Vačok na ďasne implantátu

lucylucka
16. jan 2022

Ahojte.Mal niekto z vás vačok na ďasne?Je na to nejaká liečba?Pred 2 týždňami som bola na dentálnej hygiene a odvtedy ma začalo bolieť ďasno kde mám implantát.
Dentalna bola kus viac bolestivá ..
Teraz sa mi spravil vacok -dasno mám nadute a bolestivé na dotyk.Neviem isto či je to vacok ale mám to kus ďasno aj na zube a predtým som nemala..

hyta
16. jan 2022

To vyzerá že môžeš mať hnis na koreňoch. Treba urobiť RTG chrupu.

kacena4
16. jan 2022

ano tiez to mavam na mrtvych zuboch je to asi hnis od korena treba to casto vycistit "operacne" ak to je moc zapalene a neustupuje, obcas mi daju atb ak to trva dlho

lucylucka
autor
16. jan 2022

@kacena4 no vedľa mám mŕtvy zub ,ktorý má raz za čas pobolieva.Munuly rok mi čistili kanáliky cez mikroskop.Takze doma sa to nedá nijak liečiť ?Musím volať zubarke že čo s tým..
@hyta takže hnis na koreňoch?Mono na tom mŕtvom zube,ktory som minulý cely rok riešila..lebo som musela ísť na opakované čistenie kanálikov,no stále má pobolieva.

hyta
16. jan 2022

@lucylucka Tiež som mala problém s mŕtvym zubom, stále ma pobolieval, až som ostala opuchnutá. Mala som hnis na koreni, museli mi ho už vytrhnúť a užívala som antibiotiká.

mauduska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucylucka
autor
16. jan 2022

@hyta oo tak dúfam že sa to nestane,lebo ten zub je vpredu🙈 ale musela si mať veľké bolesti keď si bola až opuchnutá.Mna boli raz za čas ale keď robili RTG nič tam nenašli.Este mi navrhli že ak bude naďalej bolieť tak resekciu korenoveho hrotu. Stále nad tým uvažujem,len ešte kojim tak to stále posúvam.
@mauduska jooj tie zuby najhoršie keď bolia..a aj najhoršie keď musia von,ale keď má mať človek bolesti tak ich radšej dá vytrhnúť 😢 ja som takto tiež o jeden prišla 😔

hyta
16. jan 2022

@lucylucka Tak ti držím palce.

lucylucka
autor
16. jan 2022

@hyta ďakujem ,ja len dúfam že to aj samo prejde

dilino
16. jan 2022

@lucylucka mňe sa tiež urobil ten váčok odborne že sa to vola fistulá išla som prepichla mi vyčistila a dala ATB a zadrenovala mi ho.Ked mi ho preliečila ATB 8 dni povedala po RTG že musi ho vytiahnuť lebo by sa mi to urobilo nanovo a mala som mrtvý koreň.Odvtedy mám pokoj.

kacena4
16. jan 2022

@lucylucka ano ta resekcia ako pises je presne to cistenie hnisu od korena zuba - ja mam za sebou niekolko + atb a este ma caka min. jedna - tiez mam predne mrtve