Vsugerovanie choroby?
Ahojte. Je podľa vás možné vsugerovavanie choroby? Keď si dotyčný napríklad číta rôzne príznaky choroby aj z nepatrneho príznaku až natoľko že sa mu aj prejavia?
Ahoj. 🙂 Z psychológckého hľadiska je to samozrejme možné ale skôr sa to prejavuje u nevyrovnaných ľudí.
@caroline_ kľudne môže záleží v akom je clovek rozpoložení ale pokiaľ je napr v drepesiach uz dlhšiu dobu tak prve klasické príznaky su nechut do jedla a tak ale ak to trva dlho moze z toho byt vpadavanie vlasov problémy so zubami alebo žalúdkom ak je clovek napr v strese a pri zlej životospráve z toho po par rokoch moze byt aj potravinova alergia zaludocne ci kozne problemy a tak a ludka hlava k tomu vie naozaj v takomto pripade len a len dopomoct
@t_tereza no v tomto prípade nič z toho, ani depresia, len sem tam úzkosti, ide o to ze sa mu niečo raz stalo, nič hrozné len neprijemne a strašne sa vylakal a odvtedy sa len pozoruje a číta príznaky na internete, a ma strach ze sa mu to zopakuje a ja už neviem ci mu je naozaj niečo alebo si to len vsugeroval
@caroline_ toto iste som robila aj ja prišlo mi raz zle a začala som hľadať na googli samé príznaky všetko som si pripisovala..... Od infarktu po nádor.... A jasne po čase prisly uskostne stavy že ma vylakala aj bolesť hlavy.... Tak som sa bála ze som sa začala triasť bolo mi zle bolela ma hlava žalúdok.... Prešla som vyšetrenia a nakoniec bolo všetko v poriadku žiadna choroba.... Akurát mi Dr. Predpísala lieky na ukludnenie na prírodnej báze.... Musím povedať že mi to veľmi pomohlo.... Čím som mala horšiu uzkozt tým boli horšie aj príznaky fyzické....
@caroline_ a najlepšie je ho zamestnať vytiahnuť ho von aby nesedel pred PC a nebol sám komunikovať sním aby nemyslel stále na tu istú vec...
moze si to vsugerovat, avsak netreba podla mna taketo veci podcenovat :/

isteze 😉
ja som si uz ako dieta vedela vyvolat teplotu 😎