Vyberanie žlčníkových kameňov
Dobrý deň, chcem sa opýtať, ako sa teraz vyberajú žlčníkové kamene? Vraj sa to teraz nejak rozbíja… som 3 týždne po pôrode a v tehotenstve mi zistili žlčnikove kamene a ja mávam hrozné bolesti, chcela by som ich vybrať no bojim sa… a hlavne koľko je nutná hospitalizácia ? Pýtam sa kvôli drobcovi… ďakujem pekne
Ja som bola na laparke mesiac po porode. Vybrali mi cely zlcnik. Ale ja som lezala v nemocke 12dni lebo najprv mi robili ercp, mala som upchaty zlcovod a az potom operacia. Na 3.den po operacii som isla domov. Kedze som za celych 12dni jedla len 2dni (zvysok som bola na infuzkach,jest som nemohla), prisla som o mlieko,nie uplne ale bolo ho malo, ale myslim ze keby som sa viac snazila ho zase rozbehnut, kojila by som dalej. No maly musel byt na um kedze som nebola 12dni doma a to co som odsala v nemocke bolo strasne malo. Vyber vyvodu bola chvilkova zalezitost, ale nebudem klamat,prijemne to nie je,no trva to len par sekund. Uz som 8,5r od operacie,jem vsetko, nic mi problem nerobi
@snezienkaaa82
@nikayla dievčatá,tak to ste ma nepotešili
@snezienkaaa82 ja som tu hadicku nemala 🙈
@vanda323 takze sa nebojte, a predpokladám, že to boli ako vyberanie stehov, všetko lepšie ako tie záchvaty
Ja mám aj fotku s tým vyvodom, ak by bol niekto zvedavý, čo to 😀 Mňa to vyberanie vyvodu nebolelo, len to bolo veeelmi nepríjemné.
@janka_266 ani jedna baba ktorá bola so mnou na izbe ju nemala, lebo vraj jej to až tak nekrvacalo. Tiež sme cumeli.... Ze prišla z jisky ako hviezda 😉😀👍baby, držím palce, nech bude všetko bez komplikácií, zvládnete to.
@snezienkaaa82 aj okolo mna to všetky mali, až som sa musela spýtať zástupcu primára, či mi niečo nechýba 😃
@janka_266 😀
Inak, ta zlcnikova dieťa, ktorá je po operácii odporúčaná, aj funguje. Za 2 tyzdne 5 kíl dole. Vydržala som ju držať asi mesiac, schudla som na 49 kíl pri výške 170 cm. Čiže des....
@snezienkaaa82 a na ako dlho je odporúčaná dieťa?
@annie34 mne vraveli, že stále už potom. No neviem.....
@lydia86 zdravím môžem sa spýtať koľko dní po operácii ste mali bolestí brucha okolo tých rezov a tak?
@rebekina_mamca zdravím bolesti okolo tých rezov som mala asi tak 3-5 dní. Aj keď to sa moc nedalo nazvať bolesť. 😊 Bolesť boli tie záchvaty pred OP. Ste po OP alebo vás to čaká?
@lydia86 som po OP štvrtý deň. Pri každom pohybe mám bolesti. Stále ležím a keď vstávam na nohy a chodím aj 5 minúty tak to rozbolí a musim naspäť do postele
@rebekina_mamca och tak to ma mrzí. Moja mamina mala niečo podobné. Pri chôdzi sa nevedela ani poriadne vyrovnať. Ja som mala už 3 OP na bruchu. Dokopy 9 jaziev. Jediné čo viem poradiť je tú bolesť rozchodiť. 😔 Každý deň skúste spraviť o pár krokov viac. Keď vám výberu štichy bude určite lepšie.
@rebekina_mamca ahoj tak za seba hovorím Max 4-5 dní ma boleli rany...ešte aj keď mi vyberali stehy ma to trošku stipalo ...ale tak Max týždeň a už bolo všetko OK 🙂 ale ak to riadne boli treba skúsiť ísť na kontrolu... Držím palce
@lydia86 ďakujem pekne za radu aj povzbudenie. Už ste asi tretia čo mi hovorí o tých štychoch. Nikdy by ma nenapadlo,že vybrať nejaké motuziky môže niečo na stave zmeniť
Vyberajú celý, laparoskopicky, neboj sa,, nie je to nič strašné. Ja som,, posero,, a zvládla som. Ani nejaké silné besti po operácii som nemala, do 2 týždňov. Som bola fit. Držím palce
@rebekina_mamca nebojte každým dňom bude uz len lepšie. Niekedy to hojenie trvá dlhšie. Mňe raz jeden dr. po OP povedal že takto laparoskopia sa zdá byť navonok že to nič nie je. No ani predstaviť si nevieme aké rany máme v bruchu z vnútra.
@vanda323 ako ste dopadli v ktompachoch? A ako spokojná s a po operácii? ďakujem

@jana005 Ja som sa tiež bála, malá mala 2 mesiace a ja som mesiac strávila v nemocnici. Mne najskôr vybrali kamene a 2 týždne po som sa ešte dávala dokopy v nemocnici. Až potom mi chceli vziať žlčník. Ale nesúhlasila som. Bála som sa, doma 3 mesačne bábo, z toho mesiac som s ním nebola. Tak mi dali len stent, aby sa to znova neupchalo. Ale po roku sa mi to vrátilo. Opäť kamene, opäť vyberanie, opäť mesiac v nemocnici. To som sa už prekonala a súhlasila s vybranim žlčníka. A nič lepšie som nemohla spraviť. Odvtedy žiaden problém, na stravu si tiež nedávam pozor. Určite to neodkladaj, keď príde pankreatitida, už ide o život.