icon

Valgózne členky, ploché nohy, operácia, Evansova osteotómia - skúsenosti

modernitas
25. aug 2021

Dobrý den, najdu sa tu ludia, ktori maju skusenosti:
1. Operacia plochého nohy, osteotomia podla Evansa (step z panvy). Pomohlo to Vaším detom? Šli by ste na nu znovu? Vedu deti po operaciu plnohodnotný život, vratane sportu, turistiky.
2.kto na operacii nebol, ako sa vyvijalo plochonozie, Ked už děti boli vacsie, puberta, dospelost,nerobilo to problémy....
Za každu skusenost Vám budem vdacna.
Je tu niekto, komu operovali ploché nohy až v dospelosti?

ofzuza
25. aug 2021

Kolko rokov ma dieta? Ma naozaj plochu nohu alebo je to len dosledok valgozity. Ktora klenba je padnuta? Skor by som riesila dobreho fyzio nez operaciu

modernitas
autor
26. aug 2021

@ofzuza dcera má 13 rokov, má kombinaci valgoznych členkov a plochej nohy. Sportuje( nie vrcholovo), rekreačně, turistiku zvládá tiez, na pohlaď vyzeraju nohy škaredo, ale nějak zvlášť sa na bolesti nestazuje.

ofzuza
26. aug 2021

@modernitas v prvom rade by som riesila s fyzio cvicenie. Klenba je sval. Valgozita moze byt dosledkom slabeho stredu tela.

modernitas
autor
26. aug 2021

@ofzuza ano, vieme , že má slabsie brušné a trupové svaly, ale nevieme , či sa valgozita vekom Este nezhorší a nebude mat vacsie problémy, bolesti kolien , chrbta.

waneska123
11. sep 2024

Ahojte som po operácii plochej nohy,odber stepu bola som na kontrole a mám už chodiť bez barli ale bolesť mám neskutočnú nedá sa mi stúpať na nohe boles veľká pri stupani aj keď doktor povedal že krásne sa kosť zahojila ale moja bolesť je veľká bez barli sami nedá chodyt už niekto bol po takej operácii bude to lepšie alebo ani nie

waneska123
5. jan 2025

@modernitas áno a už nigdy viac

vieramikloskova
15. máj 2025
@waneska123

Ahojte som po operácii plochej nohy,odber stepu bola som na kontrole a mám už chodiť bez barli ale bolesť mám neskutočnú nedá sa mi stúpať na nohe boles veľká pri stupani aj keď doktor povedal že krásne sa kosť zahojila ale moja bolesť je veľká bez barli sami nedá chodyt už niekto bol po takej operácii bude to lepšie alebo ani nie

@waneska123 ahoj, prosím vás máte ešte bolestí

waneska123
16. máj 2025
@vieramikloskova

@waneska123 ahoj, prosím vás máte ešte bolestí

@vieramikloskova áno minuli mesiac má naspäť operovali 23.4.2025 lebo kosť ktorú mi tam vložili tak viskocila gvoli tomu som mala také bolesti no som zvedavá o dva mesiace či budem vedieť chodiť bez bolesti

vieramikloskova
16. máj 2025
@waneska123

@vieramikloskova áno minuli mesiac má naspäť operovali 23.4.2025 lebo kosť ktorú mi tam vložili tak viskocila gvoli tomu som mala také bolesti no som zvedavá o dva mesiace či budem vedieť chodiť bez bolesti

@waneska123 skoré uzdravenie ☺️ no ja ešte chodím na rehabka som 2 mesiace po operácii halux,,klenba a kladivkove prsty. No už nepoužívam barle,mám plnú záťaž na nohu ale je to ešte bolestivé.

waneska123
18. máj 2025
@vieramikloskova

@waneska123 skoré uzdravenie ☺️ no ja ešte chodím na rehabka som 2 mesiace po operácii halux,,klenba a kladivkove prsty. No už nepoužívam barle,mám plnú záťaž na nohu ale je to ešte bolestivé.

@vieramikloskova aj ja mám operovaný halux ale to bolo raz-dva zahojene už ,9 rokov mám po operacii

vieramikloskova
Autor odpoveď zmazal
vieramikloskova
18. máj 2025
@waneska123

@vieramikloskova aj ja mám operovaný halux ale to bolo raz-dva zahojene už ,9 rokov mám po operacii

@waneska123 tak dúfam že už bude len lepšie ☺️