Vestibulárna paroxyzmia - závrat, liečba
Dobry den. Je tu niekto s touto diagnozou, prosim? Dakujem
@natalianm nevedia z coho... Zaver ina vestib porucha. Nevedia aka, nezistena proste
Dobrý deň. Mám 21 rokov a v 7 rokoch sa mi prvý krát prejavili príznaky. U mňa to je celkom podobne no za tých 14 rokov sa to celé tak trochu menilo. Najprv to bolo veľmi hrozné stále to bolo akokeby rozdelené na tri závraty v jednom. Cítil som zo začiatku akokeby som dostal s paralyzérom do hlavy až hlava a asi aj telo so mnou zatriaslo niekedy raz niekedy tri krát, stále to začínalo očami niekedy ako keby som má chvilu odpadol tak na milisekundu, oči mi zleniveli a potom má zatriaslo a pokračoval závrat.Potom som mal taký zvláštny pocit že zomieram neviem to veľmi vysvetliť ale nevedel som sa ho zbaviť. Netočila sa mi hlava skôr akokeby sa mi obraz rozplýval. Tieto stavy som najprv mal len v sede alebo stoji, potom to prešlo do ľahu a aj do spánku. Akokeby sa mi to udialo v sne na to som sa zobudil a ďalej to pokračovalo. Niekedy som to mal raz do dňa niekedy 50x niekedy 300x a trvali od 1 minúty po 5,moja psychika to veľmi nedávala a bol som veľmi vyčerpaný.Musim povedať že to bolo také hrozné v tom čase že by som za to dal aj vlastnú nohu aby to zmizlo. Bral som aj nejaké lieky na to zo psychiatri no mi odporúčali hľadať príčinu inde a že najlepšie by bolo vysadiť lieky. Stále to trvalo nejak mesiac alebo 2 nonstop a potom 2-3 mesiace pokoj. Takto sa to striedalo. Nevedel som to ovplyvniť. Momentálne beriem betahystin a karmabazepim čo je timonil alebo neurotop. Niekedy keď idem spat tak v ľavom uchu mi začne akokeby niečo skákať alebo ráno sa zobudím s oslabeným sluchom. Absolvoval som všetko čo sa dalo, a žiadny problém sa nepotvrdil. Čakám na lumbálku a výsledky na boreliózu. Niekedy nemám ani tak závrat ako taký ale len sa mi trochu zrak zmení ako pri závrate prejde mi po tele slabosť a pokračujem ďalej. Trvá to 2–3 sekundy. Momentálne to trvá intenzívne 6,5 roka vysokú neuvažujem vôbec a povolanie ktoré som si vybral nevydržím vykonávať viac ako týždeň. Ak máte niečo čo vám pomohlo bol by som rád za každú radu, takisto ak by sa niekto chcel niečo opýtať kľudne.
@vojtokmet Ahoj, vyskúšaj si nasadiť vyššie dávky vitamínu D po dobu mesiaca aspoň 12000 jednotiek.
A daj kľudne vedieť, či sa Ti nepolepší.
@adulienka11111 ahoj ako si na tom teraz , mam podobne problemi

@adulienka11111 tak potom teda z coho to mas??? mas vestibularnu poruchu?