icon

Viete mi poradiť čo to je za hmyz ?

bajuska6662
31. aug 2018

Zdravím ,viete mi poradiť čo je toto za hmyz ? Ďakujem veľmi pekne za odpovede

ewellina
31. aug 2018

Neviem, ale zlatý je. Taký drobček. 🙂

tinka0000
31. aug 2018

Ucholak?

bajuska6662
autor
31. aug 2018

@tinka0000 nie je to ucholak,lebo je ich viac (zabila som asi 15) nemôže to byt plostica ? Alebo niečo podobne ? Fakt neviem ako to vyzerá preto sa pýtam

romiada
31. aug 2018

@bajuska6662 na plosticu to nevyzera. Ta nema take dlhe tykadla

majulienk
31. aug 2018

Vyzera to ako bystruska

romiada
31. aug 2018

https://goo.gl/images/uts9LC pozri odkaz vyvojove stadia plostice...fakt nemam pocit ze to bude ona

tinka0000
31. aug 2018

A kde sa Ti zdržiavajú?

marsmykkok
31. aug 2018

Ak to tak pukne ked sa to zabije, je to pomale a male mavam to aj ja hlavne na jar posledne 3 roky cca ale netusim co to je.

bajuska6662
autor
31. aug 2018

@tinka0000 to že neviem vôbec ,teraz večer som si to všimla prvýkrát ,behali po izbe(cez deň sa neukazujú vôbec,rýchlo behajú )a momentálne spávam v druhej izbe ale keď som spala v tejto tak do rana som mala vyrážky podobne ako komár keď má poštípe len dosť svrbeli.. (cca mesiac dozadu,dovtedy som ich ani nevidela)tak preto

romiada
31. aug 2018

@bajuska6662 ak mas vela stipancov vedla seba a chrobaciky vidis len vecer a utekaju ked zasvietis tak su to plostice. Tie su plache a utekaju pri svetle a pohybe cloveka. Ich stipance velmi svrbia. Pozri si pod matrac a okolie postele. Ak tam najdes akoby zvlecene priesvitne casti tiel a tmave bodky (trus) tak su to plostice postelne.

romiada
31. aug 2018

Aj ked mne sa to podla obrazka tak nezda. Plostice su sirsie a take plochejsie na pohlad...telo maju akoby vrstvene (take ciarocky horizontalne)

simsalabim
1. sep 2018

@bajuska6662 plostica to urcite nie je. Ved pozri obrazky. Podla mna to vyzera na cervotoc alebo iny drevokazny hmyz - pouzi google. My si ho sem tam prinesieme domov s drevom do krbu.

ankaevka
3. sep 2018

Plostica by bola do cervena, toto je cierne, pride mi skor ako kovacik cierny alebo bystruska, je to tvrde ked to zasliapnes?

pupavocka101
3. sep 2018

@bajuska6662 toto nevyzera uplne ako plostica ale to co pises, ze si mavala stipance a dost ta svrbeli, to je dost pravdepodobne ze si ich mala od plostic. skus popozerat madrace, ci tam niesu. taketo veci netreba zanedbat, vedia narobit peknu neplechu

juliebaby
14. sep 2018

A nemože to byť šváb? Nevidím tak dobre na tej fotke ,ale šváby majú také dlhé tykadlá.