Vnímate rozdiel pri použití sonickej kefky a klasickej kefky?

17. nov 2022

Ahojte, vnímate rozdiel pri použití sonickej kefky vs. klasickej manuálnej? Rozmýšľam kúpiť si sonickú, no keď som sa pýtala zubarky, vravela, že je to len o biznise. Ako to, prosím, vnímate vy? A akú kefku, resp. za akú sumu ste si ju kúpili? Našla som si lacné aj drahé. Ďakujem

yanni
17. nov 2022

My mame vsetci Oral B klasicku elektricku. Moja uz dochadza, tak som tiez nad sonickou rozmyslala. A zubar aj jeho dentalna hyginicka mi to vyhovorili. Sam povedal, ze co ma kolegov, tka ani jeden neodporuca sonicku. Klasika elektricka ano, lepsie ako manualna. Odporucaju uz aj detom. Takze aj ja ostavam nadalej verna klasickej elektrickej. Ani znacku nebudeme menit.

autor
17. nov 2022

@yanni a prečo neodporúčali sonickú?

pribinak
17. nov 2022

Mam Sony Philips Care a je to skvela vec. Odporúčam. Dentalna hygienička tvrdí, že už na pohľad vidí rozdiel kto akú kefku používa

zapalkazapalkova
17. nov 2022

Mam sonicku od trulife a za mna super. Na zaciatku som si musela zvyknúť na vibrovanie, ale mam pocit cistejsich zubov za kratsi cas ako s obyc. Zubarka mi ju odporucila lebo mam dost problematicke zuby a tato za 2 min a super to je. Ma 4 programy (normal, sensitive, bielenie a masaz) po pol minute to prestane na chvilocku a pokracuje, aby sa vedelo, ze kedy prejst na dalsi kvadrant.

nelca84
17. nov 2022

Tiez mam philips sonicare, moja hygienicka odporuca sonicke.

ja_mama
17. nov 2022

Odkedy mam sonicku tak vzdy ked si umyjem zuby obycajnou citim, ze vobec nie su od toho povlaku ocistene. Je to 100 a 1 - po sonickej krasne hladke zuby, po normalnej ako keby som si ich ani necistila. Ked som mala len obycajnu vobec som to tak nevnimala, ani som netusila ze sa daju zuby tak super vycistit aj doma 😀

kik2022
17. nov 2022

Mala som Philips sonicare, ale po 2 rokoch sa mi pokazila. A nemyslím si, že to lepšie vyčistí. Normálnou kefkou si tiež viete dobre vyčistiť zuby, ale treba vedieť ako. A veľmi dôležité sú medzubné priestory, ktoré ale ani sonická kefka nevyčistí. Takže treba si čistiť aj medzizubnými kefkami a to či je kefka sonická alebo nie je asi jedno.

oslo1
17. nov 2022

mala som oral B, tu rotacnu, zdvyhla mi dasna, takze neodporucam.
Ked normalnu kefku, tak jedine Curaprox,ok, dobra bola.
Pouzivam uz cez dva roky Philips sonicare, zubarka, ale hlavne dentalna hygienicka hned zbadala rozdiel. AJ ja ten rozdiel vidim.
Este pouzivam water flosser, je to namiesto dentalnej nite, tiez dobra vecicka.

dadis
18. nov 2022

@yanni Moja hygienicka sa ma najprv spytala, ci nepijem kavu. Ja ze, praveze pijem, aj 3-4 denne. Ona, ze by nepovedala, ze nemam vobec zanesene zuby. Ja, ze to moze byt tym, lebo 3 roky pouzivam sonicku kefku. A ona na to, ano, to bude tym.

srferreira
18. nov 2022

Pouzivam oralB od 15, do inej by som ani nesla. Kupila som aj manzelovi co sa mu stale povlak robil a po roku uz nemusi chodit na cistenie zubov (pochvalila aj zubarka), tak isto mame som dala moju staru a nevie si vynachvalit, brat tiez. Ja chodim k zubarovi len na prehliadky. Za mna ano rozdiel je vidiet. Uz len to ked cestujeme tak berieme obycajne a je to 100 a 1.

mondolina
18. nov 2022

ktorú sonicku kefku odporúčate? ďakujem

pribinak
18. nov 2022

@mondolina Sony Philips care absolútna topka

luliu
18. nov 2022

Je to veľký rozdiel, uz len pocitovo sú tie zuby čistejšie a určite je lepšia sonicka ako elektricka. Deťom aj nam zubárka chváli zuby, žiaden povlak, žiadny zubný kamen

vsicka036
18. nov 2022

Mame vsetci Phillips Sonicare a teda, vidim podstatny rozdiel oproti manualnej kefke. Nasa zubarka je proti klasickym elektrickym kefkam, ale kvalitna sonicka je uplne o niecom inom.

nevenka
18. nov 2022

Manzel vidi velky rozdiel, ja si idem tiez vyskusat. Pouzivala som Curaprox obycajnu kefku, tu Ultra Soft, ale za mna, - stetiny super, jemne k dasnam, ale...je siroka, k zadnym zubom sa neviem dostat, ani jednozvazkova nic moc. Medzizubne kefky pouzivat nemozem, mam tak husto zuby, ze mi tam ziadna nevojde, takze docistujem nitou.
Zubarka nam aj pre deti schvalila sonicku detsku Philips, ideme im kupit na Vianoce.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dadis
18. nov 2022

Zo zaciatku som citila brutalny rozdiel, ked som si presla jazykom po zuboch. Mala som pocit ako po ustnej hygiene. Teraz to uz nevnimam, ani po tej hygiene to uz nie je taky vyrazny rozdiel. A inak musim povedat, ze za 3 roky, co sonicke kefky pouzivame ja a aj deti (13,15), tak sme nemali ani jeden kaz (ale deti mali aj predtym zuby bez kazov)

lenkadenisa
18. nov 2022

Manžel si na sonickú nevedel zvyknúť, šteklilo ho to. Ale hneď zistil rozdiel po umytí a teraz na ňu nedá dopustiť, rovnako ako aj ja. Aj deti majú sonické.

riela
18. nov 2022

Používam Philips sonicare, odporúčam. Mne hygienička/ zubárka neodporúčali tú rotačnú.

sense
18. nov 2022

Používam aj aj. Teda klasickú kefku a raz dvakrát do týždňa sonicku. Tak mi odporučila mojadentalna.
A teda elektrickú resp rotacnu mi neodporúčal vôbec kvôli ustupujúcim dasnam

mint_blossom
18. nov 2022

Ahoj, ja pouzivam sonicku (truelife) uz niekolko rokov. Ten pocit uplne hladkych cistych zubov je super, ked napr. cestujem a nemam moznost si zobrat sonicku kefku a pouzivam klasicku, normalne sa mi to hnusi a uz sa tesim domov na kefku 😀

alberto1
18. nov 2022

Pouzivam kefku Dr. Mayer. S klasickou kefkou sa nedá ani porovnať. Má až 40 tisíc kmitov... Len si treba zvyknúť na šteklenie. Aj hygienicka odporucala sonicke kefky

autor
18. nov 2022

Ďakujem Vám všetkým za rady, odporúčania a názory. Objednala som si pre začiatok lacnejší variant, nakoľko som doteraz mala obyčajnú a následne rotačnú kefku. Ak budem vidieť naozaj rozdiel, čo predpokladám, že áno, tak pôjdem do Philipsu 😊.

martyzpp
18. nov 2022

My sme si pred dvoma tyzdnami kupila Phillips sonicare expert clean a citime rozdiel. Zuby su cistejsie. Avsak, mam pocit, ze zacinaju byt citlivejsie. Rozhodla som sa preto striedat sonicku kefku s obycajnou.

slavomira236
18. nov 2022

Mne sa robí dosť kameň a dentálna hovorila že to nieje tým žeby boli zuby zle čistenie že to záleží aje sliny má člivek

yanni
18. nov 2022

@slavomira236 ano tak je to. Mne sa nar. vove nerobi kamen a moj muz musi chodit kazde 2-3 mesiáše odstraňovat. Presne zubar toto povedla. Zlozenie slin.

gabrielkaa
18. nov 2022

mam od philips sonicare tu 9003 radu ci aka to je a som s nou spokojna. ale striedam ju. Rano a vecer sonicare a cez obed si cistim curaprox manualne. Predtym som mala oral B a myslim, ze tieto sonicke su lepsie. Neuveritelny pocet kminov za minutu. Oral B nebola taka výkonná.

veselo_neveselo
18. nov 2022

Mame oral-b ale radu iO. Predtym sme mali oral-b klasicke rotacne. Tieto su citelne lepsie, vibruju a pulzuju a fakt to citit na zuboch.
On uz aj prechod z rucnej na elektricku, klasik rotacnu, kefku bol rozdiel. Ale mna z tych rotacnych boleli dasna, tak som aj k iO pristupovala obozretne. Mam makke hlavice, pouzivam sensitive program aj pastu, a zatial po par mesiacoch stale dobre.

veselo_neveselo
18. nov 2022

@slavomira236 ano, ale ved kamen vies manualne tiez dat dole predtym nez sa tam nahromadi. U nas doma je citelny rozdiel pri pouzivani klasickej, len rotacnej elektrickej a oral-b iO (co je pulzujuca vibracna, na program proti zubnemu kamenu) 🙂