icon

Výbežok po trhaní osmičky: Je potrebný chirurgický zákrok?

anickajakub
22. jan 2025

Zdravím,už je to 3 týždeň čo mi trhali osmičku. Rána sa pekne hoji,ale na v nútornej strane ďasná sa mi spravil výbežok. Myslím,že je to kosť. Citala som,že sa to vraj chirurgicky musí vyhladit. Dana kosť sa musí vyhladit? Nevytlaci sa to samo? Popravde nemám chuť sa zase dat rezať a byť znova v bolestiach

ronie338
23. jan 2025

To je v poriadku, je okolo celého zuba kosť a to je pravdepodobne ona. Nix sa s nou nerobí. Iba ak by bolelo alebo robilo problém. Inak nie. Ona sa ešte upraví. A ak by aj bola odstiepena organizmus ju vylúči sam. Cize keď nerobí problém nechať tak

anickajakub
autor
23. jan 2025

@ronie338 ďakujem

blavackaerika
15. okt 2025
@anickajakub

@ronie338 ďakujem

@anickajakub dobrý deň, môžem sa spýtať či sa vám ten kúsok kosti vytlačil von sám?
Mám to isté, uvažujem či ísť na stomatochirurgiu, lebo už mám dorezaný jazyk aká je jedna hrana ostrá.
Ako ste dopadli prosím vy?

blavackaerika
15. okt 2025
@ronie338

To je v poriadku, je okolo celého zuba kosť a to je pravdepodobne ona. Nix sa s nou nerobí. Iba ak by bolelo alebo robilo problém. Inak nie. Ona sa ešte upraví. A ak by aj bola odstiepena organizmus ju vylúči sam. Cize keď nerobí problém nechať tak

@ronie338 ahoj, ak je táto kosť ostrá, tvrdá a celkovo po dotyku jazykom spôsobuje bolesť tak že musím užiť analgetikum?
6 dní dozadu som mala extrahovanu 6 hore vľavo, problémy po extrakcii neboli, len silna zimnica a triasky. Tie do 3 dni odzneli. Hned po tom mi vystúpila kosť z ďasna. Celkom bolestivá na dotyk, prip.na zatlačenie. Ďasno mám pocit, že sa pekne hojí ale táto kosť mi spôsobuje problémy a ešte je aj ostrá. Neviete keď je problém ako to rieši zubár? Žiadne fórum ani článok som k takejto tematike na internete nenašla...