Vestibulárna paroxyzmia - závrat, liečba
Dobry den. Je tu niekto s touto diagnozou, prosim? Dakujem
@natalianm po 1,5 roku uzivania liekov som na tom takmer rovnako. Chcela by som vediet, ci niekto, kto uziva liecbu, ci sa aj vyliecil a ako dlho ta liecba trvala
@natalianm vybmate ake prejavy? Resp kolkokrat denne?
@natalianm zdravim. Ako ste na tom teraz? Uzivate nejake lieky? Dakujem
@adulienka11111 neuzivam nic. som na tom raz lepsie inokedy horsie,
ale cvicim pilates. Lieky nemam ziadne… betahistin som skusal uzivat ale nepomahal…. vam nieco pomohlo?
@natalianm beriemdva roky timonil. Ucinok ziadny. Som na tom rovnako
@adulienka11111 a preco to stale uzivas ked to nema ziadny ucinok? dva roky je celkom dost….
neskusal lekar nasadit iny liek???
@natalianm ze vraj to treba brat dva az tri roky...ale myslim si ze ked po dvoch rokoch je uvinok nulovy, tak je to zbytocne. Vraj ked ren liek vysadim bude to este horsie. Iny liek na to vraj neexistuje
@adulienka11111 a potom bude riesenie ten chirurgicky zakrok? a je to urcite tento dovod??
lebo aj ja mam neurovaskularny konflikt a nikto to neriesi… neberu to ako dovod zavratov… nemas aj iny problem?
@natalianm mam vestibularnu paroxyzmiu a tiez ten NV konflikt. Cize na tieto diagnozy sa dva roky liecim timonilom bez vysledku. Povedali mi, ze pri tom NV konflikte ked sa dotkne cieva s nervom, vtedy mam zavrat a ze ak prestanem lieky brat bude to horsie. A Ty mas teda aku diagnozu?
@adulienka11111 cize presne taketo zavraty mas? vyslovene to vies odsledovat ze to trva niekolko sekund?
ja mam tocaky cely den. stale pocit opitosti…
take napatie v hlave… take dokmitanie kazdeho pohybu… mam tiez neurovaskularny konflinkt presne ten isty nerv o ktorom casto pises na jednu mozockovu tepnu.
diagnostikovali mi aj vestibularnu migrenu….
a bezny utlak v krcnej chrbtici nic vazne a potom hypermobilita a zle drzanie tela moc presuvam hlavu dopredu pravdepodobne aj to je dovod tocakov..ze ta krcna al nieje v spravnej polohe priskrti nejaku cievu a mozog je nedokrveny…
u mna jekak vobec sa nevyjadruju jasne ze toto je jasna pricina tocakov…
antiepileptika beriem z dovodu migreny a to topimarat…
@natalianm ano ja mam sekundovy zavrat, akoby ma niekto rychlo potiahol na lavu stranu, pricom oci akoby mi "usli" niekam a o par sekund pridu namiesto. A ja vlastne chvilu neviem kde som...potom nasleduje dvihanie zaludka, tras a ten uz neprestane. Ja ten stav opitosti mam cely den, ale ked sa mi stane ten zavrat, tak vtedy sa to zintenzivni. Alebo ked vstanem napr od stola, chvilku neviem kde som, musim sa "ustalit". A takto je to kazdy den. Priebezne pocas dna sa mi stava ten zavrat, ktory mi uz aj tak zly stav este zhorsí. Brala som timonil, teraz neurotop, na ten NV konflikt. Na chrbtici nalez na c5, c6- kompresia prilahleho nervu , tiez hypermobilita. Ale ja liwky berirm dva roky a stavy mam stale
@natalianm umna si tiez niesu celkom istí dovodom, naposledy lekar povedal, ze to bude "asi menier" .. no ja priznaky meniera nemam, teda okrem zavratu... Myslim, ze sami nevedia co a ako... A Ty s tym ako zijes? Pracujes? Ja momentalne nedokazem
@adulienka11111 a ked menier tak to by ti snad povedali v na tom vestibularnom vysetreni to si absolvovala nie?
ja som na rodicovskej dovolenke nepracujem…
@adulienka11111 a mas tie zavrate stale? hned ako vstanes? ci su aj dni alebo minuty ked niesu?je to vyslovene len pri pohybe? ked lezis ako sa citis?
@natalianm vestibularne vysetrenie som absolvovala ako prve. Tam mi zistili len nejaky bezvyznamny zastaraly zapal. Takze vsetko ok
@adulienka11111
@natalianm ja to mam tak, ze mam stale ten pocit opitosti, nestabilitu pri chodzi, a stav na odpadnutie- ked lezim je to o nieco lepsie. A popri tom stave opitosti sa mi niekolkokrat denne stane ten zavrat v zmysle: ze ma akoby potiahne kdesi, nachvilu neviem kde som, oci sa mi musia ustalit na jednom bode, lebo to mam akoby som zisla z kolotoca.... uz mi je potom cely cas blbo, ze sa mi trasie vnutro alebo ruky a ten pocit opitosti sa tym zavratom zhorsi. Ten zavrat sa mi stane hocikedy, ci idem, ci stojim, ci lezim. Z nicoho nic
@adulienka11111 chapem. a
psychika? a a ako ta mozu nechat len takto zit?
ked je to meiner tak sa riesi vela veci s tym,
a pisala si ze aj cvicis to asi teraz v tychto stavoch nedokazes ci? teraz mas najhorsie obdobie?
@natalianm to nieje psychikou. Samozrejme ked mam stavy, tak niesom vesela. Ale ja mam vela planov do zivota, vela napadov, len to telo ma vzdy zabrzdi. Posledne dva roky je to uz velmi zle
@natalianm ked mam " len" tu nestabilitu, tak sa snazim aspon trocha "cvicit" ak sa to tak da nazvat. Musim aj nejako fungovat doma; nakup, navarit, upratat...hoc je to tazke, kedze ma to stale kdesi taha, no clovekusi nejako zit...Ale ked uz mam silne pocity na odpadnutie a zavraty, tak aj dva tri dni len lezim, vtedy som rada ze prejdem na wc
@natalianm nemyslim ze je to menier, lebo ja nemam zalahnutie v usiach, ani piskanie, ani sum, ani tlaky do hlavy. Nemam ten zavrat tak, ze s prestavkami...mne sa to deje denne. Len slabsie alebo silnejsie. Podla toho bud ako tak fungujem, alebo len lezim a preckam😭
@adulienka11111 , @natalianm
Ahojte dievčatá, ja mám asi to isté ako Vy to isté, mam to 7 mesiac, pomohlo mi užívanie veľkej dávky vitamínu D , ale teraz sa opäť vracia aj nestabilita, akoby aj dokmitanie určitého pohybu v očiach sa vracia.
Okrem toho mi akoby pulzuje niečo pri uchu a už sa to strácalo a opäť je to tu.
Mne aj akoby niečo chrapčí v krku keď otáčam hlavou, akoby vnútorné väzivo.
Taktiež mi praska v ušich akoby plastová fľaša, taktiež keď otvorím ústa ale viem to vyvolať už aj cielene keď zatlačím vnútorný sval na krku.
Dievčatá, ako ste na tom dnes. ?
@veronikahalt ja velmi zle….
ja mam problemy aj s lavym uchom…
presne zaliehanie, praskanie,
pálenie….
a točaky su denne… riešim si zrovna rehabilitaciu
@veronikahalt ahoj. Mne sa to zhorsuje. Neni dna keby bolo dobre. Pride nahla slabost, na odpadnutie a potom uz len lezim, toci sa mi, ... Ta nestabilita pri chodzi uz ani neprestava, uz ju mam stale. Ked sa otocim, zmenim smer, chvilu neviem kde som, presne akoby dokmitanie pohybu a "preskocia" oci, akoby neskor prisli na miesto
@natalianm bola som v nemovnici. Robili mi kontrolne mr hlavy a vysledok: ani na tom povodnom, ani na kontrolnom MR ziadny NV konflikt nebol. Lekar sa ma pytal skadial to doktor pred nim nabral, ked tam ziaden NV nikdy nebol. Takze lieky po dvoch rokoch som mohla vysadit. Rozdiel ked som liekybuzivala a teraz bez liekov neni ziaden. Takze boli zbytocne
@adulienka11111 a iné ťažkosti nemáš?
Myslím migrény, močaky, .,. čokoľvek
@veronikahalt ine nie..bolesti hlavy od krcnej , zavraty, nestabilita pri chodzi, celkovo pri stoji...atd

@adulienka11111 Ahoj pravdepodobne ja.
Stale vsak cakam na vestibularne vysetrenie.
Uz viac krat som citala par diskusii kde sa objavovalo tvoje meno. Ako si na tom teraz? mas stale vertigo?