Užívali ste niekto Sulforafan?
Prosím bral niekto tento liek? Ďakujem
Manzel ho bral a ani nedobral mal z neho traviace problemy. Ale napr moja teta ho brala a uplne v pohode
@adriannasvk nie je podstatné, tak ako to býva aj napríklad pri rôznych liekoch, že ako sa užíva? Že či sa má na lačno alebo s jedlom alebo ako?
@anitka63 ja si to uz nepamayam,uzival to podla navodu,uz neviem ci sa to malo s jedlom,ci pred alebo po.
@dom_evi áno, užíva užíva a už nejaký čas. Hej preventívne, už som to písala minule, že asi to máme nejako v rodine alebo akoby som to povedala. A teda mamina má z toho strach, preto začala hľadať takéto možnosti prevencie. No problém je ten, že človek nevie kedy čo ho môže postretnúť.
@adriannasvk ďakujem za odpoveď, no lebo viem, že niektoré veci nemusia sadnúť, keď sa neužívajú tak ako majú. Zato mi to napadlo 🙂
@mimisram no áno mám nejednu skúsenosť takú, že keď sa neberie niečo ako má, tak potom aj so žalúdkom to môže galibu narobiť a aj s inými vecami. Len teda mám s tým skúsenosť pri pár liekoch.
Ale tak pre nič za nič nepíšu ako sa to má užívať. Tie kapsule sú aké veľké? Nevieš mi povedať? Lebo pre mňa je to problém, že nie všetko užijem bez problémov 😀
prosim vas chcela by som sa opytat, ci pri uzivani pocitujete aj nejake zmeny. da sa vlastne nejak odsedovat alebo zmerat ucinok?
hmmm neviem ci sa prevencia pri takomto niecom da vobec osledovat, ale podla mna staci len ten pocit, ze pre danu vec nieco robis, ci?
@bibiana177 noo aj tak by sa to dalo povedať. kiež by existovalo niečo proste účinné, čomu by človek mohol oprávnene veriť
@bibiana177 prevencia sa odsledovať nedá, to je fakt, ale teda treba si pozrieť, že prečo tieto problémy často vznikajú, vyvarovať sa stresu, tráviť veľa času vonku, pozrieť si ako vieme organizmu proste celkovo pomôcť.
Ale teda podľa toho, že čo sa ku mne dostalo cez kamošku, cez známych tak tiež sa zamerám na takúto prevenciu, lebo to ozaj človek nevie kedy čo sa môže stať.
@alexi2211 ako co sa k tebe dostalo, lebo nejak nechapem, co si tym chcela povedat
co to som si o nom precitala a vyzera to celkom fajn. ako skor ma nad tou preveciou donutili popremyslat udalosti z poslednych dni a preto by som sa chcela opytat, je tu este niekto, kto ho pravidelne uziva?
@bibiana177 moja mamina sa dala na prevenciu pred rakovinou a teda moja mamka by ti povedala, že radšej prevencia ako problémy 😉 A myslím, že má pravdu. A týka sa to mnohých vecí nielen rakoviny.
@tapala mamina užíva a začala som už aj ja. Tak ak máš nejaké otázky, kľudne mi IP napíš 🙂
@mimisram nevies mi prosim ta povedat ako je to s uzivanim takychto veci, ked clovek ma napriklad cukrovku? zaujala ma tato tema z dovodu, ze uz som o tom pocula od kamosky raz a teda pride mi to ako fajn vec, chcela by som nieco take zaobstarat starkemu, len predsa len ma viacero diagnoz tak by som rada vedela, ze ci nie su nejake kontraindikacie v tomto smere
Ako tak o nom citam, mal y to byt cisto prirodny produkt, takze si myslim, ze by mu to ani pri roznych diagnozach nemalo ako ublizit
@norikaro akože myslíš, či neobsahuje niečo žeby zvýšil cukor alebo tak? To ee, práveže znižuje hladinu cukru, nie je problém aby ho aj diabetici užívali, to je tiež výhoda toho. Ja chápem, čo myslíš, predsa len s vekom už aj viacero zdravotných problémov sa nabaľuje, ale pri tomto neviem žeby niečo bolo problémom.
@moncurienula no neviem, radsej sa popytam ludi, co maju uz nejaku skusenost aby som to mala z prvej ruky informaciu 🙂
@mimisram no take nieco, aby proste mu to nerozhadzalo cukor, lebo viem, ze niektore lieky su take, ze obsahuju cukor alebo cosi, ze proste s tym diabetici pri uzivani musia ratat, tak chcela som vediet ako to je pri tomto 🙂 ale tak toto si ma potesila 🙂
S lekárom si sa o tom neskúsila porozprávať?
No ved jasné. A ako si nakoniec dopadla, keďže prešlo teda už pár dní
@filory ja ako som dopadla? nijako, teda o mne priamo nejde, bola som starkemu zaniest sulforafan aby ho mohol zacat co najskor proste brat, uz ho aj zacal a buduci tyzden s nim pojdem na kontrolu k doktorke, tak sa este aj tej na to popytame, co si o tom mysli, ale tak podla mna je to dobre podla toho, co som tu citala 🙂
@moncurienula tak je fakt, že v dnešnej dobe oveľa viacej myslím, že mnohí staviame na tom aby to čo chceme užívať malo dobré zloženie, aby to nemalo nejaké vedľajšie účinky, som na tom podobne 😉

@ericka_l nemáš začo, som rada, ak som ti pomohla. Tak uškodiť si týmto nemôžeš, môže ti to len prospieť. Veď tiež to začnem užívať, keď mamina doužíva balenie, tak sa k nej pripojím a s ňou objednám nech to máme naraz 🙂