Veľa kazov
Ahojte neviem čo mám už robiť. Minulý rok som mala 6 až 8 kazov neviem presne. Polovicu z nich som si dala spraviť a polovicu ešte nie, včera som bola u zubarky na preventívnej a povedala mi ze mám 8 kazov. Skoro ma išlo poraziť!! V januári po novom roku mam ísť na plombovanie kazu, ale ja už nechcem chodiť na žiadne plombovanie už má to nebaví riešiť celý rok len kazy. Ja už som úplne na dne, neviem fakt čo mám robiť, zubárka mi povedala, že toľko to kazov mám preto, lebo nejem mliečne výrobky,ale práve naopak ja mliečne výrobky jem. Sladké si občas dám ale nepreháňam to s tým. Zuby si umývam ráno a večer. Tak ja už fakt neviem co s tým mám robiť. Prosím len tých, ktorí majú podobný problém. Ďakujem za odpoveď.
@87poma urcite obmedzuj sladke, ale hlavne med. Zdravie zubov nesuvisi iba s hygienou, ale aj s genetikou. Nikdy by som si nedala vrtat zub, pokial by som ten kaz aj nevidela, necitila. Ak je skryty, tak iba ak by sa potvrdil na rengene. Bohuzial aj v dnesnej dobe sa stava, ze vrtaju iba pre peniaze. My sme menili zubarku, lebo chcela vrtat vsetko, aj to co tam nebolo a dobre sme urobili. Ziadne kazy neboli.
@apolka77 dentálna hygiena na klinike mňa stojí 120 eur, čo je fakt veľa a preto tam nechodím. Idem tam jedine, keď ju potrebujem, že hneď. Minule som vôbec nebola spokojná s kvalitou. Inak mám dentálnu hygieničku na poliklinike blízko domu a stojí ma 50 eur, čo je super cena. Určite je lepšie prevedená ako na klinike. Ja už mám v podstate každých 6-8 mesiacov, vždy udržiavacie fázy. Čiže to riešim takto. Nikomu z kliniky nevadí, že chodím inde. Čo sa týka cena plomby tak to je nejak drahšie možno o 10%. Samotné ceny plomb keď porovnávaš tak tam až také rozdiely nie sú. Ak chceš vedieť aké sú najvyššie súčasné ceny v Bratislave, tak pozri cenník Schilla. Sú najdrahší, ale aj najhorší - učia sa na tebe mladý lekári a ty si ako pokusný králik. Ale ako informačný zdroj cien je fajn. Na to, že Family dental care má také služby ako má, by som menila. Mne by osobne strašne vadilo, keby sa mi menil zubár. Chodím k jednému zubárovi, ktorý pozná mňa a ja jeho. PS: Dentálna hygiena za 70 eur je ešte v rámci BA tiež jedno z tých nižších ale pohybuje sa to takto a smer vyššie.

@gemerka17 s tým súhlasím. Posledný rok dva je tam stále niekto iní. Keďže nemám problémy veľmi som tomu nevenovala pozornosť ale áno, budem si hľadať iného zubára. Lebo ich služby sú drahé a vôbec nevypovedaju o kvalite a dobre vykonanej práci.