icon

Užívanie vitamínu D, C a K2

ewita500
21. aug 2020

Prosim poradte,kedy a kolko mam brat vitaminy D, C, K2, magnezium,vapnik? Dakujem

korunka1
21. aug 2020

@ewita500 ako tu uz bolo niekoľkokrat spominane, tie papieriky vo vnutri krabiciek-pribalové letaky, tam nie sú kvôli tomu,aby blistre vo vnutri nehrkali.

miskooo1987
21. aug 2020

@korunka1 rofl🙂)

@ewita500 Pokial máš zdravu stravu, alebo nejaké nečakane potreby vitamínov tak, nič z toho brat nemáš...

simdob
22. aug 2020

@miskooo1987 nie je to celkom tak, veľa ľudí má nedostatok déčka a ani o tom možno nevie, ja som mala pestrú stravu, aj všetko a na bola som na krvých testoch a málo déčka len pri ňom je dobré užívať k2 pretože on pomáha pri vstrebávaní sa mi vidí

ewita500
autor
22. aug 2020

@simdob ja mam pod hranicou vitamin D a stravu mam naozaj pestru

maxa30
22. aug 2020

Ec

lucka27375
22. aug 2020

@simdob tak,tak beriem ho kazdy den a furt ho mam malo .. +beriem magnezium to kazdy den a striedavo omega 3, C,vapnik,zinok,horcik to je spolu a este zelezo 🤷‍♀️ ale tie ostatne nie kazdy deň

cervenaruza123
22. aug 2020

@ewita500 Porad sa v lekarni alebo s lekarkou, pretoze kazda znacka obsahuje ine mnozstva tychto vitaminov. Mozes brat preparaty, ktore obsahuju viacero vitaminov naraz alebo jednotlivo kazdy vitamin. Su pripravky silnejsie a slabsie, niektore vitaminy D staci brat raz tyzdenne, ine raz denne. Vacsina pripravkov ma odporucane davkovanie sice raz denne, ale tak je odporucane u slabsich aj silnejsich. Ja ked som brala viacere vitaminy a nemala som vyslovene extremny problem so ziadnym, vybrala som si stredne silne a nebrala som ich kazdy den, ale na striedacku, len ako obcasne doplnenie a snazila sa jest viac veci, ktore tie dane vitaminy obsahovali. Vitamin D ale ziskas hlavne ked budes travit dostatok casu na slnku. Preto ho teraz ma vacsina ludi nedostatok, lebo vacsinu casu travime vnutri.

miskooo1987
22. aug 2020

@simdob áno... keď máš potrebu tak áno... ale autorka nepíše že má zistenú vitamínovu nedostatočnosť...

eliska13
22. aug 2020

@ewita500 magnézia a dečka majú ľudia skoro vždy malo.Mozes si dať spraviť mineralogram, aby si vedela na čom si
Zisti si na webe koľko by si mala prijať denne a podľa toho kúp.Zinok mozes kúpiť 15 mg, ale aj 25 mg veľa ľudí si myslí, že beriem zinok, ale zistia, že úplne zle v mini dávke.Magnezium je najlepšie citrat
@miskooo1987 to nie je pravda v strese, pri športe, kojeni sa veľa vylucuje
@lucka27375 železo by sa malo s kyselinou listovou mi hovoril hematolog

lucka27375
23. aug 2020

@eliska13 mám železo spolu s kyselinu listovou