icon

Vaginálna mykóza

vanda152
13. jún 2014

Môj gynekológ je 3 týždne na dovolenke a nikde nemá uvedené ktorý doktor ho zastupuje a mna trápi táto hnusna vec co robit?

marse
13. jún 2014

@vanda152 je to nejaky sukromny dr? lebo ak je to napr. dr kramaroch alebo v inych podobnych nemocniciach a zariadeniach , skus zaklopat o dvere dalej a informovat sa... a ked nieje takato moznost, chod do lekarne a daj rec s lekarnikom, nech ti da nieco volno predajne, kym sa vrati dr. Napr canesten combi... drzim palce a skore vyliecenie 😉

nedockava4
13. jún 2014

@vanda152 navstivit lekaren, kupit si "vyplachy" Rosalgin easy

domka104
13. jún 2014

@vanda152 zajdi na pohotovost, pripadne sa v lekarni daju kupit rozne pripravky na to. Ale radsej by som volila pohotovost. 🙂

jalito
13. jún 2014

kup si canesten alebo volnopredajné lieky na mykózu. Predávajú to volne. neboj

vanda152
autor
13. jún 2014

@jalito
@domka104
@nedockava4
@marse
Asi navštívim pohotovosť lebo nie som si istá ci je to mykoza a zbytočne kupovať lieky 😉

stefka33
13. jún 2014

@vanda152 Načo ťa na pohotovosť. Ja keď mám kvasinky skočím za obvoďákom a poviem, že chcem recept na Mycomax tabletky, že mám kvasinky. Spýta sa ma či som ich už užívala a či chcem aj pre manžela. V pohode predpíše koľko chcem tabletiek. Väčšinou si pýtam 3 tabletky.

myriada
13. jún 2014

@vanda152 na MYCOMAX nepotrebuješ predpis, myslím, že stačí ti tá jedna, ktorá je voľno predajná a tiež ju odporúčam a kúp jednu aj partnerovi...a k tomu si kúp LACTOFEEL gél, ten je veľmi dobrý, mám to odskúšané a je to priamo od mojej gynekologičky, tá mi ho odporučila a pomohlo, aj keď je trochu drahší.

mawka
13. jún 2014

ono je najlepsie to leicit liekami per os a vaginalnymi tabletami. takze mycomax zhora, canesten kombi zdola a za chvilu mas pokoj 😉
@myriada co je to ten lactofeel gel?

mirka_st
Autor odpoveď zmazal
myriada
13. jún 2014

@mawka je to vaginálny gél, veľmi účinný...mne ako jediný pomohol, trpela som mykozami 8 mesiacov, žiadne super lieky s reklamy mi nepomohli ani canesten ani rosalgin, až tento gél a ženské probiotiká

mawka
13. jún 2014

@myriada takze to sa da pouzivat aj ako prevencia? idem to vygooglit. lebo ideme na dovolenku a ja v bazenoch viem chytit vselico, resp. prechladnem a uz to ide spolu s chlorovou vodou. ach jo, mame my citlive tie nase organy. ja teda nenormalne citilive.

myriada
13. jún 2014

@mawka veru ako prevencia je to super, tak raz za týždeň, alebo po menštruácii, dať si preventívne jednu tubu...tiež po kúpaní v bazéne som si to vždy dala a zatiaľ ako to používam žiadny problém sa nevrátil, akurát teraz som s tým po dlhej dobe bojovala, nakoľko som brala antibiotiká penicilínové, ale vtedy nič nepomôže 😖

mawka
13. jún 2014

@myriada a pri pouzivani sa da normalne sexovat? teda ked to beriem ze ako prevenciu. jasne, ze ked je mykoza a lieci sa, tak nesexujem, ale teda ked si to dam po bazene, vies..

myriada
13. jún 2014

@mawka myslím, že hej...dáš si ho po sexe 😉

mawka
13. jún 2014

@myriada vidis, to ma nenapadlo 😀 ale ano, na noc, potom sa to vstrebe a v noci aj dobre ucinkuju lieky. vyskusam to, urcite. mna rozhodi vsetko zospodu. ATB, chlorova voda, studena voda, nedajboze mi stecie v sprche sprchac medzi nohy a uz je zle alebo ked sa moj chlap zle oplachne. som mu nakazala si umyvat vercajch gelom na intimnu hygienu, vtedy je klud. ale ked sa zle oplachne po klasickom sprchaci, ihned reakcia. neviem, co som taka precitlivela. a u mna take ze sex vo vani plnej bubliniek nehrozi. na druhy den by som "umierala" od palenia a svrbenia... 🙄

myriada
13. jún 2014

@mawka no odporúčam ho len na noc, v polohe ležmo 🙂 inak by vytiekol a neúčinkoval. Ráno treba dať ešte intímku lebo zvyšok vyteká, ale nič hrozné.

mawka
13. jún 2014

@myriada no, stale lepsie nez keby vytekal vytok 😀 sak vyteka vsetko, aj vaginalne tablety. no nejak to vyriesim, aby som nevytekala volakde do bazenu 😀 😀

latvia
13. jún 2014

@vanda152 rosalgin pomaha, pripadne to "dokopat" canestenom, pocas menstruacie pouzivat probioticke tampony

dando241
16. jún 2014

Mne zasa rosalgin nikdy nepomohol a to som sa s touto pliagou trapila mozno celých 10 rokov samozrejme nie stale raz za cas ale co mi zacalo fungovat, vela vela pit, cistej vody, malo sladkeho a ked uz to je na nevydrzanie tak pouzivam tee three cajovnik, ale je to silne ak by mal niekto zaujem o radu napiste mail dando241@azet.sk.

petruskaaa111
23. jún 2014

uzivaj wobenzym, je to liek bez predpisu a ziaden vyzivak
ak to mas z toho co ja som mavala, ze prve slnko, vylezies na plavie a do vody a potom sa dva mesiace liecis...
ja sa musim aj prezliekat, lebo mi to zvyklo chytit aj mocove cesty
teraz som ho zacala brat - uz radsej preventivne a som ok 😎

modrofuzik11
24. jún 2014

urcite canesten. ak sa chces komplet preliecit tak canesten gyn 6, ak chces rychlo pomoc, tak canesten 1. drzim palce. mne to pomaha.