V noci som mala 3 panické záchvaty
Ahojte ak je tu niekto kto trpí tým istým čo ja bola by som rada ak by sa mi ozval v správe ,chcela by som si popísať s niekým koho trápia rovnaké problémy ako mňa , za túto noc som mala 3 Panické záchvaty.. viem že to nie je na hanbu a veľa ľudí trpí týmito záchvatmi a hádam sa nájdu aj tu .
@silvusa123 ahoj mozeš mi opisat ake zachvaty si presne mala a ci ta zobudili ?
@perdita11 zdravim viem že je to už strašia diskusia ale prosím vás čo ste robila presne že ste stoho vyšla von?’
Trpíme tým už 4 mesiace už nevladzem stoho
Mám cez deň atak no cez noc tiež nemôžem ani spať je to veľmi hrozne tie zle myšlienky že už mi asi niečo je je zo všetko už veľa.
Mali ste sj to že vám ako keby ťahalo jazyk do zadu?
@luciar260 presne toto mám už sa máš lepšie?
@nikoleta1872011 ahoj, stale to trva , stale ma to trapi, utesujem sa ze je to od chrbtice, v poslednej dobe mam pocit ze sa to zhorsuje uz nie len v noci, ale aj cez den mavam taky tlak na hrudi , diskomfort, .. tebe sa co deje ?
@luciar260 Mne to trápi už rok od pos.covidu.Mam aj tetaniu už zistenu. Najprv som si myslela, že infarkt,ale mám za sebou kardiologické, neurologické vyšetrenie a potvrdilo sa tá tetania a spolu s tým aj panická porucha.Ja niekedy už neviem kedy sa u mňa prejaví tetania a kedy panická porucha.Najviac pociťujem tie ťažkosti v noci, zaspím a zobudím sa okolo 1-ej napr.a cítim búšenie srdca,nepokoj, tak celkovo zvláštne,keď sa postavím z postele akokeby nohy som nemala svoje, viackrát sa zobudím,že celá som spotená.Mala som za ten rok rôzne príznaky,ale nie cítim sa vo svojej koži,stále keď niečo na sebe pociťujem už myslim na to najhoršie.S krčnou chrbticou mám tiež problémy,najprv mi začalo bolieť pravá lopatka, potom driekova oblasti na pravej strane či mu vyráža aj do nohy a cítim aj taký tlak do hlavy, niekedy také mravčenie
@nikoleta1872011 tiez mam ten pocit uz dlho ze niesom vo svojej kozi... stale cosi bud sa mi hlava mota alebo zas pocity na hrudi... tiez mam pochodene vysetrenia a vsetko ok...takze asi ta psychika a chrbtica dohromady
@luciar260 u mňa teraz zas driekova chrbtica ,ale uz tak ,že niekedy keď sedím ako keby som mala svalovku v zadku a niekedy mi vyráža do nohy a pri sedeni cítim aj bolesť do brucha aj do močového mechúra....panika zase ,že čo lebo ešte bolesť do brucha som nemala ani do močového mechúra...tiež cez deň mám niekedy taký divný pocit tak ťažko dýcham...ty berieš lieky?
@nikoleta1872011 neberiem nic
chrbtica môže spustiť panickú poruchu
@jolie123 na úzkosť nepomôže dýchanie.. úzkosť je uviaznutie emócii v tele. najlepšie na to pomáha vytriasanie rúk a nôh, poskakovanie, pohyb. a hlavne, prijať ju.. sadnúť si a pozorovať ju, kde ju cítite vo vašom tele, prihovoriť sa jej, že ju vnímate, že s ňou chvíľu zostanete a budete spolu.. neutekať pred ňou, musíte sa naučiť prijať všetky emócie ktoré na vás prídu.. či je to strach, panika, atd.. uvedomte si že neexistujú dobre a zle emócie.. ale keď sú neprežite a potlačené, tak sa z nich stanu silne úzkosti.. držím palce, prešla som si tým
@radulkova Ja práve absolvujem kurz Sbohem úzkosti a začínam s ňou postupne pracovať. Dýchanie je v podstate iba taká brzda a je ich veľa tých brzd. Brzdenie je dôležité, kým sa človek tú úzkosť naučí prijať a ideálne pri dlhodobých úzkostiach je, ak nájde aj jej príčinu a odstráni ju. Je tam veľa zaujímavých techník aj čo sa samotnej mysle týka.
@jolie123 na úzkosť nepomôže dýchanie.. úzkosť je uviaznutie emócii v tele. najlepšie na to pomáha vytriasanie rúk a nôh, poskakovanie, pohyb. a hlavne, prijať ju.. sadnúť si a pozorovať ju, kde ju cítite vo vašom tele, prihovoriť sa jej, že ju vnímate, že s ňou chvíľu zostanete a budete spolu.. neutekať pred ňou, musíte sa naučiť prijať všetky emócie ktoré na vás prídu.. či je to strach, panika, atd.. uvedomte si že neexistujú dobre a zle emócie.. ale keď sú neprežite a potlačené, tak sa z nich stanu silne úzkosti.. držím palce, prešla som si tým
@radulkova dobrý den môžem sa Vás opýtať keď ste tým prešli bol iste aj za nejakým odborníkom? Dakujem
🙏

@perdita11 Ahoj môžem ti prosím napísať správu? V novembri u mňa došlo k panike, keď som dlho čakala v čakárni u lekára a ten týždeň som každý deň mala takmer celodenné úzkosti. Začala som absolvovať terapie so psychologičkou, ktoré ma hneď na začiatku ukľudnili, povedala mi, že to všetko viem zvládnuť aj bez antidepresív (AD). Ja mám ale agorafóbiu, čiže tieto úzkostné stavy mi všetko zhoršili a ja som sa bála ísť aj autom z domu ďalej ako po deti do školy a škôlky, čo je asi 7 minút z domu. Ísť niekam inam vo mne vyvolávalo veľkú úzkosť a ešte aj keď som šla autom s manželom, že on šoféroval, tak až panika v aute. V decembri sa mi stal začal zlepšovať, úzkosti som už takmer doma ani nemala, iba vonku, ale po Vianociach sa to všetko zhoršilo a ja som sa od utorka začala budiť v noci s panickým strachom, spotená, vysoký tep, strach, keď som šla do kúpelne, že si dám lexaurin, tak mi až na odpadnutie prišlo. Aj napriek tomu som sa ráno zobudila s rovnakým strachom, až som vo štvrtok večer skončila na psychiatrickej pohotovosti, kde mi dr predpísala AD, ja som to už vlastne aj chcela, lebo v podobnej situácii, ale nie takej zlej, som už raz pred 11 rokmi bola. No len vtedy som nemala ešte deti, teraz už mám zodpovednosť aj za ne a cítim, že už to bez AD nedám. No len kým zaberú, tak sa ten stav zvykne zhoršiť na chvíľu a ja by som práve potrebovala vedieť, že ako na tie panicke záchvaty, na tie veľké strachy, ako s nimi pracovať, lebo ja sa už večer pred spaním bojím, že aká bude noc. Včera som šla spať o 23h, dala som si polovičku oxazepamu (niečo ako neurol), ale zobudila som sa spotená o 2:18, začala predychávať, no nepomáhalo, pozerám na hodinky 3:20, tak som ešte chvíľku počkala a dala si polovičku oxazepamu a ešte šla kontrolovať mladšiu 5r. dcéru, lebo mala včera teploty. Zaspala som po 4h. A ráno ma nechtiac zobudil manžel, keď otváral zábranu o 6h, no našťastie sa mi podarilo zaspať, ale ten strach tam ako keby stále je, niekde v pozadí. A hlavne som aj dosť unavená, lebo byť dve hodiny v noci hore, to už aj keď potom ešte pospím do 8h, tak to už to telo nedoženie a potom cez deň spať je tiež momentálne problém. Na úzkosť je vraj fajn dýchanie do štvorca, len ja mám pocit, že u mňa rovno príde ten veľký strach a tam už to dýchanie nepomáha veľmi :(