icon

Vibrácie v črevách

lhea
2. jún 2025

Symptomy - keď ráno čosi zjem hlavne v kombinacii s vodou, do cca 5 minut cítim ako mi hlavne dole v črevach ta potrava/voda alebo vzduch neviem, vibruje, doslova taky zachvev alebo pocit vibrujuceho mobilu, to by nevadilo, ale ono to citim vzadu obcas až v krížoch tie vibracie čriev. Už to mam asi od novembra, nie každy deň, najhorsie to je, keď sa rano vyprazdnim (dtolica je ok), potom sa napijem cohosi tekuteho, a potom zjem tuhe jedlo a uz to vibruje. Ako keby som mala velmi prazdne creva a slo to hlasito ako cez potrubie. Strasne mam obavy, co to je, dost intenzivne to vnimam a uvedomujem si. Neviem o nikom z rodiny, ze by citili vibrovanie criev z rana, ked jedia prve jedlo a splachnu to vodou. Cely tento kolos zacal zo psychiky pred rokom, zacalo to po strese takym blubotom v bruchu minuly rok v juni, potom to prestalo a po mesiaci sa po jedle rano v podbrusku po 1. jedle objvili hlasite zvuky (som si ista, ze som mala uplne tiche podbrusko dovtedy a ani ziedne vibracie som nemavala). Potom v auguste ma zacalo prehanat, asi na tyzden, nic hrozne (letna klasika) a prehanalo aj mojich rodicov, ale ja som sa toho bez dovodu extremne zlakla a zacala domýšľať, potom to preslo. Potom v oktobri som zacala z nicoho nic mat pocit tlaku v konecniku, trvalo to do januara ale bola som na proktologii a povedal, ze mam konecnik v poriadku, bez hemoroidov atd., toto trochu pomohlo a to tlacenie v konecniku som prestala riesit a objavi sa len vtedy, ked si na to spomeniem a zacnem si to uvedomovat. Bolesti nemam, ani hnačky, krvne testy, okultne krvacanie aj sono vysli v poriadku, aj ten proktolog povedal ze ok, ze pre moj pokoj v dusi si mozem zajst na rektoskopiu, nebola som, lebo aj sa bojim. Este som zvazovala dat si vysetrit intilerancie, sibo atd. Myslite ze toto mam psychicke? Kazdy den rozmyslam nad svojim travenim, dovtedy som to nikdy nemala, nikdy neriešila, az pred tym rokom mi to zacalo. Mám ist aj na kolonoskopiu? Z tej mam obrovske mindraky. Mate to aj vy? Zistili vam nieco vazne? S potravinami nemam pocit ze mam problem, jem mliecne vyrobky a vsetko a neprehana ma. Ale rok mysliet stale na travenie a bat sa, ci mi je nieco vazne, uz nevladzem. Moze ma niekto upokojit? Nie som jedina kto sa takto utapa?Ano, som na seba extremne hakliva a kde aka choroba, virus, hned si domýšľam.Dakujem za skusenosti a rady.

januska12323
2. jún 2025

To bude psychologické, príliš sa na brucho zameriavaš, ja ani neviem kedy mi čo buble.

kristie571
2. jún 2025

@lhea je to asi skor psychickeho razu ale podla mna nic nepokazis ak zajdes aspon na rektoskopiu, je to par minutkove vysetrenie, vazne tak 10 min to cele trva, mam za sebou niekolko krat. Aj kolonoskopia sa da zvladnut ak bo to bolo potrebne, je to neprijemne ale zvladnut sa da, pripadne sa vies nechat uspat🙂 urcite to zvaz a chod podstupit aspon to rekto, budes pokojnejsia.

viestta
2. jún 2025

Kazda potrava aj tekutina sa najprv zdrzi v zaludku, potom ide do tenkeho a nasledne hrubeho creva, takze tvoj vyprazdneny konecnik s tym nema nic. Kym tam dojde, trva to 24 hodin, niekedy aj viac. Toto bude psychickeho razu, nie fyziologia

zabka79
2. jún 2025

@lhea nie si sama, viem presne co je vibrovanie v crevach...mala som to niekolko mesiacov + mne creva tak skvrkali ze to bolo pocut ze som sa hambila v robote.do toho krce hnacky, vysla mi clostridiova infekcia bez toxinov ale dali mi entizol, zabral, Idem na Sibo lebo podla priznakov to tak vyslo. ale uz to nemam...beriem protrio asi druhy mesiac nonstop + proibs....proibs stacilo tyzden...rekto je bez pripravy a prehanadiel to je v pohode...5 minutovka

lhea
autor
2. jún 2025
@zabka79

@lhea nie si sama, viem presne co je vibrovanie v crevach...mala som to niekolko mesiacov + mne creva tak skvrkali ze to bolo pocut ze som sa hambila v robote.do toho krce hnacky, vysla mi clostridiova infekcia bez toxinov ale dali mi entizol, zabral, Idem na Sibo lebo podla priznakov to tak vyslo. ale uz to nemam...beriem protrio asi druhy mesiac nonstop + proibs....proibs stacilo tyzden...rekto je bez pripravy a prehanadiel to je v pohode...5 minutovka

@zabka79 ďakujem! 🙂 prosím ťa, aké vyšetrenia si absolvovala, aby ti toto zistili? Tiež ti vibruje dole v podbrušku? Mne niekedy ako keby až ku konečníku to ide, ale myslím, že to je vzduch, alebo plyny.

zabka79
2. jún 2025
@lhea

@zabka79 ďakujem! 🙂 prosím ťa, aké vyšetrenia si absolvovala, aby ti toto zistili? Tiež ti vibruje dole v podbrušku? Mne niekedy ako keby až ku konečníku to ide, ale myslím, že to je vzduch, alebo plyny.

@lhea odber stolice viac krat , odber krvi a rektoskopia, sono brucha...na sibo idem

zabka79
2. jún 2025
@lhea

@lhea ano uplne dole a ano je asi vzduch...bolo to hrozne divne

paty888
7. jún 2025

Ja mám presne toto isté už roky...ale mám aj Sibo aj laktozovu, bude to nejaká baktéria robiť...

paty888
7. jún 2025
@zabka79

@zabka79 ako Vám zistili tu clostridiu?

zabka79
7. jún 2025
@paty888

@zabka79 ako Vám zistili tu clostridiu?

@paty888 vzorka stolice sk si nebrala atb alebo nebola v nemocnici na oddeleni tak netreba riesit...clostridie sa nechytia len tak

paty888
8. jún 2025
@zabka79

@paty888 vzorka stolice sk si nebrala atb alebo nebola v nemocnici na oddeleni tak netreba riesit...clostridie sa nechytia len tak

@zabka79 všetko som bola🙂 2 brušné operácie aj ATB som brala🙂

zabka79
8. jún 2025
@paty888

@zabka79 všetko som bola🙂 2 brušné operácie aj ATB som brala🙂

@paty888 😬 tak to tie clostridie si daj vysetrit aj ako samoplatca...napr.v unilabs za 10,50 drzim palce

lhea
autor
9. jún 2025
@paty888

Ja mám presne toto isté už roky...ale mám aj Sibo aj laktozovu, bude to nejaká baktéria robiť...

@paty888 a nedodrbáva vás to psychicky? Mna strašne...ja si poznám svoje telo a akonáhle sa správa inak ako vždy ( čo je v mojom prípade už skoro rok), tak ma to psychicky dosť zle povodilo :D a teraz asi idem hľadať psychologičku, lebo ma normálne prestali baviť veci v živote, mám depresiu...viem, že mám zdravé brucho, ale hlava je na tom asi zle..každé ráno sa budím s neskutočným strachom a úzkosťou..kym spím, je dobre, aj ked som ešte rozospatá, akonáhle si uvedomím realitu, už idu na mna stresy...ako ked sa ti sníva hnusný sen, ty sa zobudíš a zlakneš sa ho a potom ti mega odľahne, že to bol len sen a uvolní sa ti akoby hormon šťastia :D ... akurát ja sa zobudím a žiadna ulava nenastáva, akurát nabehne stres a obavy o trávenie a každý deň dookola

paty888
9. jún 2025
@lhea

@paty888 a nedodrbáva vás to psychicky? Mna strašne...ja si poznám svoje telo a akonáhle sa správa inak ako vždy ( čo je v mojom prípade už skoro rok), tak ma to psychicky dosť zle povodilo :D a teraz asi idem hľadať psychologičku, lebo ma normálne prestali baviť veci v živote, mám depresiu...viem, že mám zdravé brucho, ale hlava je na tom asi zle..každé ráno sa budím s neskutočným strachom a úzkosťou..kym spím, je dobre, aj ked som ešte rozospatá, akonáhle si uvedomím realitu, už idu na mna stresy...ako ked sa ti sníva hnusný sen, ty sa zobudíš a zlakneš sa ho a potom ti mega odľahne, že to bol len sen a uvolní sa ti akoby hormon šťastia :D ... akurát ja sa zobudím a žiadna ulava nenastáva, akurát nabehne stres a obavy o trávenie a každý deň dookola

@lhea áno totálne mi to zničilo psychiku jedine co pomáha hladovať...akonáhle nejaká oslava niečo tak depka.