icon

Vákuova biopsia prsníka

lenka_21
16. jún 2016

Ahojte, najde sa tu niekto kto ju absolvoval?

sissik
26. jan 2017

@lenka_21 mas uz po? ako to prosim ta prebiehalo? hlavne co sa tyka zotavovania. vraj sa potom treba 7-9 dni setrit, nic nedvihat,.....ale da sa to, ked nie je pomoc a treba riesit bezny chod a rozvozy deti?

lenka_21
autor
26. jan 2017

@sissik ahoj mam uz po, ale nakoniec to nebola vakuova. Zvladnut sa to dalo v pohodke, ja som ani tie injekcie necitila... Nooo mne sa starali o deti rodicia, zobrali si ich k sebe... Moja lekarka trvala na oddychovom rezime par dni (vraj to potom moze zakrvacat) a aj sa mi tam spravila dost velka modrina. Soferovanie a pod.som mala zakazane...aspon na par dni...
Bolesti po som nemala, ale musela tam byt so mnou sprievodna osoba (kt.sa musela normalne prihlasit a ukazat, ze je tam).

sissik
27. jan 2017

@lenka_21 Dakujem velmi pekne za odpoved. A myslis, ze by si soferovanie zvladla, keby si musela a nemala inu moznost?

elenkaba
27. jan 2017

@sissik tam nejde o to, ze by soferovanie nezvladla. Ale je potrebne sa setrit, lebo vnutri prsnika ti vznikne rana, kt.je rozpichana pri biopsii, a ked sa nebudes setrit a davat pozor, tak ti to dovnutra zakrvaca a budes mat iba komplikacie. Ked si das tak cca tyzden pozor, tak to bude ok. Ak ta nema kto odviest, tak chod radsej trebars vlakom. A sprievodnu osobu treba

sissik
27. jan 2017

@elenkaba tu ranu chápem, len nechápem, ako má zaťaží šoférovanie 😉 však pri varení sa viac hybem ako pri šoférovaní. V edukačných videách nemeckých aj anglických sa vyjadrujú, že už v deň odberov sa môžu ženy vrátiť do normálneho života, len nemôžu športovať. Tetuška išla ku kamoške na návštevu s dosť veľkou kabelkou na pleci. Preto sa pýtam, že vidím rozpor medzi videami a pokynmi

sissik
27. jan 2017

Vlakom ísť je asi horšie ako autom, lebo v MHD musí ísť človek na stanicu, častokrát tam stojíš a o vlaku sa snáď vyjadrovať nemusím

elenkaba
27. jan 2017

@sissik vsak si urob ako sa citis. Ale pri soferovani dvihas mierne ruky hore a zatazujes prsny sval.

zuzana76
27. jan 2017

@sissik absolvovala som vakuovu aj core cut, oba krat som uz o dva dni soferovala, kedze mne robili biopsiu vecer okolo 22.00 , moj lekar ordinuje poobede a na biopsiu si objednava pacientu az naposledy, tak to bolo takto vecer, tak som na druhy den nesoferovala , ale na ten dalsi uz hej, nikto mi nic nevravel,ze nemozem a ani ma to nebolelo

sissik
16. feb 2017

Takze mam po. Kedze mi dali este oblbovak, tak v ten den sa naozaj soferovat nedalo, kedze to znizuje reakcny cas. Nastastie sa mi podarilo zorganizovat 2 osoby, kde jedna isla so mna hned rano a druha rozviezla deti a potom ma prisla zobrat. Pritom keby mi to dali na 9, tak stacilo ist s 1 osobou :-P
Myslim, ze dnes by som soferovanie uz v poho zvladla, ale nebudem teda riskovat. Najlepsie je to, ze mi zakazali nosit aj kabelku. Po nemocnici mi ju nosili, ked som vystupila z auta, tak kabelka automaticky do ruky a 10m od auta sa zbadam, ze mam tu kabelku v ruke a veselo si kracam. Tie zakazy, ktore mi dopredu popisali, ma vyplasili, co to bude za hardcore. Vyplasili ma viac, ako edukacne videa a studium velkosti odberovych ihiel 😀