icon

Vitax jahňací - dávkovanie

jj_anka
27. dec 2013

Ahojte, poraďte mi, ako sa má užívať čaj vitax jahnací ( drmek obyčajný)?
Pijem ho tri krát denne, avšak netuším, či sa môže užívať dlhodobo, prípadne či je vhodná prestávka. Ak má s tým niekto skúsenosť, poprosim o info.
Ďakujem

silvia_sis
18. jún 2014

Ahoj ja som tiež na to zvedavá a hlavne užívaš ho po celý mesiac aj počas menštruácie? Lebo ja som si ho kúpila v takom bio obchode a predavačka mi povedala že ho mám užívať na 16-18 deň až kým nedostanem menštruáciu a potom prestať a tak stále dokola a neviem čo je na tom pravdy :/

jj_anka
autor
18. jún 2014

@silvia_sis Ahoj, doteraz som sa nedopátrala ako ho užívať, pani u ktorej kupujem tento čaj mi povedala, že ho treba piť nepretržite s občasnými prestávkami. Tak ho ho pijem 3 x denne a po mesiaci si dávam tyzden pauzu.

kubisova
18. jún 2014

@jj_anka a na internete nejake diskusie si nekukala

silvia_sis
19. jún 2014

No rozpravala som sa s doktorkou a ta mi povedala ze kedze to podoruje tvorbu progesteronu tak by sa to nemalo pit vkuse ale tak na ten 16-18 den cyklu az do menstrucia lebo potom z dlhodobeho hladiska sa moze stat ze telo prestane produkovat svoj kedze ho vďaka tomu caju bude mat dostatok aj v case cyklu ked ho netreba...

jj_anka
autor
4. júl 2014

@silvia_sis Mne čaj veľmi pomohol pri bolestivej MS. Teraz som si dala mesačnú pauzu a opäť som zaznamenala problém s bolestivou MS, takže u mna nezostáva nič iné iba čaj pravidelne piť s občasnými prestávkami.