Všetkého sa bojím. Je to psychická diagnóza?
Ahojte.Uz niekoľko týždňov sa akoby všetkého bojím.Stale si musím dezinfikovat ruky,nosim dve respiratory a stále keď ma niečo len trochu zaboli,obávam sa ochorení,obavam sa aj obyčajnej nádchu,herpesu,že čo keď sa to bude opakovať pravidelne a podobne.Je to začínajúca parajona?Mám zistenu aj tetaniu.Môže to mať nejaký súvis?(mám 22 rokov).Je to na psychiatra už?
Áno uzkostna porucha, obsedantna porucha?ma to súvis aj s tetaniou tie úzkosti...veľa ľuďom sa objavujú také nepríjemnosti bojíme sa o seba, zdravie...určite chod k psychiatrovi netráp sa dá Ti lieky bude Ti lepšie, alebo možno budú stačiť terapie u psychológa.Paranoja je niečo iné.Uzkostna porucha je strach o seba, zdravie, obavy...stiahnuté hrdlo, búšenie srdca ..väčšinou sa Ti premietajú v hlave zle situácie, ale paradoxne nikdy nenastanú ty sa bojíš už dopredu a si z toho v strese
@pribinak A nevieš sčoho to mohlo vzniknúť?Keďže nikdy som nebola v nejakom dlhodobom strese,v podstate som bola skoro stále vyrovnana.Obcas nejaký deň blbec ale nič vážne,to má každý
Neviem. Odporúčam konzultovať s psychiatrom. Držím palce.
@luccija Ano niečo podobné zažívam.Bojim sa najmä o svoje zdravie.Uzkostna porucha a panicka porucha je to isté?
@pribinak ďakujem🙂
Uzkostna porucha je taká vleklejsia taká dlhotrvajúca úzkosť, obavy, seba blízkych ..panicka porucha bývajú panické ataky vygradovana úzkosť na maximum veľký nával strachu ako, keby Ťa niekto prepadol v parku.Pomaly to odozneje...je to pandémiou, zlými správami,neboli sme zvyknutí na hrozbu niečoho...neboj sa dá Ti lieky na úzkosť, ale ty by si skôr potrebovala o tom rozprávať so psychologickou.Velmi pomaha šport zvýšiť endorfíny nech idú tie negatívne myšlienky a obavy do úzadia.
depresie... ako spíš v noci? máš problémy zaspať, alebo sa častejšie budíš?
@deti95060810 väčšinou spím dobre,neprerušovane
Áno
Uzkostna porucha s panickymi atakmi.Cim skor k psychiatrovi nie psychologovi ten ta len vypocuje lebo to vidim na lieky Nedovol aby ta to prevalcovalo
radšej výživové prírodné doplnky ako chemické lieky na psychiku, napr. tu: https://modin.sk/
-mne osobne mi pomohli po silnej depresii, úzkosti a stresu, lebo som hypochonder. (A mal som sklamanie vo vzťahu). Dôležité je, nestresovať sa, nemyslieť si či dostanem alebo nedostanem chorobu, nerozmýšľať prehnane, nerozoberať, lebo si privodíš ďalšie vedľajšie nežiadúce zdravotné problémy. Ako som mal aj ja, mňa to prevalcovalo. Nechceš vedieť aké zdravotné problémy som mal ja. Stres je veľký a zlý nepriateľ. Treba sa s tým zmieriť, prijať to (samozrejme dávať si pozor na zdravie) a žiť, žiť v prítomnom okamihu. 🙂
-Treba myslieť pozitívne, radovať sa z maličkostí, jesť zdravo, +výživové doplnky, pomáhať druhým kým môžeš, navštevovať známych priateľov, prechádzky, cyklistika, objavovať zaujímavé videá na Youtube, počúvať relaxačné pesničky, smiať sa z čokoľvek, napr. na vtipných videách, jednoducho byť zaneprázdnená a na takéto veci (choroby) nebudeš spomínať často.
-Neboj sa, nie je to trvalé, iba dočasné a jedného najbližšieho dňa bude zase všetko v pohode 🙂

Je, môže to byt úzkostná porucha