niekto užíva neurol a funguje naďalej svojím štýlom stravovania, nedostatkom pohybu, atď. proste nič nezmení tak sa to bude zhoršovať, podľa mňa
Bsby prosím vás môj svokor je na tom strašne zle zlý je vykrikuje v noci nespíme kvôli nemu a doktorka mu predpísala neurol myslíte že stogo bude kľudný a bude spať celú noc lebo to je ako strašne co robí. .. 😪
Mám mamu 73 ročnú. Pred deviatimi mesiacmi dostala mozgovú príhodu. Nedostala krvácanie do mozgu, ale sa jej upchala zmila a v prednom čelnom laloku jej odumreli niake mozgové bunky a preto má krátkodovú pamäť poškodenú!
Zvladali sme celkom dobre, ale pred mesiacom, keď bola sama doma, dostala panicjy strach zo samoty. Odvtedady ju asi boli hlava. Boli sme na všerkých vyšetreniach, ale nič nezistili.
Okrem toho už vobec necedela spat. Predpisali jej neurol 0,5. Včera ani z toho nedvedela zaspať.
Čo mám robiť?
@niki266 pytajte si od jeho obvodneho lekara TIAPRIDAL poprípade ZOPICLONE. Mali sme doma tak isto starkú ktorá doslova neposlúchala... Tiapridal je na poruchu spravania v starobe a zopiclone je liek na spanie pre staršich pacientov stačila jej polka na noc a bolo dobre. Len to preberte s lekarom a nedajte sa odpinkať. Starým ludom je už jedno ake lieky...len nech je spravna kombinacia. Oni si dokažu aj ublížit ked doslova neposlucjajú a potom sú s tym ešte väčsie starosti.
@lucia851 Vykašli sa na neurol ....ak nmôžeš zaspať pýtaj si hypnotikum a nie Neurol. Existuju už aj hypnotika III.generacie zaspiš a nie su navykove. Neurol je len tableta aby svet bol ružový...ale ak ho nevidíš ružovo bez neho problem je inde
@adrianadernerova ja už dávno neuzivam neurol
@adrianadernerova ja som užívala citalec a malá som zlí tlak tak som si dála občas neurol obvodná že neurol nie že dám vám niečo iné a dala mi Sertralin a od vtedy musím vkuse neurol bo mi nie je dobré a už som vybrala jedno balenie AD a začala som ďalšiu krabičku užívate ich niekto a trvalo tak dlho pokiaľ zabrali
@lucia851 Užívam Neurol 0,5-ku 3x denne od roku 2004.Niekedy aj dokopy 3 mg za deň, záleží aký stres mám v práci. Ale cez víkendy keď som doma, od piatka do pondelka si nedám vôbec. Pravidelne chodím na krv, na pečeňové testy, všetko mám v norme. Ešte beriem AD-čka, antypsychotikum, Trittico na večer, a lieky na vysoký krvný tlak, čo inak sa pohybuje od max 140/100-90.Mám ten tlak a stres kvôli mojej roboty, keďže som ID na 50%, vlastným rod.dom,kde žijem sám, a ID-220 eur mi pokrije len šeky. Preto musím pracovať, inak stratím aj svoj majetok.
Poviem Vám pravdu, je mi fuk, že odíde mi pečeň, alebo obličky kvôli toľko liekom, lebo žiť takto dlho nezvládnem. Na nové botasky si šetrím 2 mesiace, čo stoja 30 eur. Možno by mi pomohol pekný vzťah zo ženou milou a mohla tu bývať so mnou. Vtedy by som bol oveľa v lepšom stave.
Ale ktorá by chcela duševne chorého muža, a man len... 48 r.
Úprimne? Už má život nebavi😪
A
@lucia851 Áno, niekedy ma veľmi baví život. Hlavne keď cez víkend môžem venovať svojim záľubám okolo domu. Ale ako náhle idem dnu, kde som sám, už ma napádajú čierne myšlienky. Preto často púšťam do bytu svojho psíka a mačku. Inak by som nemusel byť sám, len veľa krát ma sklamali ženy, že po istom čase som zistil, že im je fajn, že majú kde bývať. Som totiž dosť neschopný ku ženám, že na všetko prikivnem, všetko spravím, aby sa cítili dobre, a po čase zistím, že ma vy užívajú. Preto som sám... Zase...
@lucia851 Ano,sú.Len ťažko viem pochopiť,že mám veľkú úctu ku ženám,ale vždy dopadnem tak ako som písal,že nafingujú lásku ku mňe,ale jedno o mňe nevedia,že viem čítať v ich myšlienkách,a dôjdem na to,že sú so mnou,len preto,ako som písal.Mám 48 rokov,som rozvedený,dieťa moja ex manželka bohužiaľ nemohla mať,aj som sa s tým zmieril,ale napriek tomu ma podvádzala.Ja nič iné zo života už nechcem,lebo mám všetko,prácu,vlastný r.dom,žiadné pôžičky som nikdy nemal,všetko som vlastoručňe spravil,teda síce pomaly,ale už mi len žena chýbá,taká,ktorá tiež nemohla,alebo nechce deťi,a pekne si dožiť život vo dvojici.Rodinu mám veľkú,moje sestry majú deťi,tak rozmaznávám ich.Posledný vzťah som mal taký,že moja partnerka-už bývalá,prisťahovala sa ku mňe,a po dvoch mesiacoch si dala výpoved v práci,lebo videla,že zarábam celkom slušne,a pracovať nemusí.Toleroval som to rok,potom som to dokončil s ňou,lebo už v poslednej dobe aj na domácé práce zabudla,a len na nete vysela.Akože pre mňa nie je problém vyprať,navariť,starať sa o dom,atd.,ale čakal som že ma aspoň bude ľúbiť,ale ako sa to potvrdilo,len jej bolo fajn u mňa.A dopadol som tak už tri razy od rozvodu z roku 2018...Už ani sa nesnažím si hľadať,nie som na zoznamkách,ako kedysi,bude čo bude.Len sa cítím strašne opustený,aj ked mám veľkú rodinu,a pravidelňe sa stretávame.Rodičov mám v susedstve,tak vlastňe nie som až tak sám,ale ak chápeš,lahňem večer sám,a zobudím sa ráno sám v posťeli.
@lucia851 6 rokou beriem som už na neho závislá neviem čo mám robiť veľmi ťažko to dávam neviem si odviknut mávam hrozne staví

@deti95060810 ano brala ho roky ona nam to zatajovala,kadejako si ho zháňala,potajomky,len uz to doslo do takého štádia ze z nej zostala len troska strašné chudla,zabúdala,uz bola ako narkomanka ,ale išlo to postupne tiez2 začínala s jednou tabletkou postupne pridavala ďalšiu a ďalšiu,telo si zvykalo a pytalo si viac ...ved tam je to aj napísané na tých tabletkach ze je vysoko návykovy a nemal by sa užívať dlhodobo.