Užívanie a vysadzovanie lieku Trittico - skúsenosti a nežiadúce účinky
Ahojte, uz 10 rokov trpim nespavostou z toho 8 rokov benzodiazepiny. Momentalne cca 3 x do tyzdna pol.tabletky az celu Zopiclon. Lenze mi je uz fakt zle a psychiater mi predpisal Tritico. Bojim sa ho brat lebo nie je to ze nespim kazdy den ale tak 3-4 krat do tyzdna. Kolko ste ho brali a ked ste ho vysadili uz ste spali ok? Bojim sa aj neziaducich ucinkov..
@tairyx to ma nepotesilo. A ked si ho vysadila neziaduce ucinky odisli? Kolko si ho brala?
Ja som s Tritticom v pohode. Nie kazdemu sadne, mne ano
Asi nejaké 4 mesiace. Áno po vysadení to prešlo. Ja nespím už 16 rokov. Každú jednu noc, a nepomohli mi žiadne antidepresíva.
@tairyx och to mi je luto viem ake je to hrozne.❤️
@guudy a pls ako dlho beries? Planujes aj vysadit niekedy? Mas k tomu aj ine lieky?
Trittico znižuje tlak, tak máš pocit na odpadnutie... a poniektorí majú z neho poriadne úzkosti a panické ataky - nie každému sadne.
po vysadení môžu prísť do 3 mesiacov tie isté problémy ako si mala pred ad.... môžu - ale nemusia.
kým nevyskúšaš nevieš ako tebe sadne a či vôbec... ak nie, lekár predpíše iné ad.
@deti95060810 ono ked som bola na PN tak problemybso spankom som nemala a lieky som nebrala..len nemozem cely zivot nepracovat..vyskusam to..uzkosti sa mi na pn zlepsili a takmer sa nevratili chcelo to len kludovy rezim ale ten spanok..
8 r si sa nebala brať lieky?Triticco berie veľa ľudí a veľa ľuďom pomáha.Na nespavosť je dobré brať antidepresíva je to jeden z prvých znakov depresie.
Keď si tu prečítaš aké je Triticco zle bude ti z neho zle 🙂normálne ho začni užívať na úzkosti si das prvé dni ukludnovak a možno ho vôbec nebudeš potrebovať.Nebudes spať budeš mať zase úzkosti z únavy veď to je začarovaný kruh
tak na spánok skús niečo volnopredajné...
ad sú aj na spánok, len zas tie vedľ. účinky ....
magnézium + melatonín 5 mg
popr. sa opýtaj v lekárni - musíš len skúšať čo tebe bude vyhovovať.
@deti95060810 keď ma uzkosti a to je dôvodom nespavosti, tak volnopredajne ťažko pomôžu
@nicoletta98 môžu - nemusia... treba vyskúšať.
@luccija no nebala..tym ze ich neberiem kazdy den..a na zacitku som bola blba lebo som doverovala lekarke ze ich mozem brat kolko chcem..aj ked je pravda ze to mi mohlo sposobit uzkosti lebo na zaciatku som mala len nespavost ked mi isla mic hlava, ale uzkosti nie..
@deti95060810 ja uz som skusala fakt vselico, aj na terapiu chodim vyse roka..pomaha mi len klud..
Autorka, ak je to ok, ozvi sa mi sukromne 🙂
V prvom rade vyskúšaj a potom vyhodnotis.Po pár tbl nezistis
@guudy ozvem sa dakujem
@luccija asi uz je cas, dakujem
@zuzanaa239 ja spim vyborne😁, to @tairyx nespi
@tairyx mozem sa opytat preco nespis tolke roky? A vobec nic ani cez den? Mas to diagnostikovane, dedicne, ak chces mozes ak do sukromnej spravy napisat, dakujem.
@zuzanaa239 viem ja prečo? 😁 neviem... ale tak ja nie som permanentne hore, ja večer zaspím.. ale o hodinu som hore.. o ďalšiu hodinu zas... potom o 45 minút... potom o hodinu a pol... a tak až do rána a 4¹⁵ už som veľakrát hore normálne. Spím niečo, ale nekvalitne.
@tairyx rozumiem
Ja trittico beriem už pár rokov a som v pohode
@bielasovicka ja som spanok riesila benzodiazepinom na ktory som vytvorila navyk a odolnost a dr. mi ponuka este tutu moznost, zial mam obavy, lebo tbl na spanie som uzivala cca od VS nejakych 10 r., ako budem reagovat na trittico
@zuzanaa239 este som nenabrala odvahu..
Ahoj,ako keby som o sebe citala,len nespavostou trpim kratsie,ale mam so Zopiclonom uplne to iste ako ty.Tiez mi lekar predpisak Trittico a naberam odvahu,ale zacinam si uvedomovat,ze Zopiclon je ovela horsie peklo.A uz som mega vycerpana,tak idem vyskusat,ak chces,mozme spolu zdielat skusenosti🙏🏻
@pet888 mne dnes predpísala dr., chcem ho dnes aj vziat 1/3 z 150 mg každý 3 deň pridat o tretinu k tomu mam na deň antidepresíva citalopram, vraj kym trittico sadne a zaúčinkuje je na dlhšiu dobu, z nežiaducich účinkov ma upozornila na zníženie tlaku. Ja už na vyber nemám keďže mne už na spanok tbl neúčinkuje…môžme popísať ako sme na tom 🙂
@pet888 mne dnes predpísala dr., chcem ho dnes aj vziat 1/3 z 150 mg každý 3 deň pridat o tretinu k tomu mam na deň antidepresíva citalopram, vraj kym trittico sadne a zaúčinkuje je na dlhšiu dobu, z nežiaducich účinkov ma upozornila na zníženie tlaku. Ja už na vyber nemám keďže mne už na spanok tbl neúčinkuje…môžme popísať ako sme na tom 🙂
@zuzanaa239 ahoj ako si na tom?

Nespala som ani po tritticu a bolo mi z neho nenormálne zle. Úzkosti brutálne, už by som to nikdy nedala do huby... radšej nebudem spať.. ale sú ľudia, ktorí majú s tritticom dobré skúsenosti.