icon

Vybočenie nosovej priehradky a septoplastika. Má niekto s tým skúsenosť?

elinka27
23. jan 2009

Čaká ma operácia nosovej prepážky pretože ju mám vybočenu, v dôsledku čoho sa mi často opakovali zápaly dutín a ďalej mi našli v nosovej dutine cystu.
Rada by som vedela, či s tým má niekto skúsenosti, ako to celé prebieha a ako dlho ste boli v nemocnici,poprípade sa liečili doma.A aké sú riziká a pod.Ak má niekto skúsenosť napíšte,dosť som z tej operácie nervózna.

evora29
14. júl 2019

Som štyri dni po operácii nosovej prekážky a odstranenia polypov. Nos aj cele okolie mam úplne opuchnute, takmer nevidím, pery mám tiež uplne spuchnute. Najhoršie je, ze sprej do nosa mi vôbec nezatecie do dutin (čiže ani neuvolni opuch),celý vytecie zo začiatku nosa, rovnako ako ostatné oleje na urychlenie hojenia...K tomu gratis uz dva dni nonstop teplotujem. Neviem, ci je to normálne a ci niekto zažil toto isté 😩 keď niektorí píšu, ako po troch dňoch dýchajú nosom...som zúfalá a unavená.

tanika
14. júl 2019

@evora29 keď je teplota smer Orl kontrola k ním kde operovali mali by nasadiť atb , a ak ta boli aj hlava tak bez čím skôr aby tam nebol zapal .

adulka07
14. júl 2019

Je tam zápal... Ja som tak mala.. Pondelok ma operovali, stredu som išla domov a v nedeľu hrozna bolesť, dutiny, uši aj celá sánka,.. A teploty.. Šla som naspäť a dali mi antibiotika lebo tam bol zápal... Až potom sa mi uľavilo.. Len neviem prečo nedávajú lieky hneď po operácii, aby tomu predišli.. Mladá dievčina ktorú operovala primárka pichali ant hneď po operácii a ešte aj na domov jej predpisal.. Mne iba povedali vyplacchovat Vincentkou a kvapkat Coldastop olej..

evora29
14. júl 2019

@adulka07
@tanika Praveze ja uzivam atb od prvého dna operácie. Tak nerozumiem ako mozem dostať zapal pocas liečby. Dnes ráno som mala komplet opuchnutu tvar, ľavé oko som nemohla otvoriť. Zajtra ráno zbehnem na orl, nech sa na to pozrie lekár. 😩

slavka173
14. júl 2019

@evora29 ja som tiez po operacii užívala antibiotika a zápal som dostala po tyzdni.

evora29
14. júl 2019

@slavka173
@adulka07
@tanika Este ma zaujima, ci ate fukali nos. Konečne sa mi dnes prvý krát uvolnil nos, citim strasne vela hlienov. Ked jemnucko fukam, ide toho sajrajtu dost vela.von (asi všetko co sa tam.zbierali pocas predošlých dnir). Tak ma.zaujima, ci mi to.nemôže ublížiť 😒 myslím ze lepšie vyfukat, ako to tam nechať...

adulka07
14. júl 2019

@evora29 deň po operácii nás učila sestrička ako vyplacchovat zo striekačkou kde bol roztok NaCl a potom dala olej... Doma sme mali už Vincentkou... Pekne sa tým nos vyčistil....

evora29
14. júl 2019

@adulka07 Mam doma physiomer co davam deťom pri čistení nosa. Skusim použiť ten ☺ ďakujem

slavka173
15. júl 2019

@evora29 ja som prve dni nos nefukala, tak som mala v pokynoch, vtiahla som to do seba a vypľula ústami. Vyplachovala som Vincentkou nasalis.

evora29
21. aug 2019

Rada by som sa este dozvedela, ci cítite po operácii veľký rozdiel v dýchaní. Ja mam stále pocit (som 6 t po zákroku), ze pravou stranou sa mi ťažko dýcha...práve tu stranu mi napravali, doktorka vravela ako budem super dýchať a prd makovy...necítim takmer žiaden rozdiel, skôr minimálny. Tak neviem ci ta bolest a kopa prachov stála za to 😒 máte niekto podobné skúsenosti?

slavka173
21. aug 2019

@evora29 ja som po operacii 7 mesiacov a efekt nevidim, akurat ze teraz mam opuch sliznice a nadchu stale 😢

tanika
21. aug 2019

@slavka173 kocky pridám sa ja som mala už zopár operácii s vždy mi tvrdili že keď mi ju spravia budem o .k ale je to ešte horšie bohužiaľ opuchaju mi sliznice v nose skoro stále neviem prečo ani mudr. Nevie , k tomu sa mi zapaľujú stále dutiny no celé zle operacia bola 11:2018 😏

adulka07
22. aug 2019

Som skoro rok po operácii... Dlho som sa dávala do poriadku ale doteraz to bolo dobre... Celu zimu som nebola chorá, ale teraz mam zápal dutín,.. Doberam Ant a ešte stále to nie je o. K... V robote mame klímu a priavan,co mojim dutinam neprospieva

evora29
22. aug 2019

@slavka173
@tanika
@adulka07 Vďaka baby, aspoň som sa utvrdila ze nie som špeciálny prípad. Mňa tiež stve opuchnuta sliznica, v klimatizovanych priestoroch ani nevravim...ale je to 6 týždňov, budem čakať a modlit sa aby sa to zlepšilo. 😒

slavka173
22. aug 2019

@evora29 ja som tomu dávala pol roka, ale nepomohlo ☹ Teraz chodím po všetkých možných vyšetreniach, aby sa zistil dôvod, lebo som z toho hrozne unavená, nedokážem normálne fungovať.

tanika
22. aug 2019

@slavka173
@evora29
@adulka07 🧐baby poviem Vám ja som mdlá operáciu 11/2018 všetko bolo super aj sa to hodilo všetko a Na konci feb. Dom z ničoho nič sní nádcha ani zapal dutin len mi nenormálne spuchlo to operované čelne dutiny mi uzavrelo . Pritom ani nádcha ani teplota nič nepomohlo ani kortikoidy sprej ani morská bodá sní olynt a na druhý deň crp 42 zapal ditin uzavrelo konto dutiny vytery negatívne dvojenstb dom vybrala a odvtedy mi to opucha hoci keď či je teplo , či je len troska Klima , a keď je prudká zmena počasia to je katastrofa . No celé zle . A ešte k tomu sa mi ťažko dýcha to dom pred tým nemala . No des žiadne zatekanie hlienov . Strašne dom unavená .a mávam stavy že má ráno bolia čelne dutiny . Dom z toho by dne 😪😪😪😪chodím po Orl lekároch a všetci na mna pozerajú ako na hypochondra .😪mávam stavy že kašlem . Istý čas mi musela alergologicka pichat hydrokortisan čo dá mi tie dutiny uzatvárajú a opuchaju nik nevie preco. Vytery negatívne . Krvný obrsz komplet na jednicku . ASLO mám 103 . Crp 2,5 . Ono zo mám podľa magnetickej všetko priechodné a vzdušné . Bez vzrastov a blokád len tým zápalom čo dom prekonala vo feb.po tej operácii mi opäť zhruba a reaguje že opucha hoci kedy . Som zúfalá 😩😩😩ako ste vy na tom vo s tým ???poradite ...omluvam sa za preklepy😉

evora29
23. aug 2019

@tanika Mrzí ma ako si dopadla...aj si ma trochu vystrasila. Ja som so pred operaciou radsej nezistovala ake komplikácie hrozia...a asi som mala. Dvaja ludia z okolia mi povedali ze im to velmi pomohlo, tak som išla. Nakoniec zistím ze nas je viacero, ktorým to nielenže nepomohlo, ale este sa im zhoršil zdravotný stav 😒 ja sa klíme vyhybam, tak isto silným horucavam,uvidim ako dopadnem v zime ked sa bude všade kurit...lebo nos reaguje na každú zmenu, hned sa zapchá a dost ma to otravuje

tanika
23. aug 2019

@evora29 mne teda nepomohlo ale zhoršilo bohužiaľ , preto že to stále opucha nemám dobrú ventiláciu v dutinách tým pádom sa mi zle a ťažko dýcha bývam unavená a vyčerpaná poviem ti ja teda ľutujem že má prehovorili na teopetaciu že bude isto lepšie ale neviem kedy a hlavne keď raz je teplo a raz ochladenie na všetko moje sliznice v nose reagujú . Za mna celé zle , že kec budem na to horšie tak by mi zo znovu otvorili a odstránili ti zhrubnutu sliznice 😩ale teraz na to nevidia dôvod ešte 😩a poviem ži neviem či by som šla už 4 krát na operáciu dutin lebo mne po každej aj menšej reoperaciii je horšie a horšie . 😩

slavka173
24. aug 2019

@evora29 ja mam zase stale hlienovu nadchu a niekedy opuch dutin. Obcas mi to prejde do kasla, vsetky vytery a vysledky mam dobre. Tiez som z toho vycerpana, nemozem kvoli tomu cvicit, z coho mi kolabuje chrbat. K ORL uz nechodim, z ich strany je udajne vsetko v poriadku, tak hladam pricinu inde - infekcne, alergologia, gastro a gynekologia.

tanika
25. aug 2019

@slavka173 presne z Orl je všetko poriadku , opuch dutin a z toho aj kašeľ . Ja nádchu nemám . Len opuch dutin a dosť často. A z toho sa mi zle dýcha mám pocit. A presne nevladzem cvičiť😪

slavka173
25. aug 2019

@tanika a hladala si inu pricinu opuchu ?

tanika
25. aug 2019

@slavka173 ja presne viem kde je problém po operácii dva mesiace ja super nič len potom dom dostala ten zapal dutin a to Nezahojené sliznice sú vtedy citlivé a mne sa tým zápalom ešte viac poškodili a to čo zoperovali aj to zhrubnutie tak tým zápalom to mám tam kde som maká ešte horšie lebo tie sliznice už fungujú ako majú neposúvajú ten hlien von ale tam ostáva a tým dá to zapaluje a samozrejme môže to byt aj bakteriAlne . Keby dom nedostala ten zapal . Tak by bolo všetko o.k j už viem že lepšie bohužiaľ už nebude ske ďalšia operacia a zavrieť sa do skafandra na pól roka pokým sa zo nezahojí .
A i a príčina možno hormóny , stres emócie a možno potravinová intolerancia a reflux aj s tou myšlienkou som sa už pohravala. Ale za mna jednoznačne tieto moje problémy spôsobila imunita znížená a vždy to odnesú dutiny a hlavne ten zapal po operácii ja som ho mala silny . 😏

miriamn76
30. aug 2019

Ahojte. Mali ste po septoplastike aj podliatiny?

evora29
30. aug 2019

@miriamn76 Ja len pod jednym okom miernu modrinu. Rychlo zmizla. Inak sa mi nos každým dňom zlepšuje ☺ ked sa vyhybam príliš klimatizovanym priestorom, neopucha sliznica uz vôbec 👍 takze zrejme to chcelo naozaj iba čas. Uvidim aka bude zima, aby som to nezakrikla

miriamn76
30. aug 2019

@evora29 Dakujem za odpoved dnes ma dr odporucila na operaciu. A nerada by som bola dlho doma aj ked robim v prasnom a mame aj klimu

slavka173
30. aug 2019

@miriamn76 ja som nemala ziadne podliatiny.

miriamn76
30. aug 2019

@slavka173 Dakujem za odpoved

slavka173
30. aug 2019

@miriamn76 dajte si to urobit co najskor, urcite nie v zime.

miriamn76
30. aug 2019

@slavka173 V pondelok sa budem.objednavat. Uvidim ako mi daju termin.

sianna
30. aug 2019

@peendyi kolko ma rokov? Nad ma tiez problem, ale u deti vraj treba cakat