Vulvodynia - skúsenosti, liečba
Prosím o každú radu, skúsenosť... Ďakujem vopred.
@veronikaa006 ďakujem krásne za radu, teraz som 16 dní užívala Cicatridina tbl, ale bez zmeny, rovnaká bolesť, žiadne zlepšenie... Tak skúsim tento prípravok, to síce bude niečo podobné, ale možno pomôže.
@nika23t a krém s kortikoidmi ti gynekologička nedala? Mne keď to prvýkrát predpísala krásne zabral.
@veronikaa006 zatiaľ nie, mala som skúšať tie tablety, to som do brala, bez zmeny. Ale po Men idem k Dr, tak mu to spomeniem, nech skúsim niečo také. Lebo tiež som o tom čítala. Inak, som Ti nesmierne vďačná za rady, lebo strašne málo dostupných info k tomu som našla. A mam pocit, že môj lekár, aj keď je skvelý odborník, sa v tomto alebo nevyzná, alebo sa mu do toho nechce...
@nika23t je jeden krém s kortikoidmi bez predpisu volá sa Hydrocortison, ale ja som mala od gynekologicky na predpis iný čo sa volá LOCOID LIPOCREAM.
@veronikaa006 ďakujem, ale ešte sa opýtam... Ak hlavný problém u mňa nie je svrbenie, ale bolesť, aj vtedy tento krém používať? Ja mam hlavne neznesiteľné bolesti pri styku, vlastne ani k styku nedôjde, lebo je to nemožné. A začalo to u mňa zo dňa na deň po liečbe Macmirorom complex. A to mam dve deti odrodene, nikdy žiaden problém. A teraz takto to prišlo. Najskôr svrbenie a výtok, takmer dva mesiace. Potom to ustúpilo po Rosalgine, keďže všetky vytery aj sono bolo ôk, tak lekár to uzavrel s tým, že nič, že čakať, kým to prejde a ze tam ma nemá čo bolieť. Už samotné vyšetrenie bol boj... A skúšať. Co v mojom prípade neprichádza do úvahy, lebo je to akoby ma rezalo ziletkou. Vraj nemám vynechávat sex, ale skúšať. S lubrikantom je to rovnaké, neskutočná bolesť...
@nika23t ja mám pálenie ale iba z vonku. Tak neviem povedať či ti zaberie ten krém aj na bolesť.
@bigdream no tak ja som si dala abstinenciu od styku, asi 2 mesiace úplne, lebo to nešlo. A prestala som užívať všetko. Vlastne len tie tbl cicatridina som vkladala dlhšie. No a potom to tak nejako samé prešlo. Aj keď musím uznať, že ani teraz nemám pocit, že je všetko ok , stále som zvonku taka citlivá, po styku - aj keď je jemný, mam pocit, že som "rozbitá". Ale v podstate to už pre mňa nie je problém, keďže je to bez bolesti a pálenia. Asi to naozaj chce čas... A tie problémy máš stále? Ako myslím celý deň?
Dievcata prosím, je nieco co vam skutocne pomohlo na neskutocne palenie vonkajsich genitálií?
Pomohlo vam dačo ja to mam tak isto sťažuje mi aj chodzu sadnúť na pošvu si nemozem
@veepee22 pomohlo ti nieco
Pomohlo mi dat si do poriadku psychiku. Tieto prejavy boli psychosomatickeho charakteru
Ahojte dievčatá. Neskúšali ste rehabilitáciu panvového dna? Tiež mám príznaky vulvodýnie prípade pudendálnej neuralgie. Brali ste lieky na neuropatickú bolesť. Čo všetko ste skúšali? Budem vďačná za akékoľvek informácie.
@mk18 dobrý deň, zaujímali by ma detaily Vasej bolesti.. kde presne? A mali ste to diagnostikovane ako vulvodyniu?
@chanelka94
Dobrý deň.Moje trápenie s Vulvodyniou zacalo z jedného dňa na druhý a z ničoho nič.Začalo to ako nejaký klasický mykotický zápal.Jednoducho som si myslela že zas som dostala mykózu tak si dam tabletky a bude to ok.Ale pálenie a svrbenie vôbec neprestávalo skôr bolo ešte intenzívnejšie myslela som že sa zbláznim.Gynekológ že tam žiadna mykóza nieje.Potom mi zistili zápal krčka maternice tak som si myslela ze možno to mi to spôsobuje ale gynekolog sa nevedel ku tomu vyjadriť.Bola som aj u kožnej ale ona mi dala len nejaké krémiky ktoré vobec nepomohli.Ja som si už vtedy našla na nete že by to mohla byt vulvodynia ale gynekolog jedným uchom dnu druhým von.Potom mi robili konizáciu kôli tomu krčku tak sme sa dohodli ze mi odoberú aj kúsok kože z toho miesta kde to najviac páli.Bolo to dost náročné povedat kde presne lebo ja mam skoro celý rozkrok ako v ohni.Ale tým sa tiez nič nezistili a ja som myslela ze sa zbláznim.Od každého doktora som odchádzala z plačom lebo každý na mna pozeral ako na blázna čo si vymýšľa.Teraz je to siedmy rok a stale to páli.Neviem doteraz čo to vyvolalo.Ešte som si myslela že to môže mať spojitosť s mojím bedrovým kĺbom lebo je to vsetko jedna panvová bolest a môže to tlačiť na nervy.To sa tiež nepotvrdilo nakolko mi ho operovali a nič sa nezmenilo.Bola som aj u psychiatričky ktora mi dala aj antidepresíva ale ani to nemalo žiadny účinok.Na nervovú bolest som brala pregabalin ale ani to akurat ze mi z toho bolo strašne nevoľno.
@chanelka94
Mám to podobne a dosť mi vadia aj obtiahnuté rifle.Cítim to stále ale zhoršuje sa to hlavne keď veľa chodím.
@nika23t dobrý den, aký je prosím aktuálny stav vášho problému? Ja to mám asi tiež :(
Ahojte, tieto problémy som riešila posledné 2 roky, lekári nepomohli, taktiež jedným uchom dnu, druhým von, úplne nezáujem. zmenila som lekára, ten druhý vraj verim vám, ale nemám čo predpísať. skusila som maste z lekárne, laser, domáce prípravky, nepoužívať nič, žiadny úspech. bola som fakt zúfalá, psychicky som to niekedy už fakt nedavala. teraz som našla niečo, čo pomohlo, tak dávam tip. ak pomôže aspoň jednej zienke, tak to ma zmysel - konopna mast. sú rôzne značky (bud s pridaním CBD extraktu alebo sa robia maceráciou rastliny). Do 2 týždňov úplne odzneli prejavy, priam neskutočné. tak skúste, možno to niektorej pomôže.
@marikap21 Ahoj, na tento problém som dostala na predpis masť Infilea, ktorá mi veľmi pomohla. Ibaže ju musím po 3 mesiacoch kvôli vedľajším nežiadúcim účinkom vysadiť, 3 mesiace bez masti a po 3 mesiacoch znovu používať. Preto mám obavy či po vysadení masti nebudem mať znovu bolesti, pichanie a pálenie. Chcela by som skúsiť tvoju radu - konopnú masť. Mohla by si mi napísať presne akú si používala (názov, obchod, kde si ju kúpila). Ďakujem

@nika23t skús Hydrofemin gel