Užívam Prednison a mám veľa vyrážok a nalieva ma vodou
Prosim vas na autoimunitne ochorenie mi davaju prednison 6o mg uz znizene mam na 40 a postupne znizujem za 2 tyzdne vyzeram otrasne milion vyrazok nalieva ma vodou no najhorsie su líca a dvojbrada uz mam obrivsku hlavu ale dnesj je to aj cely den citit akokeby mi islo roztrhnut lica....kedy to prestane?s do akej miery budem puchnut...... ked zideme na minimum zmizne tento opuch?aj dvojbrada a vyrazky? Uz som psychicky na dne stoho....No hlavne sa chcem spytat pomaha nieco na tu dvojbradu ?cviky popripade masaz alebo ako sa toho zbavim ak je to od kortikoidiv? :( dakujem
@sara07 no davam tu gafrovu mast a mam vyrazok viacej na dnes rano tak newem ci nadalej natierat, ci je to od prednizonu alebo od kremu :( lica mi na rano opat viac napuchli.....dokedy budem puchnut preboha ved uz teraz mam pocit ze vybuchnem :( aj caj na detoxikaciu som kupila aj kalium.....dvojbrada nieco nenormalne....a to uz mam znizenku davku z 60 mg na 40 a viac horsue vyzeram furt....vyrazky z krku sa mozu aj po tvari rozsypat?
@veronikatiki no to kálium si mala od začiatku uživat , počkaj aspon 7 dni , prípadne zavolaj mudr a popíš mu to , možno ti skorej vysadia dávku neviem ale rozhodne ju sama nevysadzuje nie je to sranda, tam doslova pri každom treba systém vysadzovania
gáfrová inak funguje ked máš vysadené a ked berieš možno ti lepšie zaberie po vysadeni
to ostatné ti neviem povedat, ale rozhodne daj všetkém mesiac po uplnom vysadení a to calium som ja brala ešte dva tyždne po uplnom vysadeni
@sara07 kalium som kupila no pise 1 tableta denne.....to staci?
@veronikatiki ano az po vysadeni mediac no to len v juli bude na 20 mgamoch tak teda ratam az v novembri vysadia kedze po 5mg och znizuje dovtedy asi ani oko mi uz nebude moct sa dat vidiet tak napuchnem :(
@veronikatiki kalium sa berie 1 tabletka denne. Neviem, ci beries aj nieco na ochranu zaludka (helicid, omeprazole alebo take nieco) Urcite by som to konzultovala s lekarom, ked mas taketo neziaduce ucinky.
@veronikatiki ano tak ako je napísané dávkovanie na obale a čo najskôr by si mala aspon zavolat ked nie na kontrolu u mudr , neviem ako si napuchnuta , mal by to vidiet mudr
@ivca82 ozzion mi vypisali
@sara07 vidia to kazdy mesuac chodim na infuzie nieco proti kortikoidom a moč. cesty no aj prednison je v infuzii....a luca konec jak skrecok vyrazky milion hrudnik a krk.... povedali ze to potom zmizne jak vysadia
@sara07 no lebo hrozne ake uz mam lica uz crty na tvari neni vidiet
@veronikatiki tak sa nepozeraj do zrkadla na seba a nelutuj sa tolko, je to potrebné je to nežiaduci učinok a basta, ked to vysadia bude dobre
pozri bud to vydržíš alebo exneš no už ti to tak musim tvrdo napisat
ak chodiš každy mesiac na kontrolu vedia čo robia,
@sara07 natieram ho stym uz tyzden a mam furt viacej vyrazok
@veronikatiki ale on ti má pomôct vysušit staré ale novym nezabrani, nové ti budu vyskakovat každy den pokial berieš prednizon ,ty každé ráno máš nové uplne
@sara07 fuuuu to si teda všimam no :( a prosim vas na dnes mi zacali extremne vypadavat vlasy ale ze vela,,,,,pridem a o vlasy? :( pomaha nieco?
@veronikatiki smer vypytat listok na endokrinologiu, možno sa rozbieha autoimuntné niečo, to ako takto na dialku sa nedá, no je dost možné že pridete a nepomaha nič
zavolat svojmu mudr že padaju vlasy a pytat sa na endokrinologiu a potom uvidíte
@sara07 :( dakujem
@vladko884477 vieš vôbec čo ponúkaš??? A vôbec odkiaľ ho máš v takom množstve???
@vladko884477 prednizon su kortikoidy na predpis. Dokonca ich plne hradi poistovna. Nikto normalny si len tak prednizon bez lekarskeho predpisu nezoberie!!
@ivca82 presne nadtym som sa cudovala ved platim par centikov lebo ho hradi poistivna ved predsa kortikoidy niesu sranda len brat ich ako nejaky ibalgin zato sa aj cudujem odkual beru tu cenu za prednison
@zuzap33 v takom mnozstve mam aj ja lebo som brala 20ku potom znixovali yrebalo mi aj 5ky no ale sa mi zda ze ak ho raz clivek kupi bude ho potrebovat a nie predavat
Ahojte má niekto skúsenosti s predisonom.beriem vysoké dávky a už to na mne vidno mesiacikova tvár dobre že mi líca nevybuchnu ,oči suché,telo oslabené ledva sa postavím.beriem40mg pokiaľ budem mať dobré výsledky zo štítnej žľazy bude mi znižovať.je to na a nevydržanie taký stav.nevydrzim ani stát bolesť chrbta.
@lili69 ano 4ty rok ho berie..mne davali 80mg a postupne dole je to sok pre organizmus mne vypadli vlasy vyrazky milion napuvhla som az tak ze na ovi som nevidela a milion vedk.ucinkov asi vsetky som mala zaliata vodou vsade depresie triasli sa mi ruky velmi to poznam dlho som bojovala oto aby mi ho vysadili aj sa stalo postupne odpuchnete vzhlad sa vracia lenze ozila choroba bez predniso som teraz 2 mesiace a furt mi je daco :(

@sara07 nie ani nespomenuli az tu som sa docitala ja som sa spytala ked som napuchla ci nejake tabletky na odvidnenue nemozem?a zevraj to mi nepomoze lebo je to hormon.tabl.ten orednizon takze to robia hormony.......tak az teraz som kupila draslik v tabletkach .. 2x do tyzdna si davam aj furosemid ci co to na odvodnenue a pijem caj na detoxiciu organizmu...... dufam nevafi ak aj furosemid aj draslik.......ci?