Veľké brucho a bolesť pri rebrách. Čo to môže byť?
ahojte na zaciatku sa vam chcem ospravedlnit ze otvarom tuto temu...ale na moje otazky som nic nenasla na nete ☹ a ani tu na koniku... 😉
...uz dost dlhu dobu mavam bolest na lavej strene pri rebrach....ale to neni aztaky rpoblem lebo s tym idem na gastro vysetrenie....
ale moj druhy problem je ze mam velke brucho poviem to tak akoby som bola tehotna cca 5 mesiac..ale to neni mozne.... bola som aj u gyn... pred cca 2 tyzdne a nic....mam akurat kazdy den dostat mrchu...takze moze to byt aj tym spojene....???...a mavam aj dost casto bolest zaludka...a aj na zvracanie obcas.....neviemte poradit co to moze byt..??.. ☹
dakujem
Dobry večer,viem aka je to bolest,mne to trvlo viac dni,,tlačenie pod lavim rebrom,bolest vystrelovala až k lopatke.Taktiež bolest pri nadychnuti,velke brucho.nevedela som poriadne ani chodit,vystriet chrbat...boloto hrozne...nakoniec som zistila že to bolo z CocaColy klasik,nie bez cukru.Viem možno to nema suvis,ale možno,to bola moja skusenost,a viem že Colu už nesmiem,ani glg. 😉
Dobrý deň. Prečítala som si celé fórum a rozhodla som sa prispieť aj ja.Tráviace problémy mám tri roky. Navštevujem gastroenterológa poctivo . Absolvovala som gastrofibroskopiu , kolonoskopiu, sono aj CT, odbery krvi. Všetko negatívne.Od leta 2015 ma bolieva pod ľavým rebrom a prechádza mi to až do chrbta. Bolesť je skôr pichavá až bodavá. Napríklad dnes ma bolí skoro celý ľavý bok a pichá ma až pod ľavou lopatkou, brucho mám nafúknuté. Nejem smažené, mliečne výrobky, nič čo nafukuje a bolí a bolí.Myslím si že je to problém pankriasu , no lekár mi vždy povie ...... negatívne a dovi dopo. Ak niekto viete poradte čo robiť.
@klinkova presne tento problem s lekarmi som riesila 5 rokov tiez ide o zaludok vystriedala som 5 lekarov teraz mam toho piateho a zatial klopem dufam, ze sa nezmeni.
je to des ale vsetky vysetrenia co mali urobit som si sama musela pytat proste nenechat sa odbyt ja som z toho bola strasne unavena a na na nervy, ze sa mam prosit o to co by malo byt normlanea bezne .
uplne chapem ze je to tazke najst aspon ako takeho lekara treba ale skusat lebo to fakt neni sranda zaludok a vsetko co s tym suvisy dufam, ze najdete
@miriam17 ahoj ja mam tie isté tažkosti aj prave teraz stale mam nafuknute brucho a v lavej strane bolesti,ktoré cítim aj v strede žaludka točí sa mi hlava a neviem si poriadne ani odgrgnut neviem čo to somnou može byt je to každy den tak neviem ale pojdem k lekarovi stale sa to neda trpiet.
@miriam17 ahoj ja mam tie isté tažkosti aj prave teraz stale mam nafuknute brucho a v lavej strane bolesti,ktoré cítim aj v strede žaludka točí sa mi hlava a neviem si poriadne ani odgrgnut neviem čo to somnou može byt je to každy den tak neviem ale pojdem k lekarovi stale sa to neda trpiet.
Zelam pekny vecer. Prosim nema tu niekto skusenot s niecim podobnym. Skusim opisat svoj problem. Zacalo to silnou bolestou v lavom boku pod rebrami az do chrbta a postupne obcas triasky. Problemy s jedenim a pitim. Bola som v novembri v nemocnici na chirurgii nic nezistili. Mam urobene vsetky vysetrenia ct,mr a vsetko mozne. Pobehala vsetkych lekarov a nic. Lezim doma a nedari sa mi z toho dostat prosim nemate niekto skusenost? Dakujem.
@elis1981 ahoj, mne takto zistili na gastre mierny zápal žalúdka. dostla som lieky, sice trocha pomohli, als stále sa to vracia, zistila som, že nemôžem niektoré potraviny, napr. vajíčka. ale je to skôr z nerou vraj. ešte pred tým, presne keď som sem pridala svoj koment, ma odviezla rýchla , mala som silné kŕče, ale nič nezistili.
mislela som to celkovo tieto príznaky vraj možu vyvolávat aj zosadnuté nervy na žaludku a le ja si nemislym lebo ani jest by mi nechutilo .
Vcera som bola na MR enteroklyze -vysetrenie tenkeho creva cakam na vysledok. A mozno mam zrasty ale nikto nic nepotvrdil. Som stale unavena a nedokazem normalne fungovat.
@charity nesmej sa tolko. gastritidu ( zapal zaludka) neposobuje intolerancia,,,ta jej moze len robit zazivacie problemy, ale gastritidu jej naozaj moze sposobovat stres.. okrem ineho... a zla zivotosprava ....napr. mastne jedla, vela sladkeho, stres k tomu a potom aj autoimunitna porucha...
@katrin21 HIT moze vyvolat zapal kdekolvek v tele, teda aj v zaludku. To, ze reaguje citlivo na vajicka neberiem ako dokaz, ze je to psychickeho razu. Len lekari zakryvaju svoju neschopnost odkazovanim na psychiku v takychto pripadoch. Keby ju bolel zaludok po svokre, je to psychika. Po vajickach je problem v biologickej nerovnovahe, chyba enzym alebo intolerancia alebo alergia alebo zlcnik alebo...
@snelinka Zapisuj si co jes, co pijes, kolko pijrs, co robis, kam chodis a hladaj spojitost s kolisajucimi priznakmi, aby si zistila co zhorsenie priznakov spaja... Existuju napriklad aj menej prebadane intolerancie ako napriklad na latex... Takze hladaj co maju spustacie potraviny alebo cinnosti spolocne...
ja som to mala roky... nakoniec je to reflux ;) duodenogastricky... ci ako sa to vola, cize necitim palenie zahy, proste nafucane brucho, bolesti jak slak... na zvracanie, unava bolesti ako pri zlcniku alebo pankrease... a je to zo stresu! ziadna intolerancia, ziadna alergia nic sa nepotvrdilo. Niektore jedla vobec nemozem, napr. aj po mede mi je zle, orechoch. Jedine je pravidelna strava, co skodi vynechat, nestresovat sa a robit ine veci aby sa na "to" nestihalo mysliet :D

@klinkova Skusila by som neurologiu a imunologiu - niektore intolerancie sa prejavuju takto