icon

Vedel by mi niekto pomôcť interpretovať výsledky z laboratória?

atomiclena
21. sep 2022

Som tehu, a co znamenajú budem vedieť až v piatok, no som nervózna.

Vedel by mi niekto pomôcť interpretovať výsledky z laboratória?Vedel by mi niekto pomôcť interpretovať výsledky z laboratória?
evaachesa
21. sep 2022

@atomiclena skús sa opýtať v skupine Zdravotníci na MK.

atomiclena
autor
21. sep 2022

@evaachesa ďakujem, nevedela som, že taká je.

evaachesa
21. sep 2022

@atomiclena za málo...tam ti skôr odpíše nejaká doktorka alebo zdravotná sestra. 🙂

engel76
21. sep 2022

@atomiclena vidim nizke zelezo, aj nizky bilirubin.
Mas silnu menstruaciu? Alebo nejake traviacie tazkosti?

bublinka1426
21. sep 2022

@atomiclena nie su chudokrvna? napis ako to dopadlo, vela zien berie v tehu zelezo...

katooshik
21. sep 2022

@atomiclena ahoj som lekárka. V tehotenstve je mnoho ukazovateľov zmenených,a je to úplne v poriadku. Znížený bilirubín neznamená nič, zvýšený hepatalny enzým ALP je v tehotenstve tiež normálny. Máš menej železa, zníženu zásobu železa - ferritin,krvný obraz nevidím,či máš aj anemiu- menej hemoglobínu. Tiez v tehotenstve bežné. Možno budeš musieť užívať preparáty železa,alebo aspoň vo vitaminovej forme.

atomiclena
autor
21. sep 2022

Ďakujem za odpovede. Na železo beriem druhý týždeň tardyferon, jednu tabletu denne. Neviem ci sa tomu železu venovať, a hľadať aj ine možnosti zvysenia, ale zrejme áno, zaradiť správne. potraviny

katooshik
21. sep 2022

@atomiclena môžeš aj potraviny obsahujuce železo zvýšiť, ale mal by stačiť tardyferon

atomiclena
autor
21. sep 2022

@katooshik ❤️ duša na pokoji

zajaciq
21. sep 2022

@atomiclena a o.i. nedostatok vitaminu D a kyseliny listovej

atomiclena
autor
21. sep 2022

@zajaciq Dcko doplnim, kyselinu listovú tiež, myslím, že do tretieho trimestra bola v norme, snáď to nie je veľký problém.

evaachesa
21. sep 2022

@atomiclena prosím ťa ako znášaš ten tardyferon? Prvý krát o ňom počujem a vidím že je na predpis s dosť nízkym doplatkom. Ja som najskôr brala sorbifer durules, no bolo mi z neho strašne zle. Prešla som na Globifer Forte, ktorý mi hneď upravil železo a nemala som žiadne problémy, no cenovo je teda úplne inde. 🙄Vďaka za info. 🙂

atomiclena
autor
21. sep 2022

@evaachesa jediný problém je u mňa pri nom zápcha, čo dočasne riešim glycerinovymi cipkami.

evaachesa
21. sep 2022

@atomiclena hmm tak to tiež nie je ktovie čo z dlhodobého hľadiska. Tiež som mala tieto problémy zo sorbifera plus občas zvracanie. Tá zápcha už ale kľudne môže súvisieť aj s tehotenstvom. Tiež som mala ku koncu s týmto problémy, no veľmi mi pomohol sirup lactulosa biomedica. Skús pozrieť...brala som ho až do pôrodu a aj do pôrodnice pre istotu. Čipky som tiež dávala zo začiatku ale ten sirup mi potom veľmi pomohol a už som nemala problémy.

atomiclena
autor
21. sep 2022

@evaachesa podľa mňa je na železo najlepšia trstinova melasa

engel76
21. sep 2022

@atomiclena ano. Trstinova melasa, jem ju uz roky. Ale aj cucoriedky, cernice

katesocka
21. sep 2022

@evaachesa ja beriem Tardyferon tretí mesiac a nemám zápchu, každé ráno po zobudení idem na záchod 🙈 v prvom tehotenstve som brala Globifer, tiež bez zápchy ale nestačil mi. Som zvedavá ako teraz zaberá tento Tardyferon, na krv idem zase o 3 týždne v 27tt

ninka297
Odpoveď bola odstránená
anavixy
21. sep 2022

@ninka297 anemia je nedostatok hemoglobinu, tym padom malo erytrocytov a znizeny hematokrit, najcastejsie vznika v dosledku nedostatku železa (sideropenicka anemia), ale byvaju aj ine priciny. V skorsom štádiu nedostatku zeleza este nemusi byt rozvinuta aj anemia. 🙂

ninka297
Odpoveď bola odstránená