icon

Vplyv mesiaca na cyklus

yollanda
13. nov 2016

Zdravim! Mate aj vy pocit ze pri splne mate silnejsiu a bolestivejsiu menstruaciu? Vzdy ked si ju s norethisteronom raz za cas posuniem, aby som nemala cez spln, tak vzdy mi meska a meska, az sa mi to dotlaci zasa k splnu a leje potom zo mna jak z konvy a boli ma brucho. Uz ma to nebavi. Beriem vela liekov a antikoncepciu nechcem. Mirenu tiez nemozem mat kvoli atypickej maternici.

kexik218
13. nov 2016

Norethisteron ti moze robit tie problemy nie mesiac. To nie su tabletky na "hranie".

yollanda
autor
13. nov 2016

@kexik218 ale ja ho beriem tak raz za 3 roky

kexik218
13. nov 2016

@yollanda tak ja si pojem raz za cas predtavujem 2-3 krat do roka. Ok ale aj tak si myslim ze skor ti nejak na to vplyvaju tie lieky co udajne beris ako mesiac. To je iba moj nazor, nemusi to tak byt. Uvidis co ti odpovedia baby.

evittam
13. nov 2016

@yollanda Ty ho berieš "tak raz za 3 roky" ale presne vieš, že spln ti spôsobuje problémy. Prosím ťa, najskôr si po sebe prečítaj čo píšeš a až potom to sem pridaj...... 😅 Čiže tebe sa zdá, že raz za 3 roky za tvoju menštruáciu v tej podobe ako opisuješ môže spln mesiaca?! A aký máš vlastne problém?

kexik218
13. nov 2016

@evittam ja som ho mala brat raz v zivote ale nakoniec som si to rozmyslela a radsej bola s kramami na dovolenke :D

evittam
13. nov 2016

@kexik218 Ja som ho tiež raz mala a v pohode. Potom som začala s HAK a posúvala som si to tým ak som potrebovala - ale to fakt maximálne raz do roka - možno ani to nie... 😉

kexik218
13. nov 2016

@evittam tak to mne sa potom strasne zle dava dokopy po takych zasahoch tak radsej ziadne hormony ak nemusim. Ved kazda sme ina :D

evittam
13. nov 2016

@kexik218 Tak určite - každý organizmus je iný a sama vieš čo ti nerobí dobre. Ja zatiaľ nemám žiadny problém s HAK, ale už nechceme ďalšie deti tak rozmýšľame o iných alternatívach ako aby som brala HAK.

yollanda
autor
13. nov 2016

@evittam no si predstav, ze ms nemam 3 roky. Nie som pubertacka, ale davno po 30. Som si to vsimla uz velakrat, len ma vytaca, ze sa mi to vzdy akoby magneticky pripne na spln a potom mi je vsetko.

evittam
13. nov 2016
lilyianka
13. nov 2016

@yollanda ms nemas 3 roky? Tak s tym by si mala nieco robit

veroonikadan
14. nov 2016

tak skus nebrat taketo lieky 🙂 to nie su lentilky ale to uz asi vies a aj baby to tu uz spominali ze sa to nesmie casto. Ale tak ked hovoris ze raz za 3 roky tak je to ok. Alebo si to daj mimo splnu 🙂 lebo nepochopila som aky to ma spolu suvis ale zjavne teda asi nejaky ano ked ti to tak robi a mas to odsledovane.Tak skus mimo splnu teda a uvidis co sa bude diat 🙂 inak to nezistis