icon

Vraj viditeľná nadváha: ako sa vyrovnať so šokom?

14. nov 2025

Bola som dnes na vstupnej lekárskej prehliadke, keďže som menila zamestnávateľa. Lekárka sa medzi inými spýtala na výšku váhu. Keď som povedala 170, 65 tak odvetila: "slečna, 65 by ste si možno priali mať, no ja potrebujem reálne číslo." Keďže jej nefungovala váha, tak mi zmerala obvod pásu a zhodnotila, že mám vyššiu nadváhu a že by som kvôli zdraviu mala zhodiť takých 10kg. Ostala som trochu šokovaná, celý život som skôr bojovala s tým, že som bola podvýživená a snažila sa pribrať, čo sa mi aj podarilo, vďaka cvičeniu s trénerom a špeciálnom jedálničku, no teraz som bola prvýkrát konfrontovaná s druhou stranou mince. Trochu mi to podkopalo minimálne na dnes sebavedomie.

Strana
z5
anonym_02fa99
14. nov 2025

@anonym_autor a ty vieš koľko vazis? Alebo ako vyzeráš? Skús postnut fotku

anonym_6dbaca
14. nov 2025

ak cvicis tak mas miesto tuku svaly a to je rozdiel ked ma niekto 65kg tuku alebo 65 prevazne svalov.. ak teda mas tych 65 a cvicis .. ona ti nemoze len tak od brucha povedat vahu a zhodnotit - je neprofesionalka a tak by som ju nebrala vazne-dolezite je akos a citis ty sama so sebou ...

autor
14. nov 2025
@anonym_02fa99

@anonym_autor a ty vieš koľko vazis? Alebo ako vyzeráš? Skús postnut fotku

@anonym_02fa99 no, vychudnutá nie som, to mi je jasné. Ale skôr by ma zaujímalo, že či som na prvý pohľad zaradená hneď ako tá s nadvahou

anonym_b54f50
14. nov 2025

vseobecne pravidlo je, ze zena ma mat v pase do 80 cm lebo inak ma vela nebezpecneho vnutrobrusneho tuku - asi z toho prameni reakcia doktorky. lekar je lekar a obezita je choroba takze ak vidi nadvahu, musi na nu upozornit.
co sa tyka vahy a tvojej postavy, ved sa odvaz a zistis na com si, preco pises sem ked nedas foto ani realnu vahu? ako mame vediet ako na tom si? aj ked vaha nie je jediny ukazovatel - inak vyzera svalnata 70kg zena a inak 70kg zena bez stipky svalov. podla reakcie dr si asi ten druhy pripad

anonym_a59566
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_02fa99 no, vychudnutá nie som, to mi je jasné. Ale skôr by ma zaujímalo, že či som na prvý pohľad zaradená hneď ako tá s nadvahou

@anonym_autor vyzeráš v pohode. Vôbec nemáš nadváhu. Aj ja mám približne takú postavu, 168/64 tiež som cvičením spevnela, kašli na dr. 😀

anonym_b54f50
14. nov 2025

uz vidim foto - vobec to nevyzera zle. uplne stihla nie si, ale ani tucna. taky stred. ak cvicis, zdravo jes a si spokojna ako vyzera tak neries dr.

anonym_02fa99
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nemáš nadváhu určite. Máš normálnu postavu človeka ktorý cvičí. Z dr. Si nič nerob tá bude kosť a koža asi.

krasneleto
14. nov 2025

@anonym_autor a vies teda kolko vazis , ci nie?

mandzula
14. nov 2025

Ked si so sebou spokojna, je to v poriadku, ja za seba ti poviem, ze ja by som nebola a citila by som sa ako ta s nadvahou. A pravda je, ze sa uvadza, ze o "zdravosti' vahy hovori prave ten pas.

tanyan
14. nov 2025

Naozaj si nerob starosti kvôli rečiam lekárky, ktorá Ťa videla raz a hodnotí ľudí podľa tabuliek. Neviem čo si mala oblečené, postava na fotke má hrubšiu dolnú polovicu ako hornú a niekedy ten rozdiel budí dojem nadváhy. Niečo podobné zažívajú aj ženy s veľkými prsiami - pokiaľ nemajú extrémne chudý pás, tak pôsobia ťažšie.

januska12323
14. nov 2025

Ak by si sem dala fotku v oblečení povedala by som, že si väčšia. Zrejme to aj lekárka povedala kvôli veľkosti pása a zadku, ona nerieši či sú to svaly.

anonym_6a8a1c
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no tú riť máš 🤌👌👍

anonym_485581
14. nov 2025

Viac oblečená fotka nemohla byť? 🙂
Prepáč, ale potom brat toto ako vážny príspevok..

angelix
14. nov 2025

Nadvaha je uplne bezny jav v dnesnej dobe, neber to dehonestujuco. Je to jav rovnako nie optimalny, ako podvaha.
Je mi to luto, ale moj nazor podla tvojej fotky, ze mas jemnu nadvahu, ale zas nie obezitu. Ale ja som laik. Kazdopadne si myslim, ze doktorka ti nechce zle, len sa treba strazit, pretoze zeny vseobecne zvyknu casom a vekom priberat. Preto ti dohovorila, aj ked nie velmi ludskou formou.

anonym_239a1f
14. nov 2025

Za mna ano, mas nadvahu. Zadok mozes mat dobry, no brucho, vrch tela, nohy mas tukove, velke. Toto svaly zdaleka nie su. A to nehovorim nijak zle. Je to fakt.

deti95060810
14. nov 2025

tak pani na foto teda ozaj nie je podvýživená. má celkom slušnú nadváhu.
takto 65 kg žena nevyzerá.
pani na foto má 75-80 kg.
a nie ,neverím že si to ty. 😉

anna777115
14. nov 2025

Fotka stiahnuta z internetu. Tieto, vymyšlačky modro konikovské...

lucka_ke
14. nov 2025

upravená fotka vo Photoshope, a tiež neverím, že si to ty

a0
14. nov 2025

Ak si na fotke ty, tak by som ti tipla tak 75kg+/-. Menej určite nie, takže sa nečudujem ani tej lekárke, ak to neodhadla. Podľa mňa ani ty. Napriek tomu, že postava nevyzerá vyslovene zle.

anonym_54188e
14. nov 2025

Tak ja mam 66 kg a som o polovicu od teba mensia, v kazdom bode, s vynimkou prs.

oslo1
14. nov 2025

To co je za kravinu, podla pasa meriat, ci si tucna? To kde je pani lekarka?
Ano, meria sa obvod brucha, ma byt zhruba polovica z vysky. Ale to nie je relevantne, mozes mat cloveka s depresiou, vsetko ako palicky a brucho ako pavuk, lebo je vystresovany.

Vahu urcujeme podla MAC - mid arm circumference , ale aj to je len orientacne.
Preto teraz v UK maju postele na ICU, vsetky hoisty a podobne vahu.
Vazia sa nie koli obezite, ale koli zadrziavaniu tekutin (oedema pluc, konatin...)

anonym_63a015
14. nov 2025
@deti95060810

tak pani na foto teda ozaj nie je podvýživená. má celkom slušnú nadváhu.
takto 65 kg žena nevyzerá.
pani na foto má 75-80 kg.
a nie ,neverím že si to ty. 😉

@deti95060810 tiez mi to napadlo. Mam rovnaku vysku, 80kg a vyzeram tak ako dala foto. Silovo cvicim

autor
14. nov 2025

No, tých 65 čo som tvrdila lekárke som neodhadla. Doma som sa zvážila a aktuálne mám 76. Schválne som to sem nedávala, lebo som chcela vediet, že či ta nadváha je viditeľná. Ak by som napísala váhu, tak podľa nej tam nadváha samozrejme je.

deti95060810
14. nov 2025

aj tak neverím že na foto si ty

mandzula
14. nov 2025
@anonym_autor

No, tých 65 čo som tvrdila lekárke som neodhadla. Doma som sa zvážila a aktuálne mám 76. Schválne som to sem nedávala, lebo som chcela vediet, že či ta nadváha je viditeľná. Ak by som napísala váhu, tak podľa nej tam nadváha samozrejme je.

@anonym_autor No, takze sama vies, ze lekarka vie, co hovori a, ano, nadvahu vidno.

autor
14. nov 2025
@deti95060810

aj tak neverím že na foto si ty

@deti95060810 nevadí, išlo mi o diskusiu na môj problém, nie o prehováranie niekoho o opaku

deti95060810
14. nov 2025
@mandzula

@anonym_autor No, takze sama vies, ze lekarka vie, co hovori a, ano, nadvahu vidno.

@mandzula pani si myslela že lekárka je blbá a nevie odhadnúť váhu pacienta. však s ľudmi prichádza do styku celý prof. život.

zuzubb007
14. nov 2025

Ja pri pohľade na fotku som typovala 80 kíl, mám to v oku tak odhadnúť, ano na tú výšku by si mala zo 10 kíl mať menej, zadok máš väčší to snáď vidíš aj sama, tak vidíš lekárka mala pravdu, za tie roky musí vedieť odhadnut kazdeho

krasneleto
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nadvaha nie je vidielna, viditelne je iba to, ze pri tejto postave nie je mozne mat 65 kil.. ja som ta typovala na 70 pri tvojej vyske

anonym_59c36f
14. nov 2025

Uf. Za mňa priveľa tuku. Ja mám 45 rokov, 168 CM a 56 kíl. Ber to ako dobrú radu od pani doktorky. Mňa by to nakoplo. Priškrť príjem, pridaj pohyb a bude to ok. Hlavu hore.💪🏻

Strana
z5