Vnútroočné šošovky a vaše skúsenosti
Ahojte, hľadám niekoho kto má za sebou implantáciu vnútroočných šošviek... 😎
neviem čo mám čakať...tak chcela by som pár skúseností 🙄
ďakujém
@lenkamiroslav do zlina ideš ku komu? To na konzultáciu?
@lubka72 už mám termín teras v utorok a zrazu sa musím rozhodnúť či vobec áno či nie.. nehovoriac o tom že už je zaplatené
@lenkamiroslav to ideš na implantáty? a tam v Zlíne povedali, že si na to vhodna?
@lubka72 ano vnútro očná šošovka ktorú vložia pred tú moju vlastnú. V zline používajú údajne menšie šošovky ktoré by mali byť ešte ako tak jedine vhodné pre moje oko..na Slovensku používajú značky ICL alebo artisan a tie sú príliš veľké pre moju prednú komoru oka
@lenkamiroslav a ideš k smeckovi?
@lubka72 nie.
@lenkamiroslav Smečka je vraj jeden z najskusenejších v CR
@nika7895 ahoj ten kludovy režim má byť len mesiac či???
@lenkamiroslav ahoj nešla som na operáciu po konzultácii s viacerými nočnými lekármi hlavne nezainteresovanymi som sa rozhodla že oči mám len dve a tie riziká boli strasidelnw takže som sa rozhodla že budem žiť naďalej s okuliarmi.
@nika7895 ahoj táto téma je už stará ale predsa len skúsim. Tiež zvažujem operáciu môžeš my prosím napísať ako si postupovala u Dr Izáka? Bola si najprv na vyšetrenie u svojho Dr alebo všetky potrebné vyšetrenia urobil Izák? Také vysoké dioptrie niečo preplatí poisťovňa koľko to asi je? Ďakujem za odpoveď
@katkapalo1 ja som sice nebola u dr. izáka ale v gemini v zline.. ale pokial viem všetky kliniky si pred takouto operáciou urobia vlastné vyšetrenia na svojich prístrojoch.. dokonca neakceptuju ani vyšetrenie z inej podobnej kliniky..je to preto lebo podľa výsledkov svojich prístrojov vedia presne s istotu vypočitať a vyrobiť šošovku na mieru
väčšinou je to tak že cena vstupneho vyšetrenia sa potom odráta ak absolvujes u nich aj zákrok
a následné kontroly (aj dlhodobé) tiež si robí sama klinika nie tvoj očný lekár
čo sa týka platby je to veľmi individuálne... ja som mala situáciu že na slov enksu žiadna klinika nepoužíva šošovku ktorá by vošla do mojej uzkej prednej komory takže som patrala v zahraničí a v zline mali také.. poistovna mi časť preplatila.. ale asi tri krát ma najprv odbili že to nejde.. nebolo to lahke dostat kompenzáciu..ako so všetkými poistovnami ...bohuzial
držim palce
ja som pol roka po operácii, dali mi do oka -19dioptrii.. vidím skvele.. zatiaľ.. len bohužual nikto nevie zaručiť ani odhadnuť ako dlho to tak vydrží možno 5-10 rokov.. potom budu musiet moju aj umelu sosovku vybrať a vložia len jednu - umelú.. čo je dosť brutál . dufam že za tých niekolko rokov medicina zase pokročí ( ja som operáciu zvažovala už pred niekolkymi rokmi ale vtedy tá operácia bola ešte v plienkach na slovensku a dnes je to už rutina.. takže o desať rokov dufam zas čosi dobré vymyslia a nezostanem slepá 😀
@lenkamiroslav ďakujem ti krásne za tvoju odpoveď. Ja som s dioptriami tak isto na tom silné od mala a bez šošoviek som stratená. Prosím ešte otázka.. Môžeš šoférovať? Pripadne máš vodičský preukaz? Dnes som sa objednala na vyšetrenie k Dr Izakovi mam to najbližšie a keďže môj oční lekár my neporadí nič vyberala som Izáka len podľa recenzií. Objednal ma na 16.7.ja ale neverím tomu ze somnou niečo urobia. Roky ma moja očná lekárka odbijala tým ze moje dioptrie nie sú operovatelne ale ja už chcem skúsiť preto niečo urobiť. Mam male dieťa ktoré potrebuje aby som videla aj za neho zatiaľ kým vyrastie ❤️
@katkapalo1 áno šoférujem.. nebol problém počas dňa..ale v noci v tme som mala okolo všetkých svetiel také haló ( také ako rozmazané) takže šoférovať prvý mesiac v tme sa mi nedalo.. druhý mesiac som šoférovala len keď som veľmi musela..dokonca mi zo začiatku vadili aj svetielka na vianočnom stromceku ale po tých dvoch mesiacoch už dobre..😉 neviem či vieš prvý mesiac sa nesmieš predklanat... hlavu som si umývala v zaklone ako u kaderníka...a nesmieš si umývať oči ani sa maľovať..do očí môžu len.kvapky.. už po operácii som videla dobre len prvý deň mi veľmi vadilo svetlo..tak som.bola zadebnena v spálni.. potom po 24hod som pozerala chvíľu aj tv...a tak postupne.. prvý týždeň ma bolievala hlava ( oči neboli zvyknuté tak dobre vidieť) a potom už dobre.. ešte dva mesiace som ráno capkala po nočnom stolíku a hľadala už zo zvuku okuliare 🤪😂 už som.aj zabudla a to je len pol roka..ale poviem pravdu bojím sa čo bude o pár rokov...
@lenkamiroslav jaj ja sa tak bojim na vyšetrenie že odídem odtiaľ sklamaná že nič z toho.. Ešte sa chcem opýtať. Šoférovala si aj predtým alebo ako? Ja nemám VP nemôže my Dr papier potvrdiť však jasne keď bez šošoviek nevidím fakt len na veľkí blízko. Ale ja neviem ako ďalej fungovať bez VP mam male dieťa stále sme odkázaní na muža keď potrebujeme napr k lekárovi bez auta sa nevieme pohnúť keďže byvame kus mimo napr autobusu. Veľmi by som si priala urobiť vodičský ale neverím ze sa to podarí 😕
@katkapalo1 ja som predtým šoférovala ..so šošovkami som dobre videla ale s okuliarmi zle..to som odsoferovala len po meste... na diaľnici to bolo veľmi riskantné..ale bohužiaľ po 10 rokoch denného nosenia šošoviek už moje oči netolerovali žiadne šošovky po pár minútach boli zapálené..tak som mala buď možnosť byť slabozraka s okuliarmi alebo skúsiť operáciu. Momentálne vidím všetko aj to čo netreba 🙈
@lenkamiroslav Ahojky .Chcem sa spýtať či máš operované obidve oči .?😁
@amanda654 áno obe
@lenkamiroslav prosím ťa, máš voperované fakické šošovky? Alebo aký druh? Ja premýšľam nad týmito, mám +5 d cca a tupozraké ľavé oko a už aj pravé sa zhoršuje, okuliare cca 4 dioptrie.
@zuzanazuzana12 áno mám fakickú šošovky ale neveim ktorý výrobca..( ale nie ICL ani artisan ani iné čo sú dostupné na Slovensku).. operáciu mi robili v gemini v zline lebo na Slovensku to nevedeli nikde, resp. Nieže nevedeli ale nie sú pre mňa vhodné šošovky na Slovensku.. ale ja som mala dioptrie -15... Pri tvojich dioptriach je dostupný aj laser nie? Treba ísť na vyšetrenie.. poprípade aj na dve rôzne kliniky a vypočuť čo ti odporučia
@lenkamiroslav aj laser, ale ten mi neodporúčali v gemini, vraj mám počkať ešte pár rokov, kým budem mať okolo 40, čo sa teraz už blíži, a budem mať zrak ešte horší a budem vidieť rozmazane v noci a obrysy okolo svetiel atď... čo už mám. Ale skôr hovorili o multifokálnych šošovkách, proste poslali ma preč, že zatiaľ nie som vhodný adept na operáciu, čím sa mi potvrdilo, že je to dobrá klinika a nechce len predať. Lenže o tých multifokálnych som si prečítala mnoho negatív, no a laser má väčšinou 2ročnú záruku, čo si ja nemôžem dovoliť. Čiže tebe pasujú tieto fakické šošovky a netreba sa ich obávať?
@zuzanazuzana12 mutltofokalne som.aj ja negatíva čítala..ale mne ich ani nedali ako možnosť ..ja mám teda fakicke šošovky.. zatiaľ dobre v úvode prvý mesiac boli tie adaptacne príznaky ako rozmazané svetlá( vadil mi aj rozsvieteny vianočný stromček) ale teraz rok po operácii dobre..bola som na kontrole po vyše pol roku a všetko bolo ok. Vidím veľmi.dobre už som aj zabudla že som niekedy nevidela viac ako na meter.. otázka je na ako dlho..to ti nikto nezaručí.. každá umelá šošovka sa časom posunie bližšie k tvojej vlastnej sosovke a na vlastnej sosovke sa začne tvoriť sivý zákal...a potom treba ďalšiu operáciu. Vybrať moju vlastnú aj umelú šošovku a vložia len jednu-umelu..toho sa trocha bojím. k tomuto môže dôjsť už aj po 5 rokoch..alebo aj po 10 tich rokoch...tak uvidíme čo ukáže čas..
@lenkamiroslav veľmi držím palce, aby to trvalo čo najdlhšie, pretože vlastná šošovka je predsalen prirodzenejšia a lepšia. Tú umelú majú ľudia, ale radšej by som tiež dala fakickú kvôli tomu, že moja mi zostane. A laser... no to mi povedala rovno doktorka, že môžem si dať laserovú operáciu, ale to nemám záruku na dlho, že budem dobre vidieť, pretože mne sa oči zhoršujú a okrem toho mám jedno oko tupozraké, Asi ešte vydržím a o rok - o dva možno do toho pôjdem. Ďakujem za všetky rady.
@lenkamiroslav ahoj takže dnes som už aj ja po operácii a tým ze som bola v Izak vision centre. Lenže mne dávali sosovku novú pretože som mala už silný zákal. A teraz odišla som stade a napadá ma plno otázok na ktoré netuším odpoveď. Zajtra idem na kontrolu ale napr nedali mi na výber žiadne šošovky pretože pri dioptrií - 18 robí len Alcon. Ja ani neviem aku sosovku mam. Len je tam napísaný model a - 5. Myslíš že to znamená ze mi ostane v oku mínus 5diop? Keď dr robil vyšetrenia hovoril ze je možné že mi ostane tak do 1.5diop ale 5? Ja sa nemôžem dočkať do rána na kontrolu s mojimi zmiešanými pocitmi. Až takto postupom času si uvedomujem ze som sa malo pýtala a všetko nechala v rukách de. Ale ta minus5 ma desí.
@katkapalo1 ahoj. Plne chápem tvoje pocity ale bohužiaľ ti neviem povedať prečo máš napísané -5. ale v podstate do oka ti musia dať takú diootriu ako si mala predtým.. tých -1.5 myslel podľa mňa že ostane na korekciu okuliarmi.. podľa mna je jedno koľko dioptrií máš v oku hlavne že vidíš a nepotrebuješ okuliare..resp. minimálne. Mne pred operáciou namerali -15. Stým že možno mi operácii bude treba okuliare max 1 dioptria keďže tie výpočty nemusia byť presné..do oka mi vložili -19. A zostatkove dioptrie nemám žiadne zatiaľ..tzn. Netreba mi okuliare.. každopádne napíš si zoznam vecí čo sa chces spýtať zajtra..ja som tam bola vždy s celým lajstrom..🙂 držím palce nech to dobre dopadne
@lenkamiroslav prosím ťa , môžem sa opýtať koľko máš rokov? Môjmu 3rocnemu namerali -12 a mám veľmi veľký strach ako sa mu to bude zhoršovať.
Hľadám na nete všetko mozne
@kishha ja mám 34. Operáciu som mala ako 32 ročná. Ale ak má syn len 3 roky tak to je niečo iné ako v dospelosti.. takéto dioptrie to treba určite detského oftalmológa na to.. Prípadne vypočuť si aj názor dvoch..
@kishha držím palce nech sa mu zrak polepší!!
@lenkamiroslav áno áno ...idem s ním aj do Brna ak ku pánovi profesorovi Izakovi ....a uvidím.
Mám strach ale hádam budú mať nejaké riešenie
@kishha veľmi držím palce,. Prípadne daj vedieť ako ste dopadli

@nikijur ahoj môžem sa spýtať bola si na operácii? Ako zrak po operácii.. slúži? Ja mám ísť budúci týžden do zlina a dnes mi ďalší lekár povedal že by si to v mojom prípade nedal robiť..aj v neovizii mi povedali že v mojom prípade bohužiaľ nie lebo mam úzku prednú komoru ...tak nechápem a pacient nech sa rozhodne sám 😲 mám 15 d.