Užívate antibiotiká počas tehotenstva?
Ahojte, som na zaciatku tehotenstva a pred tromi dnami ma hrozne palilo pri moceni a aj potom. Trvalo to pol dna. Na druhy den rano som sla k doktorovi, predpisal mi atb a vzal moc na testy. Vysledky budu az v pondelok. Mne ale to palenie preslo este v ten den ako som u neho bola a odvtedy nic necitim. Atb som si teda zatial nedavala. Uzivali by ste ich v tomto pripade alebo nie?
@alissa1222 to ano, len tie budu az v pondelok, tak si ich zatial nedavat?
nie...počkala na výsledky a ďalšie problémy keď nastanú...
Nabudúce by som počkala kým budú problémy trvať viac ako “pól dňa”. Neber to v zlom , ja to píšem na základe seba, lebo ja keby som mala behať lekárovi zakazdym , keď má niečo trápilo pól dňa deň či dva či tri, tak preantibikujem 9 mesiacov . Moc držím palce možno to bolo len niečo “len tak” predsa len tehotenstvo
Je obrovský nápor na organizmus 😘
@nika11103 jasne, ja som sla lebo teda bohuzial mam bohate skusenosti so zapalmi mocovych ciest a vzdy som skoncila na atb a cim dlhsie som cakala tym to bolo horsie. Teraz sa mi prvykrat stalo ze to prestalo same.
Tak uvidis , počkaj na tie výsledky , ak ti je už dobre počkaj s antibiotikami do výsledkov . Nech ste len zdraví 🙂
Ano vzala by som. Sama pises, ze s tym mas problem. Ocakavas, ze teraz si sa vyliecila zazrakom? Ide o to, ze zapal nie je lokalizovany iba na jedno miesto. S dietatom si spojena spolocnou krvou.
@nika11103 dakujem krasne 🙂
@beata_k ved to prave nechapem ze to zrazu prestalo, to sa mi este nestalo…ziadne bolesti, palenie, nic vobec
Nerobili ani ten rychly test s papierikom? Čo strčia do skumavky a hned vidia ..
Ale ak mavas opakovane zapaly, tak je to take diskutabilne... Zvycajne by ani dr nepredpisal atb len tak, ze si zmysli, najma ak caka na výsledky... Nedali ti viac info, vysvetlenie? Ved ked si tam, tak sa pytas, nie?
Dietatu skor uskodi zapal ako atb.
@enoula nie test s papierikom nerobili ale rozmyslam ze si ja spravim ten domaci z lekarne. Vzdy to moja dr robi takto ze rovno posiela moc na kultivaciu a o dva dni mi vola vysledky. Teraz to ale blbo vyslo na vikend 😕
To ideš riešiť, či brať alebo nebrať antibiotika na pokeci na modrom koniku? Nikto tu nepozná tvoj zdravotný stav a ani dôvody, prečo tvoj ošetrujúci lekár ti predpísal antibiotiká. Ja by som sa v prvom rade riadili radami lekára.
@pandorra no rada by som len zial ani lekar nema vestecku gulu a vysledky testov a sam si nebol isty tymi antibiotikami 😀 takze bohuzial, ked nevie ani lekar, tazko sa aj mne rozhoduje
@nika11103 nemáš pravdu,respektíve máš,ale nie v prípade tehotnej. Ja som mala veľké,ale veľké problémy so zápalom močových ciest v tehotenstve a neskôr po pôrode až so zápalom ladvin. Je to veľmi zákerné ochorenie a jednoznačne mi urológ povedal,prvý príznak a okamžite odovzdať moc na rozbor,plus mať doma papieriky. Takže toto by som ja nezanedbala čakaním a vyústením v ťažký zápal. Môj posledný v lete ako netehotnej,som čakala a čakala,vždy ráno horšie a cez deň akoby nič,presne tri dni,záver? Ťažký zápal s vlasocnicami krvi v.moci....
Autorka,choď si kúpiť papieriky na biochemické rozbor. Ak ti to tam vyskočí,nečakaj. Mne dr povedal,menšie zlo je liečený zápal ako neliečený - v tehotenstve o to viac. Aké si dostala ATB? Zinnat,ja som veľmi,ale veľmi antiATB ,ale žiaľ,keď sa nedá,tak sa nedá. Pokiaľ nemáš príznaky a aj moc budeš mať negatívny. Nedávaj. Inak dr ti neurobil v ordinácii klasický biochemické rozbor? Krv,bielkoviny atď?
Palenie a rezanie moze prestat aj po piti urologickeho caju, ci vacsieho mnozstva tekutin. To ale neznamena, ze bakteria, ktora zapal sposobila, sa vypari. Ak mavas problemy s mocovymi cestami, necakala by som, kym infekcia vystupi na oblicky. Alebo si este sprav test z lekarne.
@maciatkolulu dakujem, idem ich hned kupit. Nevies ci sa robia len z ranneho mocu alebo mozem aj teraz? Ak tam bude zapal urcite si hned dam atb (mam Betaclav lebo zinnat nemozem). Lekar len poslal moc na testy a kultivaciu, krv mi nebral.
Ja, som mala takéto problémy na začiatku každého tehotenstvá a nešlo o zápal močových ciest.Vždy, to odznelo po pár týždňoch, ja si myslím, že je to hormonálnymi zmenami, ktoré majú vplyv aj na mikroflóru...
Hocikedy počas celého dňa i noci. Držím palce. Ak vyskočí krv,bielkovina,hneď si nasad a bez strachu, v tehotenstve sa dejú zázraky,takže mohol ten zápal aj sám ustúpiť. Bodaj by. Dávaš si prírodné doplnky? Veľa pi,cikaj a tak dokola. Dúfam,že to zvládnete bez ATB,ale ak nie,žiaden strach a kľudne nasad. Kúp aj probiotiká preistotu. A teplo a pokoj. Ale.ro asi poznáš. Držím palce
@anna777115 mala si taketo palenie? Bodaj by to nebol zapal aj ked ktovie no…
@anna777115 nanhormonalne zmeny ti doktor nevypise len tak ATB... Určite by som to nenechala.len tak,tobôž,ak s tým máva autorka bežné problémy. Bola som tehotná 3x,mávam problémy a len raz som mala problém v tehotenstve. Takže rozhodne nezlahcovat.
@maciatkolulu dakujem 🙂 davam si blokurinu d-manozu a cistu brusnicovu stavu. A kupila som aj klasicke aj vaginalne probiotika
ANO. bez vahania. V tehu sa moc berie pravidelne, pretoze hormony a tehu mozu zmiernit priznaky mocovej infekcie. Dostatocny dovod na to, aby si ich brala aj ked priznaky presli
To je super,všetko mi v prípade začínajúceho ,presne táto kombinácia, pár x zabralo. Dalo sa bez ATB. Tak snáď .....ak by ten moc bol taký,že nie si si úplne istá,výdrž do večera,urob ďalší test. Prípadne do rána. Ale samozrejme bez príznakov. a naozaj sa v prípade potreby nemusíš ATB vôbec báť.
V.ktorom si týždni?
@maciatkolulu dakujem za podporu 🙂 som dost vystrasena z toho vsetkeho …som v siestom tyzdni
@maciatkolulu No, ak lekár zhodnotí, že ich treba, tak ich predpíše.Ja som, tiež mala aj mykozu a na toto som brala urinal , po týždni mi problémy prešli.
@anna777115 Všetko, záleží od výsledkov, z kultivacie moču.
Počkala by som na výsledky, pokiaľ by to do pondelka nebolo naspäť, nenasadzuj a daj si napríklad len D-manozu. V pondelok to prekonzultuj s lekárom. Povedz narovinu že si chcela počkať na kultiváciu a podľa toho antibiotiká nasadiť. Ono niekedy aj vyjde pozitivne, ale nie je to hneď indikácia na atb, ale toto je na posúdení v lekára, neviem ako sa toto posudzuje v tehotenstve.

Podľa výsledku čo vyjde v moci …