Viete mi poradiť čo to je za hmyz ?
Zdravím ,viete mi poradiť čo je toto za hmyz ? Ďakujem veľmi pekne za odpovede
Ucholak?
@tinka0000 nie je to ucholak,lebo je ich viac (zabila som asi 15) nemôže to byt plostica ? Alebo niečo podobne ? Fakt neviem ako to vyzerá preto sa pýtam
@bajuska6662 na plosticu to nevyzera. Ta nema take dlhe tykadla
Vyzera to ako bystruska
https://goo.gl/images/uts9LC pozri odkaz vyvojove stadia plostice...fakt nemam pocit ze to bude ona
A kde sa Ti zdržiavajú?
Ak to tak pukne ked sa to zabije, je to pomale a male mavam to aj ja hlavne na jar posledne 3 roky cca ale netusim co to je.
@tinka0000 to že neviem vôbec ,teraz večer som si to všimla prvýkrát ,behali po izbe(cez deň sa neukazujú vôbec,rýchlo behajú )a momentálne spávam v druhej izbe ale keď som spala v tejto tak do rana som mala vyrážky podobne ako komár keď má poštípe len dosť svrbeli.. (cca mesiac dozadu,dovtedy som ich ani nevidela)tak preto
@bajuska6662 ak mas vela stipancov vedla seba a chrobaciky vidis len vecer a utekaju ked zasvietis tak su to plostice. Tie su plache a utekaju pri svetle a pohybe cloveka. Ich stipance velmi svrbia. Pozri si pod matrac a okolie postele. Ak tam najdes akoby zvlecene priesvitne casti tiel a tmave bodky (trus) tak su to plostice postelne.
Aj ked mne sa to podla obrazka tak nezda. Plostice su sirsie a take plochejsie na pohlad...telo maju akoby vrstvene (take ciarocky horizontalne)
@bajuska6662 plostica to urcite nie je. Ved pozri obrazky. Podla mna to vyzera na cervotoc alebo iny drevokazny hmyz - pouzi google. My si ho sem tam prinesieme domov s drevom do krbu.
Plostica by bola do cervena, toto je cierne, pride mi skor ako kovacik cierny alebo bystruska, je to tvrde ked to zasliapnes?
@bajuska6662 toto nevyzera uplne ako plostica ale to co pises, ze si mavala stipance a dost ta svrbeli, to je dost pravdepodobne ze si ich mala od plostic. skus popozerat madrace, ci tam niesu. taketo veci netreba zanedbat, vedia narobit peknu neplechu
A nemože to byť šváb? Nevidím tak dobre na tej fotke ,ale šváby majú také dlhé tykadlá.

Neviem, ale zlatý je. Taký drobček. 🙂