Vedel by mi niekto pomôcť interpretovať výsledky z laboratória?
Som tehu, a co znamenajú budem vedieť až v piatok, no som nervózna.

@evaachesa ďakujem, nevedela som, že taká je.
@atomiclena za málo...tam ti skôr odpíše nejaká doktorka alebo zdravotná sestra. 🙂
@atomiclena vidim nizke zelezo, aj nizky bilirubin.
Mas silnu menstruaciu? Alebo nejake traviacie tazkosti?
@atomiclena nie su chudokrvna? napis ako to dopadlo, vela zien berie v tehu zelezo...
@atomiclena ahoj som lekárka. V tehotenstve je mnoho ukazovateľov zmenených,a je to úplne v poriadku. Znížený bilirubín neznamená nič, zvýšený hepatalny enzým ALP je v tehotenstve tiež normálny. Máš menej železa, zníženu zásobu železa - ferritin,krvný obraz nevidím,či máš aj anemiu- menej hemoglobínu. Tiez v tehotenstve bežné. Možno budeš musieť užívať preparáty železa,alebo aspoň vo vitaminovej forme.
Ďakujem za odpovede. Na železo beriem druhý týždeň tardyferon, jednu tabletu denne. Neviem ci sa tomu železu venovať, a hľadať aj ine možnosti zvysenia, ale zrejme áno, zaradiť správne. potraviny
@atomiclena môžeš aj potraviny obsahujuce železo zvýšiť, ale mal by stačiť tardyferon
@katooshik ❤️ duša na pokoji
@atomiclena a o.i. nedostatok vitaminu D a kyseliny listovej
@zajaciq Dcko doplnim, kyselinu listovú tiež, myslím, že do tretieho trimestra bola v norme, snáď to nie je veľký problém.
@atomiclena prosím ťa ako znášaš ten tardyferon? Prvý krát o ňom počujem a vidím že je na predpis s dosť nízkym doplatkom. Ja som najskôr brala sorbifer durules, no bolo mi z neho strašne zle. Prešla som na Globifer Forte, ktorý mi hneď upravil železo a nemala som žiadne problémy, no cenovo je teda úplne inde. 🙄Vďaka za info. 🙂
@evaachesa jediný problém je u mňa pri nom zápcha, čo dočasne riešim glycerinovymi cipkami.
@atomiclena hmm tak to tiež nie je ktovie čo z dlhodobého hľadiska. Tiež som mala tieto problémy zo sorbifera plus občas zvracanie. Tá zápcha už ale kľudne môže súvisieť aj s tehotenstvom. Tiež som mala ku koncu s týmto problémy, no veľmi mi pomohol sirup lactulosa biomedica. Skús pozrieť...brala som ho až do pôrodu a aj do pôrodnice pre istotu. Čipky som tiež dávala zo začiatku ale ten sirup mi potom veľmi pomohol a už som nemala problémy.
@evaachesa podľa mňa je na železo najlepšia trstinova melasa
@atomiclena ano. Trstinova melasa, jem ju uz roky. Ale aj cucoriedky, cernice

@atomiclena skús sa opýtať v skupine Zdravotníci na MK.