icon

Vplyv alkoholu a antidepresív na úzkosti

16. máj 2025

Uz niekolko rokov uzivam antidepresíva a pride mi ze to len balíčka a viac mam pocit že mi to uz nezaberá ale psychika celkovo sa neda vyliecit treba kazdy pracovať na nich a obcas si dam pivo a musim povedať ze ovela viac pomoze ako lieky

Samozrejme ich nekombinujem s alkoholom niesom blazon!

Pivo si dam velmi zriedkavo ale sama si vsimam ze je to obcas dobre si dat...

domka222
16. máj 2025

Je známe, že požitie alkoholu "odstraňuje" úzkosti a depresie počas konzumácie. Ale po jeho odbúraní je možné, že sa stav môže zhoršovať.

nicoletta98
16. máj 2025

Hlavne by si nemala vynechávať dávky antidepresív.
Rovnako alkohol (aj keď nepiješ a neberieš lieky naraz) znižuje účinok týchto liekov. A ak máš pocit, že ti nezaberajú, tak je možné, že po rokoch si dosiahla toleranciu, treba navštíviť psych, nech ti zvýši dávku alebo zmení lieky - nemusí ti sadnúť práve to dane antidepresívum , ktoré berieš.
Zaručujem ti, že pivo absolutne nevyrieši tvoj problém, skôr si vytváraš prostredie na nový.

enmery
16. máj 2025

Tak antidepresíva sa nevynechávajú podľa Tvojej vôle, sa nečuduj, že ti je ako je. Po ďalšie, alkohol na chvílu tlmí tie zlé pocity a úzkosti, ale po vyprchaní paradoxne zhoršuje stavy, úzkosti atď. Čím viac budeš piť a vynechávať AD podľa seba, tým Ti bude horšie.

mimirka32
16. máj 2025

Zaujimave. Ja alkohol nepijem a jeden z dovodov je, ze na druhy den mam uzkost a depresiu. Za to tabletky mi pomahaju citit sa dobre