icon

Vsugerovanie choroby?

caroline_
15. jan 2019

Ahojte. Je podľa vás možné vsugerovavanie choroby? Keď si dotyčný napríklad číta rôzne príznaky choroby aj z nepatrneho príznaku až natoľko že sa mu aj prejavia?

aadenka
15. jan 2019

isteze 😉
ja som si uz ako dieta vedela vyvolat teplotu 😎

korunka1
15. jan 2019

@caroline_ asi ťažko. Môže si myslieť,že ju má...to je hypochonder, ale vsugerovaním ju dostať? 🤔😕

t_tereza
15. jan 2019

Ahoj. 🙂 Z psychológckého hľadiska je to samozrejme možné ale skôr sa to prejavuje u nevyrovnaných ľudí.

caroline_
autor
15. jan 2019

@t_tereza môže to mat súvis s uzkostami?

t_tereza
15. jan 2019

@caroline_ kľudne môže záleží v akom je clovek rozpoložení ale pokiaľ je napr v drepesiach uz dlhšiu dobu tak prve klasické príznaky su nechut do jedla a tak ale ak to trva dlho moze z toho byt vpadavanie vlasov problémy so zubami alebo žalúdkom ak je clovek napr v strese a pri zlej životospráve z toho po par rokoch moze byt aj potravinova alergia zaludocne ci kozne problemy a tak a ludka hlava k tomu vie naozaj v takomto pripade len a len dopomoct

caroline_
autor
15. jan 2019

@t_tereza no v tomto prípade nič z toho, ani depresia, len sem tam úzkosti, ide o to ze sa mu niečo raz stalo, nič hrozné len neprijemne a strašne sa vylakal a odvtedy sa len pozoruje a číta príznaky na internete, a ma strach ze sa mu to zopakuje a ja už neviem ci mu je naozaj niečo alebo si to len vsugeroval

eryka03111978
16. jan 2019

@caroline_ toto iste som robila aj ja prišlo mi raz zle a začala som hľadať na googli samé príznaky všetko som si pripisovala..... Od infarktu po nádor.... A jasne po čase prisly uskostne stavy že ma vylakala aj bolesť hlavy.... Tak som sa bála ze som sa začala triasť bolo mi zle bolela ma hlava žalúdok.... Prešla som vyšetrenia a nakoniec bolo všetko v poriadku žiadna choroba.... Akurát mi Dr. Predpísala lieky na ukludnenie na prírodnej báze.... Musím povedať že mi to veľmi pomohlo.... Čím som mala horšiu uzkozt tým boli horšie aj príznaky fyzické....

eryka03111978
16. jan 2019

@caroline_ a najlepšie je ho zamestnať vytiahnuť ho von aby nesedel pred PC a nebol sám komunikovať sním aby nemyslel stále na tu istú vec...

hildicapupu
16. jan 2019

moze si to vsugerovat, avsak netreba podla mna taketo veci podcenovat :/