Viac ako rok mi veľmi vypadávajú vlasy
Ahojte, už viac ako rok mi nadmieru vypadávajú vlasy. Skúšali sme už všetko, odbery, štítna žľaza, rozmarínové séra, lopúchové vody, tbl na voľný predaj, tbl na predpis, vodičky na predpis. No každopádne sme prišli na to, že asi to bude genetické. Aj mojej mame padali po 40tke vlasy, bez dôvodne a naozaj sa jej zredukovali strašne. V tom čase ešte neboli také možnosti ako teraz, čiže moja zlatá maminka bola s minimom vlasov. Dnes už máme nejaké možnosti, tak rozmýšľam, čo budem robiť, ak toto bude pokračovať ďalej ( už po roku mám o polovicu menej vlasov, ako som mala).
Existuje možnosť nadpojenia vlasov, ale to je skôr pod dĺžkach, nie hore na temene, že?
Ak mi však padajú vlastné vlasy, tak ich nebude mať čo držať...
Existuje možnosť nejakej transplantácie?
Alebo sú ešte nejaké iné možnosti okrem parochne?
Skúšali ste aj produkty kerastese? Majú take serum akože stojí dosť možno aj 50€ ale mne to pomohlo na padanie vlasov. Len teda ja som to mala asi hormonálne po umelom oplodnení. Ale možno skúste.
Čo sa týka toho nadpojenia tak to podľa mna ešte viac oslabí aj tie vlasky čo ostali do toho by som nešla. Čo som pocula tak aj ženy čo mali normálnu hustotu a dali si len predĺžiť tak im to zhoršilo kvalitu vlasov.
My sme toto riešili u môjho muža on to mal genetické a pýtala som sa kadernícky že len proste si dal ako keby “nastreliť” vlasy. Neviem či sa to robí na Slovensku :/ možno v ČR to robia. Ona mi vtedy hovorila že muži chodia do Turecka.
A ešte čo zas pomohlo mojej mame jej tiež strašne vypadávali. A išla ku kožnej lekárke a ona jej navrhla nejaké procedúry laserom alebo take niečo a tým sa ako keby stimuloval opäť rast vlasov. Takze by som ešte skúsila nejaké fakt dobre dermstilogicko vlasové centrum.
Dievčatá, ja som už skúsila všetko. Mala som voľnopredajné, aj veci na predpis. Jednoducho je to genetické a nič s tým neurobím. Čiže len potom hľadať cesty, ako eliminovať škody.
Dať si kvázi prišiť parochňu na svoje vlasy - tie sa zapletú a k ním sa prišije parochňa 🙂. Zvyčajne sa to robí v takom prípade ako si ty. Inak moc na vyber nemáš. Transplantácia tiež nie je trvalá. Možno si ešte nechať pichnúť kyselinu hyalurónovú do vlasovej pokožky (hair filler)
@anonym_b8a247 toto nie je dobrý nápad. Mala som niečo podobné, inou technikou sa to robilo ale bolo to strašne obmedzujúce, trebalo si sledovať termíny a každý mesiac chodiť ku kaderníčke aby to dotiahla lebo vlasy odrastali a samozrejme aj do financií by to šlo, neumyjes si normálne svoje vlasy, musíš v tom aj spať....
@anonym_autor úplne ti rozumiem. Tiez som uz všeličo skúsila a nič. Asi najlepšie zabrali vitamíny Foligain, to som si aj všimla že mi rastú nové vlásky ale len minimum a vlastne sa nič nezmenilo. Áno vyšetrenia nič neukázali a tiež to mám asi genetické z maminej strany.
Ja som sa už ak tak zmierila s tým že to tak bude do konca života a zatiaľ najlepšie riešenie bolo zaobstarať si vlasový topper. Za mňa úplne TOP. Dáš si to kedy chceš, nemusíš v tom spať, vlasy vždy upravené v podstate :D ja som ti to kupovala ešte keď som bola v zahraničí priamo u kaderníčky ktorá takto pomáha ženám 🙂 ale našla som aj na Slovensku v Košiciach jednu kaderníčku ktorá robí to isté 🙂 pozri si na FB "hair gallery Košice" .. poprípade ja sledujem na FB aj jednu kaderníčku z čiech "culíkárna - Lucie Pham" - dáva tam veľa videí ako pomohla ženám ktoré majú veľmi málo vlasov a stále zdôrazňuje že sa netreba za to hanbiť ak to nosíme ;) a má pravdu.
Keby si chcela niečo poradiť alebo nejaké fotky ako vyzerá ten môj topper ktorý nosím kľudne mi napíš.
@anonym_autor to som si aj ja myslela, tiez som toho vyskusala strasne moc, kopu penazi pominala 🙈 a konecne nieco, co realne pomaha. hlavne teda vdaka tomu biotinu.
@anonym_b8a247 toto nie je dobrý nápad. Mala som niečo podobné, inou technikou sa to robilo ale bolo to strašne obmedzujúce, trebalo si sledovať termíny a každý mesiac chodiť ku kaderníčke aby to dotiahla lebo vlasy odrastali a samozrejme aj do financií by to šlo, neumyjes si normálne svoje vlasy, musíš v tom aj spať....
@niki35 úprimne, nemám s tým skúsenosť ale videla som to niekde na videu. Super, dobre vedieť, že to radšej nikdy neskúšať 🙂
Za mna Vitahair od Emfiore.
Treba ist na nejaku kliniku na dobre trichologicke vysetrenie, kde ti potvrdia alopeciu. A potom su rozne moznosti. Minoxidil si skusala? V cechach ho predpisuju aj vo forme tabletiek. Pripadne dalsie ambulantne procedury ako mezoterapia, tricopat atd.
Treba ist na nejaku kliniku na dobre trichologicke vysetrenie, kde ti potvrdia alopeciu. A potom su rozne moznosti. Minoxidil si skusala? V cechach ho predpisuju aj vo forme tabletiek. Pripadne dalsie ambulantne procedury ako mezoterapia, tricopat atd.
@zuz0110 bola som na trichologickom vyšetrení, mala som aj mezoterapiu aj kmeňové bunky. Ja mám nejaký genetický problém a nedá sa to zastaviť.
Dievčatá, ja som už skúsila všetko. Mala som voľnopredajné, aj veci na predpis. Jednoducho je to genetické a nič s tým neurobím. Čiže len potom hľadať cesty, ako eliminovať škody.
@anonym_autor pouzivat minoxidil alebo nosit topery nie parochne

Dať si kvázi prišiť parochňu na svoje vlasy - tie sa zapletú a k ním sa prišije parochňa 🙂. Zvyčajne sa to robí v takom prípade ako si ty. Inak moc na vyber nemáš. Transplantácia tiež nie je trvalá. Možno si ešte nechať pichnúť kyselinu hyalurónovú do vlasovej pokožky (hair filler)