Vedľajšie účinky - booster (Pfizer)
Ahojte, prosím všetky vášnivé komentáre bokom..
moj Ocino 55 rokov bol pred 3ma týždňami na booster dávke. Do vtedy všetko ok, pár dni po vakcíne sa mu zvýšil tlak (bežne 150-180/100, lekári ho nevedia dať nižšie. Má silné závrate, nevoľnosti a búšenie srdca. Športovec ktorý chodí na prehliadky pravidelne .. lekári si nevedia rady čím to je..
Máte prosím podobnú skúsenosť, pripadne rada by som vedela v čom ste našli pomoc ..
v ničom...lekari si nevedia rady....to su tie vymyslene neziaduce ucinky
@vikinka128 tlak mam vyssi odkedy sa od 24.12 oteplilo ( resp. tieto skoky mi nerobia dobre) . mava,m 135 a vecer mi vyskakoval az na 160. a toto ja nemavam. nehovorim- moze to byt pocasim, nemusi. ale mne sa zvysil oteplenim. a s boosterom este cakam, kym nemusim, nejdem....minimalne kvoli tlaku nejdem
@vikinka128 veľmi veľa ľudí má tieto nežiaduce účinky po vakcinacii, ale všade to mazu a ľudia sa to hanbia priznať. A neskutočne veľa ľudí pribudlo so srdcovo-cievnymi problémami, infarktmi a pod.. Žiaľ, je aj veľa prípadov kedy už človeku nedokázali pomôcť. Dúfam, že tvoj ocino bude ok.
Tiez som mala problemy po druhej davke, so srdcom i stitnou zlazou. Zla autoimunitna reakcia.
Naozaj mi nejde o platenu reklamu, ale mne velmi pomohol covirin. Je volnopredajny, ale trochu drahsi. Velmi vyrazne sa mi zmiernili ucinky, cca o 80 %, ale stale nie som uplne ok. Tiez som mala busenie srdca a bolesti na hrudi, tlak sice normalny, ale velmi vysoky pulz (150 v stoji, 110 v sede, pred bootrom v sede 65).
Moja mam mala toto po 2 davke. Lieky pomohli- teda experimentovanie s liekami na upravu tlaku a vyhybat sa urcitym jedlam a naopak doplnat urcite jedla. (Napr. U mamy to bola ziadna kava, cierny/zeleny caj, naopak zvysenie pitia melasoveho caju s vyssim prisunom bananov). Ale trvalo to pol roka, dokym je ako tak v poriadku.
@vikinka128 moj svokor ma toto od marca od 1.davky astry. doteraz. uz bol 3x hospitalizovany, nevedia ho nastavit na liecbu. dovtedy nemal ziadne kardio problemy, presiel bez problemov 10km po lese, po kopcoch. po vakcine je rad, ak prejde 1km. tlak mu skace bez priciny, aj v klude. ma dni, kedy len prelezi, co ma take zavrate.
@matkahelka presne, aj mama predtym bez akychkolvek zdravotnych problemov, potom vkuse volana zachranka, co odpadavala...
Vidím, že to budú mať čoraz ťažšie, vysvetliť očkovaným, že vakcína nefunguje a musia si dať ďalšiu dávku a vysvetliť neočkovaným, že vakcína funguje a že sa majú očkovať ...
@vikinka128 prechodné zvýšenie tlaku je možné po očkovaní. Čítala som to v nejakom ich letáku. Aj švagor to mal po druhej dávke a časom to prešlo. Dočasne bral lieky na tlak, potom si ich vysadil. Aj teraz po tretej to má znovu. Nech ide otec k lekárke s možno zvážiť liečbu tlaku. Časom by sa to malo upraviť.
@vikinka128 lekari nevedia znizit tlak? To je aka blbost🤣🙈 aj ja viem znizit tlak,mam minimalne 4preparaty k tomu doma😅✌🏼
@vikinka128 ja mam zlu skusenost som kardiopacientka a bolo mi doporučene sa dat zaockovat.Zacali sa mi robit uzliny a predtym som chodila na echo a kardiolog povedal ze som ako zdravy pacient,mala som srdcovy defekt a pred 20rokmi mi dali okluder vsetko ok odrazu po vakcinacii doktor nechcel verit nejaky novy nalez pulmonalna insuficiencia a arytmie,predtym ok taka som nahnevana na tretiu nikdy viac
@vikinka128 aj my máme žiaľ takú skúsenosť. Mame po druhej dávke vyletel tlak vysoko nad dvesto, plus zavrate a dýchavičnosť. Skončila v nemocnici. Užíva šialené množstvo liekov na tlak a stále to nie je dobré. Na tretiu dávku samozrejme nejde a už na žiadnu inú. Ďakujeme stačilo.
@fajnova po akej dobe jej zacal haprovat tlak
@tncka nasadili mu lieky, ale stiahne mu to o minimum a stále sa drží hore :/
@bublinka1426 v máji dostala druhú dávku a ja neviem, po dvoch, po troch týždňoch hádam. V júni ju brala záchranka a nasledovala hospitalizácia.
@fajnova co jej odporucila lekarka. ma ist ci nema na dalsiu davku
@bublinka1426 absolútne ani o tom neuvažuje. Zdravý rozum jej napovedá, že by ju to dorazilo. Prišla pozyvacia sms-ka, vymazala ju v momente a veľmi sa jej uľavilo.
@minutka tak si vybavíte potvrdenie u lekára, ze vam to neodporúča. Urcite sa taky nájde. Cesta sa vzdy da najst.

.