icon

Užívali ste niekto Sulforafan?

ticko
14. júl 2021

Prosím bral niekto tento liek? Ďakujem

mimisram
18. mar 2022

@ericka_l nemáš začo, som rada, ak som ti pomohla. Tak uškodiť si týmto nemôžeš, môže ti to len prospieť. Veď tiež to začnem užívať, keď mamina doužíva balenie, tak sa k nej pripojím a s ňou objednám nech to máme naraz 🙂

dom_evi
20. mar 2022

@mimisram aj mamina ho uziva? A tiez len ako prevenciu? Akurat tu mam sestru a zhovarame sa, ze mozno by to nebolo zle, tak do buducna, lebo fakt clovek nevie, ci a kedy sa na neho nejaka takato plaga nalepi

adriannasvk
20. mar 2022

Manzel ho bral a ani nedobral mal z neho traviace problemy. Ale napr moja teta ho brala a uplne v pohode

anitka63
21. mar 2022

@adriannasvk nie je podstatné, tak ako to býva aj napríklad pri rôznych liekoch, že ako sa užíva? Že či sa má na lačno alebo s jedlom alebo ako?

adriannasvk
21. mar 2022

@anitka63 ja si to uz nepamayam,uzival to podla navodu,uz neviem ci sa to malo s jedlom,ci pred alebo po.

mimisram
21. mar 2022

@dom_evi áno, užíva užíva a už nejaký čas. Hej preventívne, už som to písala minule, že asi to máme nejako v rodine alebo akoby som to povedala. A teda mamina má z toho strach, preto začala hľadať takéto možnosti prevencie. No problém je ten, že človek nevie kedy čo ho môže postretnúť.

mimisram
21. mar 2022

@anitka63 má sa to užívať s jedlom, možno aj tam je problém, to je fakt ako píšeš. Ale tak každý sme iný, musíme si to na sebe odsledovať, že čo nám robí a nerobí dobre. Ale podľa mňa toto má také zloženie, že to môže len prospieť, že to nemá ako nejako uškodiť alebo čo.

anitka63
23. mar 2022

@adriannasvk ďakujem za odpoveď, no lebo viem, že niektoré veci nemusia sadnúť, keď sa neužívajú tak ako majú. Zato mi to napadlo 🙂

anitka63
23. mar 2022

@mimisram no áno mám nejednu skúsenosť takú, že keď sa neberie niečo ako má, tak potom aj so žalúdkom to môže galibu narobiť a aj s inými vecami. Len teda mám s tým skúsenosť pri pár liekoch.
Ale tak pre nič za nič nepíšu ako sa to má užívať. Tie kapsule sú aké veľké? Nevieš mi povedať? Lebo pre mňa je to problém, že nie všetko užijem bez problémov 😀

ericka_l
24. mar 2022

@mimisram ďakujem. Už to mám doma, užívam, tak uvidíme. Ale teda pocit mám dobrý, že robím niečo pre svoje zdravie. To zakaždým ma to tak vnútorne akoby povzbudí alebo akoby som to povedala 🙂

vierka_z
24. mar 2022

prosim vas chcela by som sa opytat, ci pri uzivani pocitujete aj nejake zmeny. da sa vlastne nejak odsedovat alebo zmerat ucinok?

bibiana177
24. mar 2022

hmmm neviem ci sa prevencia pri takomto niecom da vobec osledovat, ale podla mna staci len ten pocit, ze pre danu vec nieco robis, ci?

hrehusa
30. mar 2022

@bibiana177 noo aj tak by sa to dalo povedať. kiež by existovalo niečo proste účinné, čomu by človek mohol oprávnene veriť

alexi2211
31. mar 2022

@bibiana177 prevencia sa odsledovať nedá, to je fakt, ale teda treba si pozrieť, že prečo tieto problémy často vznikajú, vyvarovať sa stresu, tráviť veľa času vonku, pozrieť si ako vieme organizmu proste celkovo pomôcť.
Ale teda podľa toho, že čo sa ku mne dostalo cez kamošku, cez známych tak tiež sa zamerám na takúto prevenciu, lebo to ozaj človek nevie kedy čo sa môže stať.

bibiana177
31. mar 2022

@alexi2211 ako co sa k tebe dostalo, lebo nejak nechapem, co si tym chcela povedat

tapala
7. apr 2022

co to som si o nom precitala a vyzera to celkom fajn. ako skor ma nad tou preveciou donutili popremyslat udalosti z poslednych dni a preto by som sa chcela opytat, je tu este niekto, kto ho pravidelne uziva?

mimisram
7. apr 2022

@bibiana177 moja mamina sa dala na prevenciu pred rakovinou a teda moja mamka by ti povedala, že radšej prevencia ako problémy 😉 A myslím, že má pravdu. A týka sa to mnohých vecí nielen rakoviny.
@tapala mamina užíva a začala som už aj ja. Tak ak máš nejaké otázky, kľudne mi IP napíš 🙂

tapala
8. apr 2022

@mimisram dakujem ti moc krasne

anitka63
9. apr 2022

@mimisram mamina to užíva už koľko? Bude si dávať aj nejakú pauzu?

mimisram
10. apr 2022

@anitka63 no viac ako pol roka, čo viem aspoň, čo sme sa o tom bavili. Nemyslím, pokiaľ to nie je treba, tak neviem prečo by si mala nejakú pauzu dávať, veď nie je to liek, nie je to niečon návykové alebo tak 🙂

norikaro
10. apr 2022

@mimisram nevies mi prosim ta povedat ako je to s uzivanim takychto veci, ked clovek ma napriklad cukrovku? zaujala ma tato tema z dovodu, ze uz som o tom pocula od kamosky raz a teda pride mi to ako fajn vec, chcela by som nieco take zaobstarat starkemu, len predsa len ma viacero diagnoz tak by som rada vedela, ze ci nie su nejake kontraindikacie v tomto smere

moncurienula
10. apr 2022

Ako tak o nom citam, mal y to byt cisto prirodny produkt, takze si myslim, ze by mu to ani pri roznych diagnozach nemalo ako ublizit

mimisram
10. apr 2022

@norikaro akože myslíš, či neobsahuje niečo žeby zvýšil cukor alebo tak? To ee, práveže znižuje hladinu cukru, nie je problém aby ho aj diabetici užívali, to je tiež výhoda toho. Ja chápem, čo myslíš, predsa len s vekom už aj viacero zdravotných problémov sa nabaľuje, ale pri tomto neviem žeby niečo bolo problémom.

norikaro
11. apr 2022

@moncurienula no neviem, radsej sa popytam ludi, co maju uz nejaku skusenost aby som to mala z prvej ruky informaciu 🙂
@mimisram no take nieco, aby proste mu to nerozhadzalo cukor, lebo viem, ze niektore lieky su take, ze obsahuju cukor alebo cosi, ze proste s tym diabetici pri uzivani musia ratat, tak chcela som vediet ako to je pri tomto 🙂 ale tak toto si ma potesila 🙂

mimisram
29. apr 2022

@norikaro áno áno to viem, o tom som už aj ja počula, že vlastne podľa toho sa musí potom ten inzulín upraviť a neviem čo. Ale pri tomto sa toho vôbec nemusíš obávať, nie je problém. Som rada, že som ťa tým potešila. Aj si to starkému kúpila??

filory
29. apr 2022

S lekárom si sa o tom neskúsila porozprávať?

norikaro
4. máj 2022

@mimisram ano ano, dakujem, hej objednala som ho, uz aj prisiel, len budem musiet ist este to zaniest, neviem kedy skocim 🙂 mozno aj zajtra 🙂
@filory nie neskusala, lebo az o dva tyzdne ide k doktorovi, tak uvidime, ale chcela by som aby to zacal uzivat co najskor 🙂

filory
12. máj 2022

No ved jasné. A ako si nakoniec dopadla, keďže prešlo teda už pár dní

norikaro
13. máj 2022

@filory ja ako som dopadla? nijako, teda o mne priamo nejde, bola som starkemu zaniest sulforafan aby ho mohol zacat co najskor proste brat, uz ho aj zacal a buduci tyzden s nim pojdem na kontrolu k doktorke, tak sa este aj tej na to popytame, co si o tom mysli, ale tak podla mna je to dobre podla toho, co som tu citala 🙂

alexi2211
14. máj 2022

@moncurienula tak je fakt, že v dnešnej dobe oveľa viacej myslím, že mnohí staviame na tom aby to čo chceme užívať malo dobré zloženie, aby to nemalo nejaké vedľajšie účinky, som na tom podobne 😉