icon

Vred alebo absces

kacenocka2
17. nov 2022

Čo môže znamenať tento kožný problem?.

Vred alebo absces
Strana
z2
zmrzlinka2021
17. nov 2022

Sa ti pára zadok (vtip)

macekovam
17. nov 2022

to mas zodrate.. to je pod prsnikom? umy.. vydezinfikuj betadinom a ak mas sudokrem tak natieraj.. a prekry si to gazou ak mas nech sa ti to netie...

tessa2299
17. nov 2022

@macekovam podla mna to je pod konecnikom

kacenocka2
autor
17. nov 2022

@zmrzlinka2021 dcére..neviem co jej na to dať..ci kremovat či zasušovat..

tessa2299
17. nov 2022

@kacenocka2 urcite smer doktor. Daju lieky/maste na to. Kym to nehnisa...

macekovam
17. nov 2022

zatial natieraj sudokremom.. ak sa da castejsie vetraj zadocek.. mozes urobit kupel s repikom a tam nech sa kupe a hra

kacenocka2
autor
17. nov 2022

@macekovam nad konečníkovym otvorom..akoby prasklina.bolo to len cervene, teraz to už ma aj prasknute🙁

kacenocka2
autor
17. nov 2022

@macekovam keď to dám do kúpeľa,bojim aby to viac nemokvalo!?

macko_usko222
17. nov 2022

toto? prosim ta chod s nou na pohotovost az nechyti nejaku infekciu ..fakt takato otvorena rana je nebezpecna.
neviem ake to je male dieta, ale tak to musi aj svrbiet, stipat palit..

macekovam
17. nov 2022

@kacenocka2 ked sa bojis chod k lekarovi da ti lieky presne na ten problem..

tessa2299
17. nov 2022

@kacenocka2 to ako realne rozmyslas nad "domacou liecbou"???? Preboha, smer lekar

kacenocka2
autor
17. nov 2022

@tessa2299 asi sa pohotovosti nevyhneme,len sa bojím aby jej to nerezali

macekovam
17. nov 2022

@kacenocka2 nic jej rezat nebudu..

matullienka
17. nov 2022

@kacenocka2 mne sa to občas urobí bolí to ako fras zvyčajne mi to do 2 dní zmizne ak natieram sudokremom. Občas si viem aj repík uvariť. Urobí mi to ak sa po umývaní slabo utriem akoby sa to zaparilo

h2o2
17. nov 2022

Ak máš Betadine masť alebo Framykoinovu masť alebo Imazol tak si na to daj pripadne predtým umyť v repiku. Na pohotovosť to nie je a rezat by nenali prečo. Treba sa o seba viac starať .. ako o pokožku bábätka.

macko_usko222
17. nov 2022

@h2o2 akoze na pohotovost to nie je? ty vies ze z takejto ranky moze byt aj otrava krvi? ved evidentne sa jej to nehoji, ked tam ma bakterie a je to otvorene.

trgypadl
17. nov 2022

Moze sa jednat o Sinus pilonidalis, ak ju to boli odporucam navštíviť pohotovost, moze to byt beh n adlhe trate, drzim palce

kacenocka2
autor
17. nov 2022

@trgypadl Na chirurgicku pohotovosť,ci na všeobecnú by som mala ísť?

trgypadl
17. nov 2022

@kacenocka2 chode na detsku, a oni vas odoslu dalej ak to bude potrebné

barborka1414
17. nov 2022

@trgypadl ja by som s týmto určite na pohotovosť nešla, ráno smer detsky lekár

h2o2
17. nov 2022

@macko_usko222 Vyzerá to ako zaparenina nie vred ani fistula konečníka. Veď to ničím neliecili tak ako sa jej to má zahojiť ?

trgypadl
17. nov 2022

@barborka1414 je to Tvoj nazor, pozri je to na autorke, ona vie ako stare ma dieta, ci sa stazuje na bolesti,... ten kto si prešiel problemom v spominanej oblasti v akutnej faze ten to vie zhodnotiť , toto vie riadne potrapit a o bolesti ani nehovorím,ked mas problem sediet na zadku

matullienka
17. nov 2022

@trgypadl len bohužiaľ je to aj chýba autorky, že to nechala zájsť do takéhoto štádia. Mne sa to občas tiež urobí a do takéhoto štádia sa to zo dňa na deň nespraví. Toto ani podľahol mňa nie je na pohotovosť tam podľa mňa patria akútne stavy

trgypadl
17. nov 2022

@matullienka a co jej to pomôže, ked jej tu este nalozite?? Myslim si, ze treba pozerat na stav dietata... Ked sa nejedna o Vase, tak druhe trpiet moze?

matullienka
17. nov 2022

@trgypadl ja by som to v prvom rade ako matka nenechala zájsť do takéhoto štádia a včera s ním mohla ísť kľudne k obchodnej dr. Potom sa nečudujme, že sú pohotovosti stále preplnené keď tam musia riešiť veci, ktoré mal riešiť obvodný lekár minimálne deň predtým

macko_usko222
17. nov 2022

@h2o2 zaparenina? To je rovno otvorena brána k infekcii, s tymito vecami nie su zarty, koza je orgán ktorý nas chráni. Tak ak takyto stav matky neriesia s odbornikmi, tak chudák ich deti.. Je mi ich strasne luto ako po zdravotnej stranke zanedbavaju svoje deti☝🏻. Kazda normalna by to riesila u lekarov. S tymto stavom u mojho dietata by som uz bola na pohotovosti.

matullienka
17. nov 2022

@macko_usko222 za mňa by som ten problém riešila včas nie až keď je otvorená rana toto nie je stav, ktorý nastane zo dňa na deň a ono to aj bolí podstatne skôr

trgypadl
17. nov 2022

@matullienka za prve, nehodnot nieco, ked nevies ako dany problem vznikol, ci je to den, dva 24 hodin...ty top matka, ktora by to nenechala zajst do takeho stavu
Za druhe na tom mieste je najemnejsia koza, blizko konecnik, moze sa to infikovat...
Niekedy ludia s vacsimi somarinami navštevujú pohotovost..

macko_usko222
17. nov 2022

@matullienka ak sa autorka nad problemom pozastavila dnes, tak aj tak dobre, musi na pohotovost.Cim skor zacne liecba tym lepsie.Toto by som vobec neriesila ze preplnene pohotovosti, oni su tam presne pre ludi ktori potrebuju pomoc.Teraz ma trpiet lebo je sviatok a aby niekoho na pohotovosti nedajboze neobtazovala?

matullienka
17. nov 2022

@trgypadl áno s preto sú stále preplnené pohotovosti lebo namiesto toho aby ľudia problém riešili včas u obvodného radšej letia na pohotovosť. Potom sa cudujme, že aj lekári sú tam nervózni a podráždení keď namiesto vážnych veci musia riešiť každý prd a týždňové sople

Strana
z2