icon

Vplýva výmena plomb na nasadenie neviditeľného strojčeka

3. máj 2025

Ahojte,mám otázku tých, ktoré máte skúsenosti s neviditeľným strojčekom...Strojček je vyrobený na mieru podľa skenov zubov, o týždeň mi ho majú dať, ale deň predtým som objednaná k zubárovi na výmenu amalgánovej plomby za bielu plombu. Bude to vadiť, bude mi sedieť strojček tak ako má? Ďakujem za odpovede k veci 🙂

patka06
3. máj 2025

Ak len vymenia plombu, tak bude sedieť bez problémov

autor
3. máj 2025
@patka06

@patka06 ďakujem. Ešte sa spýtam, z vašej skúsenosti, po akom čase nosenia už bolo vidieť prvé výsledky?

ronie338
3. máj 2025
@patka06

@patka06 nebude sedieť
@anonym biela vypln sa robí inak ako amalgam aj sa inak tvaruje. Čiže povedať o tom zubárovi alebo presunúť termín až po nasadení strojčeka aby vedel ako ju má spraviť. Potom po skončení liečby dorobi ako sa ma. Ale ak to nie je nutné ze tam nie je kaz tak počkať do skončenia liečby

ronie338
3. máj 2025

@ autor záleží od toho ako veľmi sú krivé zuby ale asi po 3 mesiacoch už začne byť vidno viac. Každá dlaha má posun asi o milimeter q to bežné človek nevidí. Treba si robiť fotky každý týždeň.

patka06
3. máj 2025
@ronie338

@patka06 nebude sedieť
@anonym biela vypln sa robí inak ako amalgam aj sa inak tvaruje. Čiže povedať o tom zubárovi alebo presunúť termín až po nasadení strojčeka aby vedel ako ju má spraviť. Potom po skončení liečby dorobi ako sa ma. Ale ak to nie je nutné ze tam nie je kaz tak počkať do skončenia liečby

@ronie338 dcére dlahy sedeli
Autorka: záleží od stavu chrupu, my sme videli mierny posun zlepšenie po mesiaci, t,j, po 4 dlahách

ludmilaka
3. máj 2025

Mne sa počas nosenia objavili 2 kazy. Riešili sme až po zosadení strojčeka. Dorábajú mi ešte na spodné, urobili nové skeny a dr.povedala, nech mi spodné teraz nerobí, ak by niečo našiel, len tie vrchné. Vraj by nesedeli dlahy. Spýtajte sa dr. Na čas, kým sa mi dorobia nové spodné dlahy, vyrobili mi nočný. A veru, po plombovaní tých vrchných (predný), vidím, že ten nočný insk sedí.

guudy
3. máj 2025

Ani podla mna sediet nebudu. Dcera nosi uz len udrziavacie dlahy a jeden zub jej prelakovali kusok, mala to tam citlive. A hned dlahy nesedeli, hoci to bola minimalna vrstva laku. Nieto este plomba.

ronie338
4. máj 2025
@patka06

@ronie338 dcére dlahy sedeli
Autorka: záleží od stavu chrupu, my sme videli mierny posun zlepšenie po mesiaci, t,j, po 4 dlahách

@patka06 ale je iné keď sa opravuje kaz na zube ktorý nemá vypln a ktorý má vypln. Amalgam sa robil do roviny, neriešili sa hrbceky na zuboch a podobne. Pri bielej sa to už modeluje tak aby vyzeral ako zub. Často sme to riešili v práci, spolupracovali sme aj s celustnym a po dohode s nim co áno co až keď budu dlahy q co počká na koniec liečby.

bara_borka
4. máj 2025

prineste si so sebou strojček ku zubárovi, upraví výplň podľa toho, aby sa dal nasadit

babushkaem
4. máj 2025

Tiez by som isla az po nasadení strojčeka, lebo sa moze stať, ze ti nebudú sediet. Mne to vzdy zubárka potom upravovala podla strojčeka. A vysledky boli viac cítiť ako vidiet

andrea2323
4. máj 2025

Neviem si predstaviť, žeby dobrý zubár urobil takú plombu, ktorá by mi nesedela do strojčeka 🙂 doneste mu dlahu a nech to urobí tak, aby to sedelo a dovtedy by to mal modelovať.. nečakala by som s kazmi/výmenami až po skončení liečby, to je zastaralý názor, veď to je zápal v ústach. Ja nosím udržiavacie už 4 roky, veď to nebudete nikdy bez dláh 🙂

babushkaem
5. máj 2025
@andrea2323

Neviem si predstaviť, žeby dobrý zubár urobil takú plombu, ktorá by mi nesedela do strojčeka 🙂 doneste mu dlahu a nech to urobí tak, aby to sedelo a dovtedy by to mal modelovať.. nečakala by som s kazmi/výmenami až po skončení liečby, to je zastaralý názor, veď to je zápal v ústach. Ja nosím udržiavacie už 4 roky, veď to nebudete nikdy bez dláh 🙂

@andrea2323 ved nik o skonceni liecby ani nehovori, iba o nasadeni strojceka, u mna to bolo 2-3 tyzdne..

andrea2323
5. máj 2025
@babushkaem

@andrea2323 ved nik o skonceni liecby ani nehovori, iba o nasadeni strojceka, u mna to bolo 2-3 tyzdne..

@babushkaem viackrat som tu zachytila v komentoch, ze po skonceni liecby 🙂

autor
7. máj 2025

Ďakujem za všetky odpovede. Dievčatá, ešte taká otázka, dnes mi ho dali... Ale mám nenormálne sucho v ústach, to sa nejak ustáli či to bude takto celý čas?

babushkaem
7. máj 2025

vsetko sa ti ustali, mnes sa dost aj vnutorna strana lica najprv osuchala, asi 10 dni mi trvalo, nez som si zvykla...